URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2022, 16:45

Amenajarea străzii Diasporei din Oradea, dedicată românilor care se repatriază, este estimată la 2,5 milioane lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Amenajarea străzii Diasporei din Oradea, dedicată românilor care se repatriază, este estimată la 2,5 milioane lei.

O stradă de 379 de metri

Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care va avea o durată de trei luni.

"Strada propusă va fi situată în intravilanul municipiului Oradea, în partea de nord a localităţii, în zona spitalului TBC, mărginită în partea nordică de strada Izvorului şi în partea de vest de strada Oituz", se menţionează în raportul de specialitate anexat hotărârii Consiliului Local.

Potrivit documentului, "se propune construirea străzii, prin amenajarea carosabilului, acceselor la proprietăţi, a trotuarelor, spaţiilor verzi şi prin rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi iluminatului public".

În cadrul proiectului, strada Diasporei va fi modernizată pe o lungime de 379 metri, cu o parte a carosabilului de 5,5 metri lăţime, se vor amenaja 668 metri pătraţi de trotuare şi 619 metri pătraţi de spaţii verzi.

Urmează licitaţia!

După cum BIHOREANUL a mai scris, pe această stradă, municipalitatea va scoate la licitaţie concesionarea a 10 loturi de case cu dimensiuni de minimum 500 metri pătraţi.

Procedura de atribuire va porni de la un preţ de 25,5 lei pe metru pătrat, ceea ce echivalează unei taxe de concesiune de minim 2.550 de euro pe an, care se va actualiza cu rata inflaţiei.

"Licitaţia va fi organizată în viitorul apropiat corelată cu lucrările de amenajare a străzii, astfel încât câştigătorii să aibă la dispoziţie toate utilităţile când vor dori să construiască", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Concesionarii vor fi obligaţi să obţină autorizaţia de construire şi să demareze lucrările în termen de un an de la semnarea contractului de concesiune.

Proprietarii caselor îşi vor putea cumpăra terenul aferent acestora după doi ani de la finalizarea construcţiei, pe care nu o vor putea înstrăina, însă, timp de cinci ani de la notarea ei în CF.

La licitaţia pentru parcelele din cartierul Diaspora vor putea participa cetăţeni români, născuţi în România, cu vârste între 18 şi 55 de ani care au avut în ultimii cinci ani domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi au realizat venituri în afara României timp de minim trei ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ok
suna acceptabil. Insa traim in Romania, as vrea sa vad public interviu cu fiecare din cumparatori ca eu nu am incredere ca ajunge la cine e destinat. Asa a facut si ala morosanu i-a dat din donatii o casa unui nefericit cu conditie notariala sa nu o vanda. Nimic mai simplu, omul a vandut-o dar urmeaza sa faca actele peste x ani cand are voie pana atunci noul proprietar o foloseste cu drept de uzufruct.
Postat 27 Iunie 2022, 16:56 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON