URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2011, 12:36

Crematoriu incinerat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi credea că ridicarea unui crematoriu uman în cimitirul din Oşorhei este 100% legală, afaceristul Dorin Gherghev (foto), personaj trimis în judecată acum câţiva ani ca membru al unei reţele de contrabandă cu ţigări, trebuie să se declare învins.

După ce localnicii au sesizat autorităţile, nemulţumiţi că "arzătorul" ar fi prea aproape de case, Primăria Oşorhei a oprit investiţia la stadiul de fundaţie, chiar dacă anterior îi eliberase certificat de urbanism.

După ce Agenţia pentru Protecţia Mediului a refuzat emiterea acordului de mediu, iar Ministerul Sănătăţii a avertizat că nu pot fi construite crematorii umane la mai puţin de 200 de metri de o zonă de locuit, Gherghev a pierdut şi singurul sprijin pe care îl avea, cel al autorităţii locale.

Aşa că, dacă tot e obişnuit cu reconversia, căci după ce-a terminat cu ţigările şi-a deschis o cafenea, acum trebuie să-şi caute alt "hobby".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
proasta locatie
Sint convis ca accea care au postat anterior au interes direct in constructia acestui cremator uman ,acuzati Romanii ca sint inapoiati ca este joc politic impotriva acesui investitor ,duceti-va in Occident si vedeti unde sint amplasate , da ,in incinta cimitirelor ..dar ... cimitirele sint pe o suprafata mare ,cu multi arbori si casele sint departe , sigur ca nu obiecteaza nimeni, nu ca in Osorhei unde se vede prin geamurile caselor tot ce se intimpla in cimitir ,schimbati locatia and everybody will be happy...Intr-o tara civilizata se ia in considerare parerea cetatenilor si nu se actioneaza dupa formula <<cine sint eu >> daca dispun de bani ,legea e lege pentru toata lumea ,nu-ti permiti sa o incalci numai pentru ca ai mituit in stinga si in dreapta ....auzi sa te apuci de construcie fara autorizare ....spune multe.... plus mai faci sondaj de opinie fara a fi transpatent de intentia pe care o ai ...asta se numeste MAFIE si SARLATANIE , numai in Romania se poate intimpla asa ceva...tara unde legile sint date in functie de banii care-i detii,pacat ......Sper ca cei de la Mediu si de la Ministerul Sanatatii sa aibe un cuvint de spus conform legii....
Postat 03 Decembrie 2011, 12:19 de Localnic
proasta locatie
Sint convis ca accea care au postat anterior au interes direct in constructia acestui cremator uman ,acuzati Romanii ca sint inapoiati ca este joc politic impotriva acesui investitor ,duceti-va in Occident si vedeti unde sint amplasate , da ,in incinta cimitirelor ..dar ... cimitirele sint pe o suprafata mare ,cu multi arbori si casele sint departe , sigur ca nu obiecteaza nimeni, nu ca in Osorhei unde se vede prin geamurile caselor tot ce se intimpla in cimitir ,schimbati locatia and everybody will be happy...
Postat 03 Decembrie 2011, 12:05 de Localnic
proasta locatie
Pentru cei care au postat anterior ,nu e problema crematoriului ci problema e unde e amplasat ,de ce nu a cumparat teren undeva in afara unei localitati,sint atatea locuri cu acces la soselele nationale,nu si-a gasit locul numai intre casele oamenilor ,v-ati gidit la efactul psihologic,la faptul ca vor scadea preturile la casele din aceea localitate,cui i-ar place sa vada zilnic masinile mortuare ,avind in vedere ca in zona de vest ar fi singurul deocamdata.De ce nu a ales sa-l faca in localitatea de unde e dinsul?ca sa faca bine comunitatii.... Cine vrea sa apeleze la astfel de sevicii apeleza si daca acest seviciu nu e sub nasul lor , investitorul vorbeste de acest serviciu de parca am avea nevoie de el cel putin odata pe luna....Acest seviciu consider ca va fi necesar dar nu amplasat intre case sau in mijlocul comunitatii.Informati-va unde sint plasate cele din afara tarii .....Ma intreb cum de au avut tupeu sa inceapa constructia fara avize si fara a face in primul rind un sondaj de opinie al localnicilor avind in vedere tipul investitiei.in comentariile precedente se vorbeste de mafie pentru faptul ca nu a fost aprobat proiectul ,se vade care sint mafiotii......banul conteaza..
Postat 03 Decembrie 2011, 11:43 de Localnic
Bigotism cretin ortodox
Intr-o tara civilizata(cum la noi nu este cazul) fiecare are un drept de a decide ca dupa trecerea in nefiinta ce sa se intimple cu corpul sau: sa fie mincare pentru viermi sau sa respecte vechiul testament- from ashes to ashes adica din cenusa in cenusa. Crematoriul este ceva necesar indiferent de culoarea politica sau religie. Pina si dacii(daca au existat) isi ardeau mortii, indienii la fel,saxonii asemenea,ce mai toata gasca antica prefera incinerarea. Numai dupa aparitia religiilor s-a adoptat inmormintarea(sa poata trai si preotul dupa ceva munca....). Tara de cretini , desteptativa cum zice si imnul. Dar cred ca sinteti mai blegi,mai lasi.....
Postat 29 Octombrie 2011, 10:18 de Laurentiu
NO COMENT
O sa fie bine peste vreo 10 20 de ani cand jumatate din oras o sa fie plin cu cimitir ..o sa ajunga cimitirul municipal sa ocupe spatiu pana in statiunea Felix , in loc sa se contruiasca ceva in folosul comunitatii pe terenurile respective , iar pretul pe care il vor scoate din buzunar cetatenii pentru un loc de veci va fi de cel putin 10 ori mai mare decat o incinerare , care de altfel este mult mai igienica si pt mediu si pt noi , dar asta e ,Romania ramane Romania , nu e tara de vina ,sunt conducatorii si mafia politica , ne mai miram de ce se traieste bine afara , pai afara sunt zeci de crematorii in fiecare tara civilizata din UE . Sa ramanem saraci ne meritam soarta .
Postat 19 Octombrie 2011, 16:37 de ryando
NULITATI PENALE
de ce foaia nu da si apartenenta politica a primarului DIN OSORHEI penal ,pentru oradeanul penal dute si vezi cat costa podul de la Fughiu PE CARE SE PUNE CATRAN SI SMOALA JOS PENALI HOTI ORADEA ESTE CONDUSA DE PENALI SI CORCITURILE CU MAFIOTI SI NEAMURILE PENALILOR DOAMNE DA S-A SCAPAM DE ACESTE NULITATI .
Postat 19 Octombrie 2011, 14:05 de BIHOREANUL
lasati ca in 2012 va putea avea crematoriul
sper ca in 2012 sa jucam totii romani o hora mare si sa scapam de PDL pentru totdeauna, ajutane Doamne sa fim sanatosi, JOS PDL ! JOS interlopi!J os ROmania! si succes ROMANIA~! vrem o tara cu valori morale nu analfabeti din sistem BUGETAR in functii politice , traisca cultura romanesca nu corciturile politice!
Postat 18 Octombrie 2011, 17:09 de oradean
felicitari lui, un om destept si o sa reusesca
nu ar fi rau sa avem mai multe crematori la cati morti avem va trebuie sa umplem Oradea de cimitire , aici e un joc politic nu e vorba de lege, e foarte transparenta situatia: mediu, ministerul sanatatii, il OBLIGA sa faca ....... asta este .NU EXISTA VINOVAT exista un sistem CRIMINAL care nu te lasa sa faci ce vrei si sti tu mai bine, nu se compara pretul la un crematoriu si pretul pentru un loc de cimitir dar altele, dar trebuie si altii sa traiasca=sistem obligat criminal, dar stati linistiti ca daca facea parte din POLITICA nu avea probleme, sigur sunt mii de firme care vand in piata la negru,in oras si nu au probleme dar fac parte din partide.
Postat 18 Octombrie 2011, 16:25 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON