URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Ianuarie 2016, 19:14

Anul trecut, Administraţia Imobiliară Oradea şi-a majorat veniturile din parcări cu 4% la 9,1 milioane lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ai parcat, te-a taxat! Veniturile din parcări ale Administraţiei Imobiliare Oradea, transferată de la 1 ianuarie în cadrul Primăriei sub denumirea de Direcţia Patrimoniu Imobiliar, au crescut anul trecut cu 4%, la 9,1 milioane lei.

Potrivit directorului Lucian Popa, încasările totale s-au majorat cu peste 374.000 lei în condiţiile în care în perioada iunie – decembrie, activitatea de ridicări de maşini a fost suspendată. Veniturile nerealizate în acest interval au fost estimate la 570.000 lei.

Pierderile din ridicările de maşini au fost compensate însă de creşterea la 663.000 lei a veniturilor din tichete de parcare, la 1,9 milioane lei a plăţii făcute cu telefonul şi la 1,6 milioane lei a amenzilor de parcare. La fel, veniturile parcării supraetajate din strada Tribunalului s-au triplat de la 50.000 lei în 2014 la 145.2000 lei, anul trecut.

"Parcarea are deja ocupate cam 200 locuri pe zi în condiţiile în care Tribunalul nu şi-a reluat încă activitatea în Palatul de Justiţie. Peste trei luni, când se va muta aici, gradul de ocupare va fi şi mai mare", a spus Popa.

Buget în scădere

Cap la cap, bugetul AIO de anul trecut a fost de 25,7 milioane lei, cu 22,4% mai mic decât în 2014. Principala cauză a diminuării veniturilor o constituie scăderea cu 48,8%, la 8,6 milioane lei, a încasărilor din vânzarea de imobile, cu 3,5%, la 1,5 milioane lei a veniturilor din chirii şi cu 0,6%, la 716.000 lei, a celor din baze sportive şi de agrement.

În ciuda acestui fapt, gradul de încasare a veniturilor prognozate a crescut anul trecu cu 15%, de la un buget proiectat de 22,3 milioane lei la 25,7 milioane lei. "Concluzionând activitatea pe 2015 am putea spune că ne-am atins obiectivele propuse la începutul anului trecut", a declarat Lucian Popa.

De făcut...

În ceea ce priveşte investiţiile pentru anul în curs, Direcţia Patrimoniu Imobiliar îşi propune un buget de reparaţii capitale în valoare de 3,4 milioane lei.

Pe lista lucrărilor de executat se numără printre altele: înlocuirea echipamentelor de joacă de la Orăşelul Copiilor (700.000 lei), extinderea şi modernizarea azilului de noapte (500.000 lei), montarea de instalaţii de climatizare la bazinul acoperit (500.000 lei), construirea unui rezervor de incendiu cu hidranţii aferenţi la sala Antonio Alexe şi construirea unui tunel de legătură între bazinul olimpic şi cel acoperit (50.000 lei).

În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii la clădirile unităţilor de învăţământ, DPI şi-a propus, pe lângă lucrările în continuare din 2015, refacerea faţadei şi reparaţii la internatul şi cantina colegiului Traian Vuia (676.000 lei), asfaltarea curţii de la Şcoala Generală 16 (415.000 lei) şi reabilitarea sălii de sport de la colegiul Emanuil Gojdu (150.000 lei).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
APV
zici APV si tragi apa!
Postat 31 Ianuarie 2016, 12:04 de User anonimizat
Ati ramas aceeasi...In 2016 v-ati ,,axat" pe chirii!
Ehei, aveti de ce (va) plange! Daca nu va lua in mai 2015 ICCJ afacerea cu ridicatul autovehiculelor ,,parcate" ilegal (s-a dovedit ca era un furt girat de cl+primar!)... v-ati fi dublat ,,veniturile"! Totusi, fara a va cere sa devoalati secretul de serviciu (ironie!), pe unde mai taie frunza la caini hotii aia care ne furau masinile?! Prin piete, prin mijloacele de transport, pe strazi, aceeasi situatie, te protejeaza DOAR bunul Dumnezeu... Inteleg, aia sunt precum deputatul, AUTO, n-au de-a face cu ordinea publica...
Postat 30 Ianuarie 2016, 05:49 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON