URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
29 Ianuarie 2016, 19:14

Anul trecut, Administraţia Imobiliară Oradea şi-a majorat veniturile din parcări cu 4% la 9,1 milioane lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ai parcat, te-a taxat! Veniturile din parcări ale Administraţiei Imobiliare Oradea, transferată de la 1 ianuarie în cadrul Primăriei sub denumirea de Direcţia Patrimoniu Imobiliar, au crescut anul trecut cu 4%, la 9,1 milioane lei.

Potrivit directorului Lucian Popa, încasările totale s-au majorat cu peste 374.000 lei în condiţiile în care în perioada iunie – decembrie, activitatea de ridicări de maşini a fost suspendată. Veniturile nerealizate în acest interval au fost estimate la 570.000 lei.

Pierderile din ridicările de maşini au fost compensate însă de creşterea la 663.000 lei a veniturilor din tichete de parcare, la 1,9 milioane lei a plăţii făcute cu telefonul şi la 1,6 milioane lei a amenzilor de parcare. La fel, veniturile parcării supraetajate din strada Tribunalului s-au triplat de la 50.000 lei în 2014 la 145.2000 lei, anul trecut.

"Parcarea are deja ocupate cam 200 locuri pe zi în condiţiile în care Tribunalul nu şi-a reluat încă activitatea în Palatul de Justiţie. Peste trei luni, când se va muta aici, gradul de ocupare va fi şi mai mare", a spus Popa.

Buget în scădere

Cap la cap, bugetul AIO de anul trecut a fost de 25,7 milioane lei, cu 22,4% mai mic decât în 2014. Principala cauză a diminuării veniturilor o constituie scăderea cu 48,8%, la 8,6 milioane lei, a încasărilor din vânzarea de imobile, cu 3,5%, la 1,5 milioane lei a veniturilor din chirii şi cu 0,6%, la 716.000 lei, a celor din baze sportive şi de agrement.

În ciuda acestui fapt, gradul de încasare a veniturilor prognozate a crescut anul trecu cu 15%, de la un buget proiectat de 22,3 milioane lei la 25,7 milioane lei. "Concluzionând activitatea pe 2015 am putea spune că ne-am atins obiectivele propuse la începutul anului trecut", a declarat Lucian Popa.

De făcut...

În ceea ce priveşte investiţiile pentru anul în curs, Direcţia Patrimoniu Imobiliar îşi propune un buget de reparaţii capitale în valoare de 3,4 milioane lei.

Pe lista lucrărilor de executat se numără printre altele: înlocuirea echipamentelor de joacă de la Orăşelul Copiilor (700.000 lei), extinderea şi modernizarea azilului de noapte (500.000 lei), montarea de instalaţii de climatizare la bazinul acoperit (500.000 lei), construirea unui rezervor de incendiu cu hidranţii aferenţi la sala Antonio Alexe şi construirea unui tunel de legătură între bazinul olimpic şi cel acoperit (50.000 lei).

În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii la clădirile unităţilor de învăţământ, DPI şi-a propus, pe lângă lucrările în continuare din 2015, refacerea faţadei şi reparaţii la internatul şi cantina colegiului Traian Vuia (676.000 lei), asfaltarea curţii de la Şcoala Generală 16 (415.000 lei) şi reabilitarea sălii de sport de la colegiul Emanuil Gojdu (150.000 lei).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
APV
zici APV si tragi apa!
Postat 31 Ianuarie 2016, 12:04 de User anonimizat
Ati ramas aceeasi...In 2016 v-ati ,,axat" pe chirii!
Ehei, aveti de ce (va) plange! Daca nu va lua in mai 2015 ICCJ afacerea cu ridicatul autovehiculelor ,,parcate" ilegal (s-a dovedit ca era un furt girat de cl+primar!)... v-ati fi dublat ,,veniturile"! Totusi, fara a va cere sa devoalati secretul de serviciu (ironie!), pe unde mai taie frunza la caini hotii aia care ne furau masinile?! Prin piete, prin mijloacele de transport, pe strazi, aceeasi situatie, te protejeaza DOAR bunul Dumnezeu... Inteleg, aia sunt precum deputatul, AUTO, n-au de-a face cu ordinea publica...
Postat 30 Ianuarie 2016, 05:49 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON