URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 15 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie a.c. a Curţii Constituţionale, prevede că se poate institui carantina zonală în cazul în care există anumiţi indici care arată că există o răspândire comunitară a epidemiei în anumite zone.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.

Cică

De la mine pentru tine: Licitaţie cu dedicaţie la Consiliul Judeţean
Cică
Că la judeţ licitaţiile cu dedicaţie sunt "obiceiul casei" e tot mai clar. O arată neglijenţa celor care scriu caietele de sarcini, după chipul şi asemănarea amicilor. Aşa se face că, în documentaţia publicată pe SEAP privind tipăriturile aferente proiectului "Călător prin Bihor", la "cerinţele tehnice" ale viitoarelor albume turistice scrie, negru pe alb, să înţeleagă tot prostul, "ca la Monografia Bihor făcută de voi pentru mine".
18 August 2011, 09:33
Şi săraci, şi fuduli
Cică
Miercurea trecută a avut loc, la adăpost de ochii presei, o întâlnire de taină la care au participat reprezentanţi ai municipalităţii, Consiliului Judeţean, Aeroportului şi firmei Lufthansa Consulting, pe marginea posibilităţilor de colaborare în vederea modernizării şi relansării aerogării orădene. În contextul în care au tocat până acum banii pe studii rămase fără rezultat, reprezentanţii CJ au precizat din start că singura variantă ar fi ca nemţii să lucreze pe comision de succes.
17 August 2011, 10:52
Adio, Primărie!
Cică
Promovat la şefia Direcţiei Finanţelor Publice de către PSD pe vremea guvernării cu PDL, dar ofertat astă-primăvară de portocalii să candideze la anul pentru Primăria Oradiei, Ioan Mihaiu s-a tot gândit până a zis, cum era de aşteptat, pas! Află de ce!
16 August 2011, 09:44
Parcuri fără stăpân
Cică
Administraţia Parcului Natural Apuseni, instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului şi condusă de tânărul Alin Moş, a fost înfiinţată să vegheze ca în arealul ocrotit de lege să nu facă oricine orice-i trece prin cap. Numai că, spun gurile rele, acest lucru nu se mai întâmplă de ceva vreme. Asta pentru că rangerii care ar trebui să fie non-stop în zonă ca să prevină şi să sancţioneze ilegalităţile sunt scumpi la vedere...
12 August 2011, 09:52
Rezervat, Poliţia!
Cică
Angajaţii Serviciului de Poliţie Rutieră vor merge la lucru, din toamnă, cu mijloacele de transport în comun, pentru că parcarea din faţa sediului va fi pusă la dispoziţia civililor. Administraţia Imobiliară Oradea a informat conducerea SPR Bihor că spaţiul va fi transformat în parcare cu plată cu durata de maxim două ore.
09 August 2011, 11:27
Din ministru, preşedinte
Cică
Proaspăt demisionar de la Ministerul Sănătăţii, Cseke Attila are viitorul politic asigurat. Fost consilier la Secretariatul General al Guvernului în guvernarea Tăriceanu şi fost consilier al liderului UDMR Bihor Alexandru Kiss pe vremea când acesta conducea Consiliul Judeţean, senatorul este văzut drept cel mai potrivit candidat al Uniunii pentru fotoliul de preşedinte al CJ în alegerile de anul viitor.
08 August 2011, 09:08
Apă în rate pentru locuitorii din Biharia
Cică
Conflictul dintre Compania de Apă şi comuna Biharia pe tema facturilor neplătite încă din octombrie 2010 a intrat în faza de război de uzură. Reprezentanţii celor două părţi s-au întâlnit săptămâna trecută la Oradea pentru negocieri. Între timp, sătenii se pregătesc pentru ce e mai rău. În frunte cu viceprimarul Szeghalmi Gyozo, s-au apucat să îşi foreze puţuri de apă în curţile proprii.
04 August 2011, 11:10
Examen la cârciumă. Adică la Gardă...
Cică
A stârnit vâlvă faptul că şase dintre cei mai renumiţi comisari ai Gărzii Financiare au ratat examenul pe post şi trebuie să-şi caute altceva de lucru. Ce nu se ştia e că examenul a fost de fapt o formalitate şi un excelent prilej ca şefii şi şefii acestora pe linie politică să scape de indezirabili. Aşa că nu conta ce scriai...
03 August 2011, 10:44
Socoteli sfărâmate
Cică
Călugărul Antim Oprea, "boss"-ul peste mănăstirile ortodoxe din Bihor care s-a remarcat mai mult prin prezenţa la discoteci în post şi prin vorbele "de duh" adresate şoferilor în trafic, de la înălţimea jeep-ului pe care-l conduce, visează să ajungă arhiereu vicar la Arad, adică un fel de "mâna dreaptă" a episcopului de acolo. Cum cel din urmă e bătrân şi bolnav, călugărul ar fi urmat, într-un final fericit, să-i ia locul.
01 August 2011, 09:10
Bolojan pe lauri
Cică
Atât PSD-iştii cât şi liberalii se feresc să facă publice rezultatele sondajelor comandate în Bihor, primii sperând că îl vor impune pe Ioan Mang drept candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean în locul lui Cornel Popa, iar ceilalţi că aşa ceva n-o să se întâmple oricât de mult s-ar ruga Victor Ponta de Crin Antonescu. Ceea ce, în schimb, "puşcă" în ambele sondaje e scorul uluitor de mare consemnat pentru Primăria Oradea în dreptul lui Ilie Bolojan.
27 Iulie 2011, 09:37
Ruşinică, măi Ionică!
Cică
Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, s-a lăudat cu atragerea printr-un proiect transfrontalier a nu mai puţin de 4 milioane euro pentru amenajarea unui centru de afaceri în Cetate. Povestea este, însă, ca-n bancurile cu Radio Erevan: finanţarea nu e de 4 milioane de euro ci de unul singur, pentru că grosul îl ia Camera de Comerţ şi Industrie Debreţin, iar FPB nu a câştigat proiectul, ci a pierdut parteneriatul din cauza neseriozităţii preşedintelui.
26 Iulie 2011, 09:21
Dinamită cu file cec
Cică
Umblă vorba că ţepara prinsă recent de poliţişti că a cumpărat pe firma personală din Tăşad mărfuri de 150.000 lei pentru care a plătit cu file cec fără acoperire, e una din fostele iubite ale interlopului Gabriel Tămăşdan (foto), celebru sub numele de scenă Gabi Dinamită.
25 Iulie 2011, 09:57
Comuna primitivă
Cică
Dacă tot nu a reuşit să modifice geografia ţării în opt judeţe, oamenii lui Băsescu insistă cu modificarea administrativă la nivel de comună. Pornind de la premisa că nu trebuie să mai existe comune sub 5.000 de locuitori, pedeliştii, alături de aliaţii lor de la UDMR, au început să redeseneze, inslusiv în Bihor, configuraţia noilor unităţi administrative.
21 Iulie 2011, 11:42
Sondaj în picaj
Cică
Prima rundă a sondajelor pre-electorale a fost câştigată de PNL. Conform rezultatelor, liberalii Ilie Bolojan şi Cornel Popa îşi surclasează lejer colegii de coaliţie din PSD, primarul având peste 50% în preferinţele orădenilor, iar senatorul dublu decât contracandidatul său la şefia CJ, Ioan Mang.
20 Iulie 2011, 11:47
Ţîrle, curtat de duşmani
Cică
Oricât de şocant pare, PDL-iştii bihoreni aleargă după Radu Ţîrle. După ce în 2008 l-au forţat să plece la liberali, iar de atunci n-au pierdut nici o ocazie să-l ridiculizeze în şedinţele Consiliului Judeţean, acum îi trimit semne că l-ar vrea din nou alături.
18 Iulie 2011, 09:04
SRI dă înapoi
Cică
Terenul de karting de la Palatul Copiilor va rămâne al copiilor. După ce timp de un an "vânătorii de spioni" au făcut presiuni să-l primească, având acte care le dădeau drept de administrare pe cei 1.500 de metri pătraţi, mai nou s-au lăsat păgubaşi.
14 Iulie 2011, 11:06
Specialista bau-bau
Cică
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, PDL-istul Marius Pîrcioagă, şi-a ridicat din nou în cap lumea medicală, după ce a pus-o şefă a Programului judeţean de Tuberculoză pe ex-manageriţa Spitalului Municipal, colega sa de partid Marlene Crişan.
13 Iulie 2011, 13:54
Buldog în lesă
Cică
Căzut în dizgraţia lui Traian Băsescu şi perdant al alegerilor din PDL, fostul ministru Vasile Blaga e din nou în pericol pe linie de partid. Colegii din Bihor l-ar dori candidat la Primăria Oradea, fiindcă n-au pe nimeni care să se bată cu Ilie Bolojan, dar ideea le surâde şi celor din Bucureşti, care îl vor pe Blaga cât mai departe şi, dacă e posibil, pierzător...
11 Iulie 2011, 10:03
Şi profesorii bihoreni vor fi urmăriţi de camere video la titularizare
Educatie
Rezultatele dezastruoase de la Bac, puse în mare parte pe seama camerelor video montate în sălile de examinare şi care ar fi intimidat absolvenţii de liceu, au toate şansele să se repete şi la concursul de titularizare pe posturi pe care îl dau cadrele didactice săptămâna care vine. Nu de alta, dar, şi profesorii vor fi filmaţi în sălile de examene.
10 Iulie 2011, 17:08
Chef la Parchet
Cică
Chef mare la Salonta, unde şeful Parchetului local a promovat ca procuror la Parchetul Bihor, iar locul lui a fost predat colegei Atena Dragu. Avansările au fost sărbătorite vinerea trecută cu un chef straşnic în timpul programului, la care au participat şi colegii din Oradea, în frunte cu şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra.
07 Iulie 2011, 09:59
Bac supravegheat: multe camere au filmat pereţii!
Cică
În premieră, Inspectoratul Şcolar a montat camere pentru supravegherea Bacului în toate sălile de examinare din judeţ. Scopul a fost înregistrarea întregului examen, urmând ca, zilnic, după încheierea fiecărei probe, o echipă de monitorizare să analizeze imaginile şi să raporteze orice problemă. Singurele nereguli depistate au fost însă că cei puşi să monteze camerele au fixat multe din ele spre tavane ori pereţi...
05 Iulie 2011, 18:33
Recompensă pentru vot
Cică
La o lună după ce a votat alături de liberali pentru exproprierea unor terenuri, arogându-şi imaginea de politician care pune interesul public mai presus de cel de partid, consilierul PDL Vasile Petruţ şi-a primit răsplata. Marţea trecută, Consiliul Local şi-a dat acordul ca democrat-liberalul să beneficieze de un schimb de imobile cu Primăria.
04 Iulie 2011, 11:11
Meci Gordan - Bolojan
Cică
Plecarea antrenorului Cornel Gordan de la cârma echipei campioane de polo a Clubului Sportiv Municipal s-a produs din cauza relaţiilor tensionate pe care tehnicianul le-a avut cu jucătorii. Se pare, însă, că ultimul cuvânt l-a avut primarul Ilie Bolojan.
30 Iunie 2011, 09:04
Asfachix: Fosta firmă de casă a liberalilor de la Judeţ s-a "lins pe bot" de lucrări în Oradea
Cică
După ce a cârpit drumurile de prin judeţ, Asfamixt, fostă firmă de casă a liberalilor de la Judeţ, a ajuns la Oradea. Pornind de la premiza că "la ţară merge, la oraş nu se observă", asfaltatorii au dat câteva chixuri în Oradea, motiv pentru care edilii ar fi decis că nu vor mai primi alte lucrări prea curând.
28 Iunie 2011, 11:29
Fault la FC Bihor: Kassa-i românu'
Știri Sportive
FC Bihor nu poate intra în Liga I şi mulţumită secretarului general al Federaţiei Române de Fotbal, bihoreanul Adalbert Kassai, despre care chibiţii jură că a tras din greu pentru promovarea CS Mioveni, echipa clasată imediat după cea orădeană în seria a II-a a ligii secunde.
27 Iunie 2011, 09:02
Uite Pedrocchi, nu e Pedrocchi
Cică
Doborâtul şi toaletatul arborilor din Oradea au fost scoase la licitaţie de municipalitate în primăvară, pe două sectoare, delimitate de malurile Crişului Repede. Pe jumătatea de oraş de pe malul stâng câştigătoare a ieşit firma Ceir Pedrocchi, iar pe jumătatea cealaltă RER Ecologic Service. Atâta numai că Ceir Pedrocchi, o firmă din Ungaria, nici nu prea dă pe la Oradea.
23 Iunie 2011, 10:59
Clanul Neguş revine: Se-ncoardă Kali
Cică
După o perioadă de linişte, justificată şi de afacerile penale pe care - din fericire - le derulează pe meleaguri străine, membrii clanului interlop Neguş s-au întors în oraş. Şi la vechile metehne. Zilele trecute, o trupă condusă de Alexandru Balogh, zis Kali, a provocat scandal pe o terasă de pe strada Alecsandri, după un schimb de replici cu o altă trupă de interlopi aflată în zonă.
22 Iunie 2011, 11:11
Adio, Gordan!
Știri Sportive
Conducerea CSM a hotărât săptămâna trecută întreruperea colaborării cu antrenorul Cornel Gordan, cel care a adus mai multe titluri de campioană naţională echipei CSM Digi Oradea. Începând din noul sezon, poloiştii orădeni vor fi pregătiţi de un antrenor adus din campionatul ungar. Vezi care e motivul "divorţului".
20 Iunie 2011, 10:41
Dosar în doi. Şi-un sfert!
Cică
Umblă vorba prin zona Beiuşului că Daniel Merce Sabău, ginerele consilierului prezidenţial Terente Merce, are o mică-mare problemă de pe urma celor 18 miliarde de lei vechi încasate în 2007 de la Primăria Finiş pentru un pod neridicat până azi.
17 Iunie 2011, 09:32
Pedofilul Papa Charles merge mai departe!
Cică
Vă mai aduceţi aminte de papa Charles Fejto, filantropul francez de 66 ani anchetat de procurorii orădeni pentru că a plătit zeci de mii de euro pentru o ţigăncuşă de 13 ani din Salonta, pe care s-o folosească drept jucărie sexuală? În loc să îl bage după gratii, judecătorii au decis ca franţuzul să fie blocat deocamdată în România, dar, deşi era dat în consemn, a reuşit s-o şteargă săptămâna trecută din ţară pe sub nasul poliţiştilor de frontieră din Săcueni.
14 Iunie 2011, 09:34
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0836 RON
  • 1 EUR = 4.8344 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON