URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2022, 16:45

Amenajarea străzii Diasporei din Oradea, dedicată românilor care se repatriază, este estimată la 2,5 milioane lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amenajarea străzii Diasporei din Oradea, dedicată românilor care se repatriază, este estimată la 2,5 milioane lei.

O stradă de 379 de metri

Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care va avea o durată de trei luni.

"Strada propusă va fi situată în intravilanul municipiului Oradea, în partea de nord a localităţii, în zona spitalului TBC, mărginită în partea nordică de strada Izvorului şi în partea de vest de strada Oituz", se menţionează în raportul de specialitate anexat hotărârii Consiliului Local.

Potrivit documentului, "se propune construirea străzii, prin amenajarea carosabilului, acceselor la proprietăţi, a trotuarelor, spaţiilor verzi şi prin rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi iluminatului public".

În cadrul proiectului, strada Diasporei va fi modernizată pe o lungime de 379 metri, cu o parte a carosabilului de 5,5 metri lăţime, se vor amenaja 668 metri pătraţi de trotuare şi 619 metri pătraţi de spaţii verzi.

Urmează licitaţia!

După cum BIHOREANUL a mai scris, pe această stradă, municipalitatea va scoate la licitaţie concesionarea a 10 loturi de case cu dimensiuni de minimum 500 metri pătraţi.

Procedura de atribuire va porni de la un preţ de 25,5 lei pe metru pătrat, ceea ce echivalează unei taxe de concesiune de minim 2.550 de euro pe an, care se va actualiza cu rata inflaţiei.

"Licitaţia va fi organizată în viitorul apropiat corelată cu lucrările de amenajare a străzii, astfel încât câştigătorii să aibă la dispoziţie toate utilităţile când vor dori să construiască", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Concesionarii vor fi obligaţi să obţină autorizaţia de construire şi să demareze lucrările în termen de un an de la semnarea contractului de concesiune.

Proprietarii caselor îşi vor putea cumpăra terenul aferent acestora după doi ani de la finalizarea construcţiei, pe care nu o vor putea înstrăina, însă, timp de cinci ani de la notarea ei în CF.

La licitaţia pentru parcelele din cartierul Diaspora vor putea participa cetăţeni români, născuţi în România, cu vârste între 18 şi 55 de ani care au avut în ultimii cinci ani domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi au realizat venituri în afara României timp de minim trei ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ok
suna acceptabil. Insa traim in Romania, as vrea sa vad public interviu cu fiecare din cumparatori ca eu nu am incredere ca ajunge la cine e destinat. Asa a facut si ala morosanu i-a dat din donatii o casa unui nefericit cu conditie notariala sa nu o vanda. Nimic mai simplu, omul a vandut-o dar urmeaza sa faca actele peste x ani cand are voie pana atunci noul proprietar o foloseste cu drept de uzufruct.
Postat 27 Iunie 2022, 16:56 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON