URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 15 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie a.c. a Curţii Constituţionale, prevede că se poate institui carantina zonală în cazul în care există anumiţi indici care arată că există o răspândire comunitară a epidemiei în anumite zone.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.

Cică

A fugit Cuc!
Cică
Cine spune că prin Bihor nu se întâmplă nimic bun e de mare rea-credinţă. Ca dovadă că din când în când se poate auzi şi o veste bună, Florin Cuc, fost angajat al "Gazetei de Oradea", renumită pentru şantajele practicate împotriva politicienilor şi oamenilor de afaceri, a emigrat.
28 Octombrie 2011, 09:53
Urbana la Trei G
Cică
Urbana, firma de salubritate care a funcţionat vreme îndelungată ilegal în Oradea, deoarece nu avea licenţă de operare şi pierduse licitaţia pentru curăţenia în oraş, se chinuie să rămână pe linia de plutire. Angajaţii au tot stat cu frica şomajului în sân, dar mai nou au speranţe, după ce a fost achiziţionată de patronul lanţului de magazine Trei G, Ioan Govoreanu.
26 Octombrie 2011, 16:23
Băiatu' lu' tata
Cică
Proaspăt instalat ministru al Sănătăţii, doctorul Ritli Ladislau riscă să fie compromis de intenţia fiului său, Ritli Ladislau Csongor, de a ajunge director la Spitalul Judeţean. Actualul manager Gavrilă Grebenişan a fost avertizat să nu-şi pună prea mari speranţe în concurs pentru că va beneficia de o jurizare ostilă.
24 Octombrie 2011, 09:43
Răzbunare cu acid
Cică
Poliţişti, procurori şi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie Internă din cadrul Poliţiei Bihor caută de săptămâni bune persoana care, într-o singură noapte, a distrus maşinile a doi agenţi de la Serviciul Rutier Bihor, după ce le-au stropit, cu simţul răspunderii, cu un soi de acid.
20 Octombrie 2011, 13:28
Crematoriu incinerat
Cică
Deşi credea că ridicarea unui crematoriu uman în cimitirul din Oşorhei este 100% legală, afaceristul Dorin Gherghev, personaj trimis în judecată acum câţiva ani ca membru al unei reţele de contrabandă cu ţigări, trebuie să se declare învins. După ce localnicii au sesizat autorităţile, nemulţumiţi că "arzătorul" ar fi prea aproape de case, Primăria Oşorhei a oprit investiţia la stadiul de fundaţie, chiar dacă anterior îi eliberase certificat de urbanism.
18 Octombrie 2011, 12:36
Primar scăpat
Cică
Celebrul primar PDL-ist al Şteiului, Ioan Lucaciu, trimis anul trecut în judecată pentru abuz în funcţie contra intereselor persoanelor, după ce s-a folosit de acte măsluite şi a ridicat o sală de sport pe un teren revendicat de foştii proprietari, poate dormi liniştit. Magistraţii de la Curtea de Apel l-au achitat cu totul.
17 Octombrie 2011, 11:39
Primarul noctambul
Cică
Primarul Ilie Bolojan a verificat singur dacă sensurile giratorii de la capătul Podului Sovata pot fi traversate în siguranţă. Miercuri noapte, maşina de serviciu a edilului putea fi văzută dând ture repetate pe pod de la o giraţie la alta.
17 Octombrie 2011, 10:16
Hai, liberale!
Cică
Aflând că Radu Ţîrle vrea să o şteargă la PDL, liberalii s-au întrunit săptămâna trecută în şedinţă să vadă ce-i de făcut, şi majoritatea au decis să-i retragă sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean. Doar două persoane s-au opus, Smaranda Scridon şi Dumitru Neag, patronul firmei Asfamixt. Pentru fiecare există explicaţie!
13 Octombrie 2011, 11:11
Prietenie cu belele
Cică
A trecut aproape un an de când Loredana, fosta nevastă a cunoscutului sportiv Sandu Lungu, a rămas fără bolidul Audi Q7. Făptaşii n-au fost prinşi nici până acum, dar surse cu caschetă afirmă că firele afacerii duc spre fostele prietene ale femeii, Monica şi Denisa Bocşa, adică soţia, respectiv fiica celebrului hoţ de maşini Ovidiu Bocşa.
11 Octombrie 2011, 12:35
Back in business
Cică
Umblă vorba că madam Lia Jolţa, patroana centrului Sfânta Ecaterina din satul Chiraleu, cea care îi ţinea de servitori pe copiii luaţi în plasament şi îi obliga la post alimentar sub pretextul că trebuie să se cureţe de păcate, nu s-a lecuit de propriile metehne. Şi-a procurat alţi copii, aduşi taman din Moldova.
06 Octombrie 2011, 10:03
Rezolvatorul de pensii
Cică
Ce n-au reuşit nici procurorii şi nici instanţele din Bihor au făcut procurorii DIICOT Alba. Aceştia au descins în Bihor pentru a ancheta cazul dosarelor false de pensii descoperite la Casa de Pensii Alba şi au săltat patru şteieni, printre care şi un fost angajat al Serviciului Personal de la mina Băiţa, Sabin Coasian, acum patron de fast-food.
05 Octombrie 2011, 09:57
Şi abia plecă bătrânul...
Cică
Deşi UDMR nu şi-a anunţat deocamdată candidatul pentru colegiul câştigat în urmă cu trei ani de Lakatos cu 60% din voturi, localnicii din Biharia dau ca sigură nominalizarea consilierului local Alexandru Darabont, cel mai mare fermier din comună, apropiat al conducerii UDMR Bihor şi cunoscut ca fiind omul lui Lakatos.
04 Octombrie 2011, 09:39
Miculescu sau alţi trei...
Cică
Directorul adjunct al Direcţiei Economice, Tănase Miculescu, a fost la un pas de a rămâne fără post. Primarul Ilie Bolojan a luat săptămâna trecută la refăcut organigrama, convins că aceasta poate suferi ajustări fără a perturba activitatea instituţiei. Nemulţumit de încasarea impozitelor şi amenzilor, Bolojan a vut să-i desfiinţeze postul lui Miculescu...
29 Septembrie 2011, 08:59
Ghilea ia tot
Cică
Primăria urmează să anunţe în cursul acestei săptămâni că firma prefectului Gavrilă Ghilea, Construcţii Bihor, a câştigat licitaţia pentru introducerea utilităţilor şi construirea căilor de acces în parcul industrial din Şoseaua Borşului. La licitaţia cu o miză de 58 milioane de lei fără TVA au participat nu mai puţin de 7 firme, dintre care două au fost descalificate, inclusiv Selina, deşi avea un preţ mai bun decât Construcţii Bihor.
27 Septembrie 2011, 10:31
Ambulanţa PDL
Cică
Şefia Ambulanţei e ca şi asigurată. Fotoliul va rămâne actualului manager interimar, dr. George Gălbineanu, pentru care se fac intervenţii fără număr. Medicul, proaspăt dovedit de BIHOREANUL că a facilitat măsluirea licitaţiei pentru noul sediu al Ambulanţei în favoarea prietenului şefului DSP, Marius Pîrcioagă, s-a înfăţişat joia trecută la şedinţa de Birou Permanent Judeţean al PDL Bihor, unde Pîrcioagă a cerut sprijinul filialei pentru el.
26 Septembrie 2011, 09:31
Păsuire la păsuire
Cică
Strada Toamnei, care porneşte de lângă cimitirul municipal, e o mare uşurare pentru şoferii orădeni, pentru că aşa pot ajunge în Nufărul într-un timp scurt, pe un drum drept, fără semafoare şi treceri de pietoni. Ce nu se ştie e că facerea străzii a fost un chin pentru Primărie. Asfamixt, firma care a câştigat licitaţia, a întins la maxim termenul de predare. Şi mai mult decât atât!
25 Septembrie 2011, 15:11
Tun la notar!
Cică
Biroul notarului public orădean Costel Popescu a fost prădat. Nu acum, ci mai bine de un an, când un hoţ a furat în jur de 70.000 lei. Tot de atunci poliţiştii se limitează să-i comunice păgubitului că au "o pistă" şi indicii, deşi omul le-a indicat un suspect mai acătării, adică un stagiar care îi cunoştea prostul obicei de a-şi lăsa încasările în sertarul biroului.
23 Septembrie 2011, 09:43
Rectorul Bumbu
Cică
Agitaţie la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde printre cadrele didactice s-a răspândit vestea că actualul decan, profesorul Gheorghe Bumbu, se pregăteşte să se înscrie în concursul pentru funcţia de rector al Universităţii, care va avea loc anul viitor. Locul lui ar urma să fie luat de prodecăniţa Simona Bungău.
19 Septembrie 2011, 10:11
Încurcarea puterilor
Cică
Vă mai amintiţi de juna de la PDL Minodora Breje, şefa de cabinet a deputatului Ştefan Seremi, devenită celebră datorită gramaticii "fistichii" pe care o promova în comunicatele de presă? Mulţi bănuiau că ea ar fi cea care i-a spart casa parlamentarului, ajuns în divorţ cu nevasta. Greşit! De fapt, tânăra s-a cuplat cu un magistrat de la Judecătoria Oradea.
15 Septembrie 2011, 11:50
Taxă pe pod
Cică
Mare bucurie pe orădeni când au văzut că, de o vreme încoace, firma Selina a demarat lucrările pentru dublarea şoselei de centură, în continuare, de la Real spre Selgros. Degeaba! Cum banii pentru lucrare se pare că vor veni mai spre sărbători, mai exact la Sfântu' Aşteaptă, afaceristul Beni Rus e decis să recurgă la măsuri extreme.
14 Septembrie 2011, 14:33
Bolojan, orădeanul...
Cică
Primarul Ilie Bolojan va renunţa începând din această lună să bată zilnic drumul de Aleşd şi se va muta în apartamentul cumpărat în Oradea. După ce vreme de trei ani gurile rele şi adversarii politici nu au reuşit, în ciuda atacurilor de tot felul, să-l determine pe edil să locuiască în apartamentul cumpărat în blocul Cicero înainte de alegerile din 2008, primarul s-a hotărât să se mute acum mânat de motive personale.
12 Septembrie 2011, 13:15
Cu Tribunalul la şcoală
Cică
Justiţie în ţigănie! Instanţele orădene se vor muta cu arme şi bagaje la Şcoala Alexandru Roman din Velenţa, pentru că Palatul de Justiţie din Parcul Traian va intra în renovare vreme de 3 ani.
08 Septembrie 2011, 09:56
Crăiuţ, mai jos un picuţ
Cică
Refugiat în concedii alternative de boală, de odihnă şi fără plată încă de astă-primăvară, când a fost acuzat că a făcut operaţii laparoscopice fără să aibă competenţa necesară, dar şi studii clinice pentru testarea unor medicamente noi pe paciente fără să poată dovedi că a avut acordul acestora, ginecologul Doru Crăiuţ s-a întors din America, după ce conducerea Spitalului Judeţean i-a refuzat un nou concediu fără salariu pe încă 6 luni.
07 Septembrie 2011, 10:25
Papalia şi CET-ul
Cică
Investiţia de 77 milioane euro pe care municipalitatea orădeană o va face pentru construirea noului CET şi pentru reabilitarea unor reţele a atras rapid atenţia. Deşi Primăria încă nici nu a finalizat caietul de sarcini, de lucrare s-au arătat deja interesate companii din Germania, Austria şi Italia. Lista este deschisă de omul de afaceri Antonio Papalia.
05 Septembrie 2011, 09:27
Atenţie, se trage!
Cică
Umblă vorba că asocierea fostului director al Romsilva Bihor, Ovidiu Bărgău, cu controversatul afacerist salontan Dorel Ungur, împreună cu care administrează acum mai multe fonduri de vânătoare din judeţ, nu s-ar datora marii prietenii care îi leagă pe cei doi, ci faptului că fostul şef al pădurilor a rămas niţel de căruţă şi căuta o nouă oportunitate.
02 Septembrie 2011, 11:30
Câştig din pierdere
Știri Sportive
Nu puţini au fost suporterii FC Bihor supăraţi că echipa a pierdut nu doar meciul din prima etapă de campionat cu principala contracandidată la promovarea în Liga I, Poli Timişoara, ci şi cel din deschiderea Cupei României, cu anonima Sănătatea Cluj Napoca, din divizia judeţeană. Numai că n-au de ce: dacă primul eşec se explică prin certa diferenţă de experienţă faţă de bănăţeni, al doilea nu s-a datorat neputinţei jucătorilor orădeni, ci unui calcul rece al conducerii clubului.
31 August 2011, 11:04
Subprefect de Păcală
Cică
Locul rămas vacant prin alungarea din funcţia de subprefect a junelui Cristian Bitea a început deja să fie vânat de alţi lupi tineri. Cea mai ridicată şansă de a-l ocupa o are, se pare, şeful organizaţiei municipale Oradea a UNPR, Dan Păcală (foto), fost reprezentant al PNG-ului lui Gigi Becali la alegerile locale din 2008.
29 August 2011, 13:12
Curăţenie la Finanţe
Cică
Reorganizarea a picat la fix la Finanţele Publice din Ştei, unde printre cei care au picat la examenul profesional s-a numărat şi Aurelia Hasan, adjuncta şefului Trezoreriei, cea prinsă că a şterpelit banii din contul Primăriei Pietroasa pentru a-şi completa propriul cont bancar. Deşi anchetată deja de Poliţie împreună cu complicele său, un patron de firmă din oraş, funcţionara a refuzat să-şi dea demisia de bunăvoie, ba chiar a concurat pentru un post la Trezoreria Beiuş.
26 August 2011, 10:54
Chiulangiu cu tupeu
Cică
Gheorghe (Titi) Frenţ, fostul director al Clubului Sportiv Crişul, retrogradat, chipurile la cerere, datorită unor "probleme de ordin personal", e văzut mai mult pe la terasele de pe Corso decât pe la serviciu. Pe lângă că freacă menta toată ziua, omul are în schimb, în continuare, pretenţii de boss, încercând, de pildă, să îşi deconteze din banii clubului un bilet de avion pentru un drum Oradea-Bucureşti făcut în interes personal.
25 August 2011, 09:39
Doctori la plată
Cică
Conducerea Spitalului Judeţean a plănuit o nouă parcare pentru medici şi asistente, care să fie amenajată în spatele clădirii, astfel încât actuala parcare a personalului, aflată în faţa intrării principale, să poată fi folosită de aparţinătorii bolnavilor internaţi. Bună intenţie, dar prost pusă în aplicare, căci până la finalizarea noii parcări medicii au fost invitaţi să-şi lase maşinile în incinta Plastor, la circa 200 de metri de spital şi pe bani.
22 August 2011, 09:03
  1  3  5 6 7  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0836 RON
  • 1 EUR = 4.8344 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON