URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2011, 10:16

Primarul noctambul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a verificat singur dacă sensurile giratorii de la capătul Podului Sovata pot fi traversate în siguranţă. Miercuri noapte, maşina de serviciu a edilului putea fi văzută dând ture repetate pe pod de la o giraţie la alta.

Înainte să meargă la culcare după festivităţile de Ziua Oraşului, profitând de faptul că podul era pustiu, edilul a ţinut să verifice personal dacă sensurile giratorii nu sunt prea înguste, aşa cum comentau cârcotaşii. Bolo a renunţat la plimbarea pe pod puţin înainte de miezul nopţii, doar după ce s-a convins că traficul se poate desfăşura fără probleme.

Altminteri, a doua zi muncitorii ar fi fost puşi în mod cert la lărgirea carosabilului, după modelul turbogiraţiei de la Podul Dacia, modificate şi răsmodificate după viziunile lui Bolojan...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
bolojan marele ctitor de poduri
bravo bolo, marele ctitor de poduri, poti incepe sa proiectezi niste promenade si poduri in zig zag de a lungul crisului, pe care la o adica de ce naiba sa nu l betonezi? impreuna cu amicu de la selina
Postat 12 Noiembrie 2011, 19:49 de sa
titlu
Cum se face ceva pentru orasul asta, cum se trezesc cativa ratati sa comenteze, ca aia nu e bine, ca cealalta nu e bine, ca sigur sunt interese. Natie de ratati!
Postat 18 Octombrie 2011, 09:20 de -_-
sssss
....bravooo BOLO....:)))sa moara postacii pdl-ei de ciuda :)))))))))))))) ba, invatati ba,sa circulati in turbogiratie....trec de 2 ori pe zi prin ea la ore de varf si nu am probleme.-se circula mai bine inainte?????
Postat 18 Octombrie 2011, 08:00 de gogu.
Valurile Crisului
Aici va repeta zilnic corul claxoanelor de pe podul cu acelasi nume.
Postat 17 Octombrie 2011, 23:22 de turbanu
FACETI VOI, MA!
SE VEDE CA NU SCRIETI ZIUA, TE-AM PRINS! ... DAR, NU CONTEAZA, IMPORTANT E CA SE SCRIE !!!
Postat 17 Octombrie 2011, 22:57 de FACETI VOI,MA!
@FACETI VOI, MA !
faceti voi ,ma faceti orice , oricat de prost da sa fie facut !!!! mA PROST POTI FI !! mAI PROST CA bolovan-bolojan !!!! Esti chiar periculos de prost !!! uite te propun ca secretar al organizatie de baza a PCR filiala a PSD !!! Ai fi un bun membru !!!! sau organ ?
Postat 17 Octombrie 2011, 22:29 de nu fa ba prostii !
FACETI VOI, MA!
CE INSPIRATII AVETI PENTRU TITLURI! VOI SCRIETI ZIUA, APROPOS?
Postat 17 Octombrie 2011, 22:10 de FACETI VOI,MA!
FACETI VOI, MA!
ORICE E BINE-VENIT-FACUT IN ORASUL ASTA AMORTIT, DAR CU OAMENI FALNICI! BOLO, BAGA MARE, FA ORICE, DAR FA!!!!!!!!!!! N-ARE CUM IESI CHIAR ASA DE PROST CUM ZIC UNII/ALTII, CI DIMPOTRIVA, LUCRUL FACUT E BUN FACUT! FELICITARI SI PT INSPECTII! ITI PASA!
Postat 17 Octombrie 2011, 21:55 de FACETI VOI,MA!
. . Aveti dreptate
aveti dreptate domnilor,pod ul e prea stramt,sensurile la fel . .nush de ce se mai fac,nu mai bine statea bolo si dormea in astia 4 ani?macar atunci era toata lumea linistita,nu aveati ce critica. .sa nu se mai faca nimic zic. .
Postat 17 Octombrie 2011, 21:10 de sorin
Nod in papura
Asa cum nu e cinstit ca de Filip sa se vorbeasca numai de rau, asa nu este fair-play sa se denigreze tot ce face Bolojan. Turbogiratia a iesit prost dar acest pod daca tot este facut, este un lucru bun. Era mai bine sa dea pui congelati la pensionari din banii pe pod, ca partenerul de USL Mazare la Constanta? Mie incepe sa-mi placa de el pentru ca este un fel de Basescu de Oradea.
Postat 17 Octombrie 2011, 20:11 de talibanul galben
Doua giratii la un timpit
Si daca trecea Huidu pe pod, tocmai atunci ? Mai avea Oradea primar de zi, in locul nocturnului diriginte de santier ?
Postat 17 Octombrie 2011, 19:45 de Serban
podul
PODUL SOVATA=TURBOGIRATIA DIN MAGHERU=ARTEZIANA => CONCLUZIA......................
Postat 17 Octombrie 2011, 16:38 de socrate
= INCOMPETENTA
podul e cum e !! cam stramt dar daca e limitat acesul doar pt. masini pana la 3t. merge insa sensurile giratorii si intreg sistemul de aces din ambele capete ale podului sunt TAMPITE !!!! Tampit gandite si realizate !! Aceiasi firma SELINA si banuesc acelasi proiectant ca la arteziqana au creat prostia aia acolo !!!! YToata jena pentru realizarea racordurilor la pod !!!! RUSINE directie tehnice a PMO pentru aceste prostii catastrofale pentru circulatia in zona !!!! RUSINE !!!! JENANT ca o lucrare se finalizeaza in asemenea conditii !!! Dupa ratarea de la arteziana si cele @ noduri de racord imi dau seama ca acolo sunt INCOMPETENTI care ar trebui dati afara ca NECORESPUNZATORI !!!!
Postat 17 Octombrie 2011, 15:51 de scortosul
deficiente de rezolvat
1. podul nu e gata chiar daca e deschis circulatiei 2. colectarea aplelor meteorice nu e rezolvata...la ploile ce urmeaza vom avea niste mici lacuri de acumulare si pe un mal si pe celalalt 3. daca indepartarea zapezii si ghetii pe pod se va face cu intarziere sau prost, alveolele sensurilor giratorii vor tine loc de popice in calea masinilor, ca noroc ca podul are parapeti solizi 4. nu sunt rezolvate corespunzator caile de acces dinspre si inspre pod 3. pistele de biciclete incep brusc si se termina la fel de brusc Prin urmare, deocamdata podul este teoretic util, insa practic e ca si turbogiratia, respectiv iti lasa sentimentul de treaba proiectata prost...nu podul in sine ci ansamblul rutier ce face ca un pod sa fie un element de fluidizare al traficului in conditii de siguranta maxima.....in acest moment este ca un ghiveci de flori in mijlocul unei pasuni pline de maracini
Postat 17 Octombrie 2011, 15:38 de bibi
@ _ si @ turbanu
nene aveti dreptate...._ e tare proasta fata asta ce posta aci...iar ref la turbanu...trebe cascat ochii larg ca astea nici pe picioarele lor nu sunt sigure
Postat 17 Octombrie 2011, 13:59 de taz
Stricta tura bum trasura
Amu va raciti gura de pomana. Atentie la soferitele ... sensibile la sensul opus !
Postat 17 Octombrie 2011, 12:17 de turbanu
titlu
@ postat de: barbatii fraieri :__ : Proasta mai esti! Dumnezeule!
Postat 17 Octombrie 2011, 11:58 de -_-
ha, ha, ha, ha
faptele demonstreaza ca barbatii sunt biete oite ratacite , ati ales un barbat sa va reprezinte nevoile :)) rau ati facut sper sa va iluminati si sa alegeti o femeie e sensibila la sexul opus :)) BARBATUL va fi fraier pana gaseste femeia puternica sa l sustina :))) si ea va fi sustinuta de BARBATII :)))) ha, ha, ha, ha platiti pana muriti .
Postat 17 Octombrie 2011, 11:10 de barbatii fraieri :__
propunere
Acum ar fi buna o banda de fuga pentru cei care vor sa vireze la dreapta de pe Dacia spre pod la sensul giratoriu de pe Dacia cu Carpati.
Postat 17 Octombrie 2011, 11:10 de talibanul galben
Stricta tura
Doar cand podul va fi plin giratoriul e un chin.
Postat 17 Octombrie 2011, 10:36 de turbanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON