URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 15 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie a.c. a Curţii Constituţionale, prevede că se poate institui carantina zonală în cazul în care există anumiţi indici care arată că există o răspândire comunitară a epidemiei în anumite zone.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.

Cică

Invitat la... reluare
Cică
Şeful Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan, s-a supărat rău săptămâna trecută. Invitat la TTV, pentru a participa la emisiunea moderată de Horea Vuşcan, preşedintele Partidului Verzilor din Oradea, Mocan a avut neplăcuta surpriză să fie trimis la... plimbare. Pentru că a întârziat câteva minute.
10 Iunie 2011, 10:52
Reduceri cu moderaţie în Poliţia bihoreană
Cică
Din cei peste 1.000 de poliţişti din Bihor, aproximativ 46 se află pe lista neagră de concedieri întocmită de conducerea instituţiei. Cine sunt viitorii şomeri, încă nu se ştie. Cert e însă că dintre viitorii şomeri cu caschetă lipsesc tamai cei "mai răi".
08 Iunie 2011, 09:56
Finanţist cu ambiţii
Cică
Aflat în acută criză de cadre, PDL Bihor caută cu înfrigurare un contracandidat împotriva lui Ilie Bolojan, care să nu se claseze pe ultimul loc în lupta pentru Primăria Oradiei de la alegerile locale 2012. De fapt, de vreo două luni nu prea mai caută, pentru că l-a găsit pe Ioan Mihaiu, actualul şef al Finanţelor Bihor.
06 Iunie 2011, 14:09
Probleme la "Doi şi-un sfert"
Cică
Cu toate bolile şi internările, n-a scăpat. Comisarul şef Nicolae Mărcuţ, şeful Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, celebrul "Doi şi-un sfert", cel care luna trecută s-a îmbolnăvit brusc după ce şefii de la Bucureşti l-au chemat la explicaţii, urmează să fie schimbat din funcţie.
02 Iunie 2011, 15:45
Deconspiraţi de BIHOREANUL, edilii din Ştei au dat înapoi
Cică
După ce BIHOREANUL a dezvăluit că primarul Şteiului, Ioan Lucaciu, şi vicele Horia Miara au falsificat actele de înfiinţare ale clubului local de sport, trecându-l pe numele lor şi nu pe al Consiliului Local, aşa cum se votase, cei doi s-au grăbit să repare greşeala.
30 Mai 2011, 10:48
Gunoaie de la Unicarm
Cică
În Beiuş, în zona nelocuită dintre Uzina de apă a oraşului şi malul Crişului Negru, întreaga suprafaţă e sufocată de moloz şi alte deşeuri rezultate din construcţii, chit că în acelaşi loc, toamna trecută, zeci de voluntari ai campaniei "Let's Do It, Bihor" au făcut curăţenie lună şi bec. Binşenii zic că de cea mai mare parte a muntelui de gunoaie ar fi vinovată firma care a construit în buricul târgului supermarketul Unicarm.
27 Mai 2011, 11:13
Poliţist de grădiniţă
Cică
Agentul şef Constantin Omuţ, de la Poliţia Sântandrei, şi-a ridicat în cap o parte din sat. Oamenii îl bârfesc că, în loc să-şi facă treaba şi să-i vâneze pe adevăraţii infractori, "omul legii" a confiscat, de curând, mingea unor copii care se jucau pe o uliţă din sat, iar altă dată a descălţat pur şi simplu o fetiţă care se dădea cu rolele pe drum.
25 Mai 2011, 12:52
Rector "imparţial"
Cică
După ce a obţinut satisfacţie pentru propria nevastă, schimbată anul trecut de la şefia Maternităţii cu inginerul Gavril Grebenişan, proaspăt sancţionat pe linie universitară de Comisia de Etică a "Sorbonicii", rectorul Cornel Antal dă din nou dovadă că-i "imparţial, ca tot românul". Află aici de ce!
23 Mai 2011, 10:12
Cartonaş pentru Antonescu
Cică
Supăraţi că preşedintele partidului, Crin Antonescu, le-a băgat pe gât un nou "coleg" în persoana traseistului Octavian Bot, cei 13 membri ai Biroului Permanent Local al PNL Oradea au votat miercurea trecută, cu 9 voturi la 4, împotriva primirii acestuia în organizaţia municipală. Atât numai că ulterior n-au vrut să facă public acest lucru şi nici măcar să recunoască existenţa votului.
19 Mai 2011, 11:05
Poliţist, tata hoţilor
Cică
Umblă vorba că şeful Poliţiei Ştei, inspectorul Dorel Moş, a legat o prietenie mai mult decât apropiată cu lumea interlopă din zonă. Într-atât de apropiată încât mai nou le cere subalternilor să iasă la pândă cu maşina unui cunoscut interlop local, Sebastian Dumşe, poreclit şi "Dinte", motivând că "are geamuri fumurii".
17 Mai 2011, 09:03
Nepotismul, obicei străbun
Cică
Nemulţumire mare la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Populare! După moartea fostului director, septuagenarul Gheorghe David, la şefia instituţiei a fost promovat, ca interimar, un tânăr pe nume Radu Pavel. Numai că, departe de a se bucura, angajaţii au început să boscorodească...
12 Mai 2011, 10:40
Cercetări după ureche
Cică
Poliţiştii din Tileagd au găsit o metodă-beton prin care scapă de corvoada dosarelor cu autori necunoscuţi, ce dau rău în faţa şefilor: le aruncă în cârca ţiganilor analfabeţi sau minori.
10 Mai 2011, 10:20
Matei "Capitalistul"
Cică
Fostul secretar general al PDL Bihor, Mircea Matei, proptit de peste un an la Bucureşti ca subsecretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar puternic afectat de scandalurile în care a fost implicat la Oradea (şi cel mai mult de tămbălăul privind relaţia sa amoroasă cu fosta subalternă de la ITM, Simona Iancu), şi-a făcut bagajele definitiv din organizaţia judeţeană a partidului.
09 Mai 2011, 09:27
A dat boala-n protecţie!
Cică
Chemaţi să explice rezultatele profesionale nesatisfăcătoare, cei doi şefi de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, celebrul "Doi şi-un sfert", s-au îmbolnăvit brusc. Iar când au aflat că ar putea fi chiar schimbaţi din funcţii s-au şi internat urgent în spital.
06 Mai 2011, 10:54
Medicină "pe NeVe"
Cică
Un control derulat luna aceasta de Direcţia de Sănătate Publică Bihor în toate spitalele din judeţ şi din Oradea, inclusiv la Spitalul Militar şi la Spitalul CFR, s-a lăsat cu o concluzie de toată groaza: doar 15 medici din peste 500 au atestate de competenţe în sub-specializările chirurgicale, gen laparoscopie, colposcopie, endoscopie ori artroscopie.
04 Mai 2011, 17:12
Maternitate în austeritate
Cică
Transformarea fostului Spital de obstetrică şi ginecologie în secţie a Spitalului Judeţean se va lăsa cu reduceri. Pentru a scădea presiunea pe bugetul de salarii şi a diminua numărul concedierilor, cadrele medicale au acceptat săptămâna trecută să facă o dată pe lună o tură de gardă cu titlu gratuit şi chiar au renunţat la sporul de stres de 15% pe care îl primeau la salariu.
03 Mai 2011, 11:11
Bătălie pe grotă
Cică
După ce ani de zile Peştera Câmpeneasca, aflată pe raza comunei Cărpinet, n-a fost pentru administraţia locală decât o groapă de gunoi, a început să fie un punct de interes strategic de când voluntarii au evacuat deşeurile din cea mai mare parte a galeriilor. Nu doar Primăria Cărpinet a devenit interesată, ci şi cea din Vaşcău.
29 Aprilie 2011, 10:05
(R)adio, Transilvania!
Cică
Fostul vice al PDL Bihor Mircea Bradu a devenit mai nou amicul unor neoprotestanţi americani care i-au oferit 480.000 de euro în schimbul acţiunilor la cele 14 staţii locale ale Radio Transilvania. Problema lui Bradu e că, deşi el îşi dorea târgul, acţionarii minoritari Marton Atilla şi George Perţe nu vor să-şi vândă partea, iar americanii vor totul.
28 Aprilie 2011, 16:28
Treabă românească: Biharia, afară din Aparegio, dar face lucrările pe banii proprii
Cică
Şansele Bihariei de a rămâne în proiectul Aparegio au ajuns oficial egale cu zero. Localnicii preferă să piardă investiţii de 5,8 milioane de euro, cât le-ar reveni pentru înlocuirea reţelelor şi construirea unei staţii de epurare, decât să ajungă clienţi ai Companiei de Apă Oradea. La presiunea sătenilor, Primăria Biharia a demarat, totuşi, lucrări la conducte. Pe cheltuiala proprie...
26 Aprilie 2011, 11:37
Cartier fără şcoală
Educatie
Din toamnă, Şcoala generală Ioan Bogdan, de pe strada cu acelaşi nume din cartierul Oncea, se va comasa cu Şcoala nr. 11 din strada Moldovei, aflată în cartierul Rogerius. Motivul? Şcoala din Oncea are prea puţini elevi şi nu-şi acoperă cheltuielile.
22 Aprilie 2011, 09:59
Patriarhul contra CFR
Cică
UE a acordat 11 milioane de euro pentru un proiect transfrontalier româno-ungar ce avea ca scop modernizarea căii ferate care leagă cele două ţări. Ca prin minune, însă, proiectul a fost înlocuit, la insistenţele Preafericitului Patriarh Daniel, care a determinat schimbarea destinaţiei banilor pentru un scop pur popesc, botezat "Turismul ecumenic".
20 Aprilie 2011, 10:12
Sondaj cu cântec
Cică
Probleme în USL Bihor: după ce la PSD Mihai Bar ţine cu dinţii ca numele său să apară alături de al senatorului Ioan Mang în sondajul efectuat de partid pentru stabilirea viitorului candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, la PNL se întâmplă un lucru similar, actualul deţinător al funcţiei, Radu Ţîrle, cerându-i senatorului Cornel Popa să fie şi el inclus în sondaj.
18 Aprilie 2011, 12:05
Protecţie fără cap
Cică
Probleme mari la Serviciul Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, celebrul "Doi şi-un sfert", unde un control finalizat zilele trecute s-a lăsat cu concluzii deloc măgulitoare pentru şeful structurii, comisarul şef Nicolae Mărcuţ, şi pentru adjunctul său, şeful de la Biroul Protecţie Internă, comisarul Ciprian Oieru.
15 Aprilie 2011, 11:07
Bătaie pe scaune
Cică
De la toamnă, cel puţin trei licee orădene vor avea noi directori. De data asta nu doar pentru că mai-marii Inspectoratului Şcolar trebuie să-şi rezolve neamurile şi prietenii cu posturi grăsuţe, ci fiindcă trei directori de şcoli ies la pensie: Iosif Eilender, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Ioan Corba, de la Colegiul Economic Partenie Cosma, şi Mihai Creţu, de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi.
13 Aprilie 2011, 10:34
Gavriş, probleme, mă?
Cică
Firma de pază Super Security are probleme mari de când a rămas doar pe mâna lui Aurel Gavriş. După scandalul provocat în urmă cu o lună în clubul Fashion, săptămâna trecută Gavriş a făcut-o lată şi într-un club cu vad, unde a intrat cu capsa pusă şi muşchiul încordat, decis să le ceară patronilor să rezilieze contractul de pază încheiat cu firma finului său, celebrul Mihai Gabor, zis Grecu.
Suspendarea suspendată
Cică
Suspendarea şefului Autorităţii Rutiere Române Bihor, Ioan Curpaş, anunţată cu surle şi trâmbiţe de conducerea centrală a instituţiei, a rămas în coadă de peşte. Sancţionat cu o vacanţă forţată de două luni, oficial pentru "management defectuos", dar neoficial pentru scandalul de corupţie soldat cu trimiterea în judecată a 7 dintre cei 10 inspectori de trafic din Bihor, Curpaş a fost salvat în final de... colegii de partid.
08 Aprilie 2011, 10:24
Boala lui Crăiuţ
Cică
După ce BIHOREANUL a dezvăluit că ani de zile a făcut operaţii cu laparoscopul fără să aibă competenţa necesară, de multe ori dând-o în bară şi pacientele trebuind reoperate, doctorul Doru Crăiuţ s-a trezit pasibil de pierderea dreptului de a mai profesa medicina şi a copiat modelul tovarăşei sale întru impostură, al fostei manageriţe a Maternităţii, Liana Antal. Şi-a luat concediu.
07 Aprilie 2011, 09:46
Şeful DSP şi grija faţă de om
Cică
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Pîrcioagă, nu mai poate dormi de grijă pentru sănătatea bihorenilor. Cum sistemul sanitar suferă nu doar din motive de subfinanţare, ci şi din pricina lipsei de personal calificat, domnul doctor e decis să dea un brânci de ajutor pacienţilor, ca reprezentant al unei firme ce racolează medici români pentru spitalele din Occident.
06 Aprilie 2011, 09:42
Responsabila de numere
Cică
Una scriu reporterii de la Jurnal bihorean după conferinţele de presă ale prefectului Gavrilă Ghilea, şi cu totul alta apare în ziar. Se pare că vina aparţine unei ziariste care se semnează V.B., care e mai mereu responsabilă de număr şi care, urmând indicaţiile propriului soţ, are ca sarcină de familie ridiculizarea prefectului.
31 Martie 2011, 12:29
Antal, la recuperare
Cică
După ce primarul Ilie Bolojan a schimbat-o anul trecut cu Gavril Grebenişan, fosta şefă a Maternităţii s-a răzbunat în prima fază potopindu-l cu jalbe la Ministerul Sănătăţii şi la Universitate, adică propriului soţ, rectorul Cornel Antal. Anul acesta, însă, Liana Antal a trecut la metode mai subtile, scoţându-i la înaintare pe ceilalţi "sorbonei".
30 Martie 2011, 17:57
  1 2 3  5  7 8 9  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0836 RON
  • 1 EUR = 4.8344 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON