URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2023, 12:11

„A fost un șoc!”: Simona Halep, interviu despre scandalul de dopaj. Ce spune despre Patrick Mouratoglou (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Simona Halep a acordat un interviu exclusiv pentru Euronews în care a vorbit despre șocul pe care l-a simțit când a început scandalul de dopaj, despre relația sa actuală cu antrenorul Patrick Mouratoglou, precum și despre speranțele pe care le pune într-o sentință favorabilă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

În discuția cu Tokunbo Salako, de la Euronews, fostul nr. 1 mondial a spus că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou și, referitor la ieșirea publică a lui Patrick Mouratoglou - care a afirmat că echipa sa i-a dat Simonei acel colagen contaminat -, tenismena română a spus că și-ar fi dorit ca fostul ei antrenor să-și asume public responsabilitatea mai devreme.

„Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (...). Încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț”, a declarat Simona Halep. 

În ceea ce privește scandalul de dopaj, ea a spus: „A fost un şoc. M-am luptat cu partea emoţională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei. Chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”.

Ea a declarat că a primit multă susţinere, inclusiv din partea legendelor tenisului. „Înseamnă foarte mult, mă sprijină total, este minunat, extraordinar. Totul mă ajută să rămân puternică în aceste vremuri dificile şi să lupt ca să-mi curăţ numele.”

Simona Halep a precizat că nu a avut niciodată intenţia de a face ceva greşit. „Sunt două lucruri: contaminarea, cred că este un argument foarte puternic pentru mine, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut multe analize şi toate au fost negative. Aşa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci cu aceste două chestiuni sunt încrezătoare să merg şi să contest decizia TAS”.

Sportiva a spus că, probabil, dacă decizia privind suspendarea sa vreme de 4 ani nu va fi schimbată de TAS, asta va însemna sfârșitul carierei sale.

Întrebată dacă, în cazul unui verdict TAS favorabil, se va întoarce la Paris, eventual chiar pentru Jocurile Olimpice, Halep a răspuns: „Desigur, este visul meu. Ştiu că nu sunt şanse mari, dar visez, pentru că Parisul este oraşul meu de vis. Ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situaţie. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu şi simt că vreau să o fac din nou”.

Cazul Simonei Halep va fi judecat în februarie 2024 la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce sportiva a contestat prin apel decizia de suspendare vreme de 4 ani pe motiv de doping.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pacoste
Nici aici nu scapam de aceasta imensa pacoste??!!
Postat 20 Decembrie 2023, 08:20 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5937 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON