URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2011, 11:37

Treabă românească: Biharia, afară din Aparegio, dar face lucrările pe banii proprii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şansele Bihariei de a rămâne în proiectul Aparegio au ajuns oficial egale cu zero, după ce săptămâna trecută a fost semnat la Bucureşti contractul de finanţare, în valoare totală de 83 milioane de euro. Localnicii preferă să piardă investiţii de 5,8 milioane de euro, cât le-ar reveni pentru înlocuirea reţelelor şi construirea unei staţii de epurare, decât să ajungă clienţi ai Companiei de Apă Oradea, care le-ar cere tarife ca la oraş.

La presiunea sătenilor, Primăria Biharia a demarat totuşi, pe propria cheltuială, lucrări de înlocuire a conductelor vechi de un secol, angajând firma Strabag, care acum se grăbeşte zor-nevoie. Nu de alta, dar şoseaua ce străbate localitatea urmează să fie asfaltată, iar dacă ţevile nu sunt înlocuite la timp, adio!

Aşa vor ajunge şi ungurii din Biharia la vorba românească: cine-i scump la tărâţe, este ieftin la făină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
lingalau
Daca biharea e in epoca de piata,cum e satul tau natal ?,bihoreni au facut,retea be bani propri.si uitate la baia lor.(la majoritate) .altfel ce aveti cu unguri ?ocupativa cu satele voastra .tu esti inca in padure..lingalau inputit,
Postat 03 Iunie 2011, 12:40 de dezso
Fara sanse
mai homo bihareus, ramaneti in epoca de piatra acolo, va spalati oricum doar cand ploua, deci nu e pierdere
Postat 26 Aprilie 2011, 19:59 de Blatulescu
haaaaaahahaha.....
:))))))) bai torok, esti prost de bubui ! tu nu esti ungur, "americanule" !
Postat 26 Aprilie 2011, 19:05 de oradean
Rusine, kaboou-le ! Rusine !
kaboou-le, esti cretin ! huu..........
Postat 26 Aprilie 2011, 18:40 de bulanbator
unguru'
bine mah torok, nu esti ungur esti magiar ! Ti-e rusine ca esti ungur. In fond, de ce nu ar fi asa, boule!
Postat 26 Aprilie 2011, 18:30 de ioiii
Boule !
Asta e treaba udemerista, boule !
Postat 26 Aprilie 2011, 18:21 de wall
Aquahotia
Ce articol sumar, mai putin decat o stire promo. Sunt abonat la Apa de Oradea . Tarifarea trebuia sa scada in valoare absoluta de la revolutie incoace.S-a modernizat uzina de apa, sau inlaturat pierderile si totusi pretul apei ca-n Paris. Regie autonoma inseamna ca facem cheltueli la intrprindere cat vrem, asta presupune o haita de functionari degeaba in birouri si multe neamuri in retea. Sunt fericit ca Biharia n-a cedat ticalosiei compania de apa . Tamaseu si-a rezolvat apa prin forare si acuma are si pentru satele din ,,subordine" Dealtfel in ungaria traiesc unguri dac-o iei literar, pe aisea pe la noi sunt numiti Maghiari-boule.
Postat 26 Aprilie 2011, 11:59 de Torok Stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON