URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2015, 17:52

AIO se desfiinţează! Directorul Cristian Beltechi va fi directorul Poliţiei Locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Imobiliară Oradea se desfiinţează ca instituţie de sine stătătoare. Începând din ianuarie 2016, AIO va funcţiona ca direcţie în Primărie.

"Departamentele AIO având atribuţii identice cu cele existente în cadrul Primăriei Oradea vor fi înglobate în structurile acesteia din urmă, iar activităţile specifice administrării patrimoniului, respectiv locuinţe, spaţii, terenuri, cadastru, parcări, administrare baze sportive, management Cetate, administrare cămine şi unităţi de învăţământ, se vor organiza în noua direcţie care va purta denumirea Direcţia Patrimoniu", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Pentru "optimizarea cheltuielilor"

Conducerea municipalităţii lucrează în prezent la noua organigramă, urmând ca aceasta să fie supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa din luna decembrie, după obţinerea avizului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

"Această reorganizare la care lucrăm în prezent ne va permite o optimizare a cheltuielilor administrative şi o mai bună gestionare a unor activităţi precum administrarea parcărilor. Se vor elimina totodată şi neajunsurile legate de gestiunea în baze de date distincte a veniturilor de natură fiscală, respectiv cele comerciale", a declarat city-managerul Eduard Florea.

Beltechi se face poliţist

Potrivit anunţului Primăriei, Direcţia Patrimoniu va fi condusă de fostul consilier local Lucian Popa, în prezent director adjunct al AIO. Actualul director al AIO, Cristian Beltechi, aflat în concediu, va părăsi instituţia pentru postul de director al Poliţiei Locale.

Cu această ocazie, Poliţia Locală va intra la rândul ei în reorganizare, în sensul că îşi va mări organigrama la 77 de angajaţi. Cele 10 posturi care vor fi înfiinţate suplimentar vor fi alocate unor domenii precum disciplina în construcţii şi salubritate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
modalitate verificata...
Aceeasi metoda a fost folosita si in "cazul" Flavius Bunoiu, care incurca unele planuri: se desfiinteaza institutia, ne pare rau ! Asa si cu Beltechi, a ajuns sa incurce planurile unora, de a pune mana cu orice pret pe ceva, si, cu toate ca s-a demonstrat eficienta la AIO, a fost mutat in alta parte ca sa scape de el !
Postat 25 Noiembrie 2015, 12:57 de AgentulTermic
S-O ARDEM PE DREAPTA
@sss: Va da examenul si il va lua ! Asa cum si Guseth-oaia a luar " proba " la comisia juridica ! Salvarea a venit pentru ca televiziunile au trnsmis LIVE aberatiile tehnocratei ! Pentru ca era prea groada a fost retrasa ! Dar examenul Beltechi-an nu il vom putea vedea pe nicaieri asa cum n-am vazut examenul dat de Popa ! Deci un patron de SRL-uri cu PIERDERI si eventual profitele minuscule ia cu brio un examen de director ecomic la AIO examinat de Beltechi , ce sa mai zici ? In rest PNL o arde cu reforma clasei politice dar face exact pe dos ! Intre altele uitati-va cine s-a ocupat de renovarea Sinagogii si cine a realizat si proiectul terasei cofetariei de langa ! Vedeti apoi cine va vota in calitate de consilier local ! Daca asta nu e conflict de interese inseamna ca eu sunt de pe alta planeta !
Postat 24 Noiembrie 2015, 19:20 de TDS
hipopotanul
dece trebuie sa devina seful politiei locale dece nu pleaca acasa de exemplu daca tot se desfiinteaza aio si ca sa devina sef nu ar trebui in mod normal sa dea un examen ca e functie publica nu si sa-l si promoveze sigur cu promovarea stim noi foarte bine cum e da examenul maine dar el e pe post de ieri hipopotanul asta ar trebui sa plece acasa sau la privat dece nu daca e atat de valoros gunoaie de politruci mutati ca si cartoful cald dim palma in palma la examene se pricepe foarte bine doamna toda ionela o corupta traficanta de influenta si abuz in seviciu .
Postat 24 Noiembrie 2015, 19:01 de sss
PNL...
Iaca , s-a dezlegat misterul promovarii LORD-ului penelist la AIO . El e LORD , nu ca altii , linge BLIDE ( sau BLIDARU ! ). Pentru Beltechi , mare lucru ! Ce imi e inginer , ce imi e politist ! Oricum AIO este intruchiparea CORUPTIEI ABSOLUTE ( eu ma refer la perioada Bolos pe care o cunosc la detaliu , o perioada de mare IMPACT ! ). Zis ko vic_iciat cineva totul .... PS Unora li se va parea ca in comentariu exista unele aiureli . NU SUNT ! Va asigur ca acest comentariu va fi citit si de Bolojan ! Cee sa vezi ? El va intelege aluziile !
Postat 24 Noiembrie 2015, 18:57 de TDS
he, he, he...
Mai bine se desfiinta si politia locala, oricum nu ne foloseste la nimic, ne papa banii degeaba! Beltechi nu e nici el de vreun folos!
Postat 24 Noiembrie 2015, 18:36 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON