URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2023, 18:11

E oficial: Simona Halep, suspendată 4 ANI pentru dopaj!

E oficial: Simona Halep, suspendată 4 ANI pentru dopaj! foto: Facebook / Simona Halep
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Este oficial: Simona Halep va fi suspendată 4 ani! Tenismena în vârstă de 31 de ani și-a aflat pedeapsa în scandalul de dopaj, după ce a fost audiată la finalul lunii iunie de către tribunalul Sport Resolutions. 

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a făcut anunțul marți, decizia fiind luată în cursul zilei de luni, după cum se arată în comunicatul postat pe site-ul agenției.

Comunicatul ITIA

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) poate confirma că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, ca urmare a încălcării Programului antidoping de tenis (TADP).

Halep, de două ori campioană a titlului de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP.

Prima s-a referit la o constatare analitică adversă (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuată prin teste regulate de urină în timpul competiției. A doua acuzație se referă la nereguli în Pașaportul Biologic al Atletului (ABP) al lui Halep.

Tribunalul independent, înființat prin Sport Resolutions, s-a întrunit la 28 și 29 iunie 2023 la Londra și a audiat martori experți științifici în numele Halep și ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturie direct completului în cadrul procedurii.

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor anti-doping în temeiul articolului 2 din TADP:

- Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum sunt evidențiate în proba de urină a lui Halep, colectată la 29 august 2022 la US Open.

- Utilizarea unei substanțe sau metode interzise în 2022, bazată pe recoltarea și analiza a 51 de probe de sânge furnizate de jucător în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că a luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul pe care jucătorul susține că l-a ingerat nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.

Acuzația ABP a fost, de asemenea, menținută, tribunalul declarând că nu are niciun motiv să se îndoiască de „opinia puternică” unanimă la care au ajuns fiecare dintre cei trei experți independenți din Unitatea de management al pașapoartelor pentru sportivi (APMU) conform căreia „dopajul probabil” a fost explicația neregulilor în profilul lui Halep”, se arată pe site-ul ITIA.

Karen Moorhouse, Chief Executive Officer la ITIA, a declarat că în cântărirea deciziei a fost luat în considerare un volum foarte mare de probe și că instituția „a urmat procesele adecvate, așa cum le-am face cu orice altă persoană - în conformitate cu Codul Mondial Anti-Doping”.

ITIA amintește că Roxadustat este o substanță utilizată în mod legitim pentru tratamentul anemiei, dar se află pe lista de substanțe interzise a WADA, deoarece este considerat un agent de dopaj al sângelui, care crește hemoglobina și producția de globule roșii.

Decizia mai poate fi atacată

ITIA amintește că Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022. Ca atare, suspendarea va dura din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

Decizia nu este, însă, definitivă. Simona poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Până la publicarea acestei știri, Halep nu a prezentat vreun punct de vedere legat de noul anunț.

Simona Halep a ieșit din WTA

GSP.ro scrie că dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă.

După cum se știe, în repetate rânduri în ultima perioadă, sportiva s-a arătat nemulțumită de faptul că forurile abilitate nu iau o decizie în cazul său. 

GSP scrie că fostul numărul 1 mondial nici măcar nu se mai află în clasamentul WTA. Pe 21 august, Halep ieșise deja din TOP 1000.

„Începând de luni, 11 septembrie, ora 00:01, odată cu actualizarea noului clasament mondial, Simona Halep a fost ștearsă complet. A pierdut și ultimele puncte, cele pe care le avea de apărat pentru participarea pe tabloul principal la US Open 2022”, mai arată GSP.ro.

UPDATE: Acuzații dure făcute de Simona Halep

Jucătoarea Simona Halep a făcut acuzații dure, marți seară, după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că va fi suspendată pentru 4 ani în scandalul dopajului.

Într-o postare postată pe Instagram, sportiva și-a susținut din nou nevinovăția.

„ITIA a adus o acuzație legată de Programul Pasaportului Biologic al Atletului numai după ce grupul lor de experți a aflat identitatea mea” și nu a ținut cont de „probe convingătoare în sprijinul apărării”, acuză sportiva, care a anunțat și că va contesta decizia și că va continua să se antreneze.

Detalii, în articolul ”Acuzații dure făcute de Simona Halep, după verdictul de suspendare pentru 4 ani. „Voi ataca decizia, mă antrenez în continuare”

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
lectia Simonei - trufia si prostia se platesc. reputatie distrusa de un sobolan francez / grec
ne pare rau pentru Simona, de victoriile careia ne-am bucurat multe zile. si totusi, nu ne surprinde decizia de suspendare pe 4 ani. degeaba esti harnica, talentata, daca la caracter esti varza. in momentul in care a renuntat la tot staff-ul romanesc si s-a inhaitat cu un pervers francez, asa-zis antrenor, toata desaga ei s-a desirat. mouratoglu i-a sucit mintile, a bagat suplimente in ea, lucru extrem de vizibil pentru ca a devenit la inceput de 2022 mai musculoasa si barbatoasa, o mini serena mai trista. exact cocktailul consumat de americanca, faimoasa pentru forma ei tanchista. si pentru ca relatia dintre cele 2 era in corzi din cauza geloziei pentru un sobolan de antrenor, a fost de-ajuns un telefon la pont din partea serenei sa o prinda pe "micuta" simona cu mustarul la coltul gurii.*** s-a actionat direct, pe fir, in flagrant.**** pacat de toata munca depusa, ramane cu cele 3 titluri de grand slam, dar din pacate lacomia si trufia i-au distrus reputatia.
Postat 12 Septembrie 2023, 22:19 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON