URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Aprilie 2024, 13:50

A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Parcului Industrial din Aleșd. Urmează finanțările pentru cele din Beiuș, Marghita și Ștei

A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Parcului Industrial din Aleșd. Urmează finanțările pentru cele din Beiuș, Marghita și Ștei foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat semnarea contractului de finanțare din fonduri europene, cărora li se vor adăuga și fonduri din bugetul administrației județene, pentru construirea Parcului Industrial din orașul Aleșd, primul dintre cele patru care vor funcționa în tot atâtea orașe din Bihor.

După mai multe luni de verificare a documentelor și după clarificarea tuturor aspectelor juridice, azi a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea infrastructurii parcului de specializare inteligentă din Aleșd”, a scris președintele CJ Bihor marți pe contul său de Facebook.

Bolojan a adăugat că „săptămâna viitoare vom semna contractele de finanțare și pentru celelalte trei parcuri din județul Bihor: Beiuș, Marghita și Ștei” și a afirmat că „semnarea contractelor de finanțare ne permite să semnăm și contractele de execuție a lucrărilor de infrastructură pentru aceste amplasamente”.

Potrivit șefului administrației județene, valoarea contractului de finanțare pentru Parcul Industrial din Aleșd este de 21,5 milioane lei, din care 40% reprezintă fonduri europene și 60% contribuția CJ Bihor.

Pe de altă parte, CJ Bihor a anunțat și semnarea cu firma orădeană Dumexim a contractului pentru construirea Parcului Industrial din Aleșd (care se va întinde pe o suprafață de 8,5 hectare), contra sumei de 13,60 milioane lei. Această firmă a câștigat și licitația pentru construirea Parcului Industrial din Beiuș (17,5 hectare), proiect de 27,274 milioane lei.

(sursa foto: CJ Bihor)

În ce privește Parcul Industrial din Marghita, acesta se va întinde pe 11 hectare, valoarea totală a proiectului fiind de 30,715 milioane lei, iar pentru Parcul Industrial din Ștei, de 13,6 hectare, valoarea totală a proiectului pregătit de CJ Bihor este de 27,718 milioane lei.

Înființarea celor patru noi parcuri industriale din județ are ca scop și dezvoltarea zonelor mai îndepărtate de municipiul Oradea, „în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a explicat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

În prezent, în Bihor sunt funcționale parcuri industriale în Oradea, Salonta și Tileagd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pas cu pas din in 4 ani
S-au semnat. Nu-i grabă. Au trecut 4 ani de cand au inceput promisiunile. Dupa acesti 4, ,,sau semnat". Urmeaza inca 4, ,,finantarea". Apoi 4 inceperea lucrarilor. 4, 4, și iar 4. Daca 2024 nu era an electoral, nu se semna. Leafa alesilor vine, timpul trece, populimea... la vot. Românul are 10 vieți, are timp. Daca n-a pucă... Ghinion! Unii spun ca-s minciuni, dar nu e adevarat. Din 4 in 4 ani e ceva nou. Se propune, se aproba, se voteaza se semneaza, se finanteaza, se..., se.
Postat 10 Aprilie 2024, 17:53 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON