URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Septembrie 2023, 14:53

Ziua Educației, sărbătorită cu... educație: Profesorii din Bihor, invitați să-și petreacă ziua liberă la cursuri de perfecționare

Ziua Educației, sărbătorită cu... educație: Profesorii din Bihor, invitați să-și petreacă ziua liberă la cursuri de perfecționare (foto arhivă, generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesorii din Bihor sunt chemați să sărbătorească Ziua Mondială a Educației, sărbătorită anual pe 5 octombrie, învățând.

Pentru că statul le oferă o zi liberă, dascălii sunt invitați de Inspectoratul Școlar Județean Bihor să participe gratuit la mai multe workshopuri prin care pot afla cum să facă lecții digitale captivante, folosindu-se de infrastructura achiziționată în școli în ultimii ani.

Sub genericul Zilei Educației Bihorene, IȘJ Bihor, cu Casa Corpului Didactic și Colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu”, organizează cursuri la care estimează o participare de aproximativ 900 de cadre didactice. Profesorii vor învăța de la colegi de-ai lor cum să țină lecții captivante.

„Evenimentul se va derula joi, 5 octombrie, între orele 9:00 și 15:30, și va conține sesiuni de workshop de câte o oră și jumătate, urmate de 10-15 minute de întrebări și răspunsuri. Atelierele de lucru vor avea loc în săli puse la dispoziție de colegiile partenere, care asigură și echipe de profesori lectori alături de alți profesori din țară și suport logistic. Profesorii lectori sunt profesori cu experiență de formatori în noi metode de pedagogie care integrează și competențe digitale, precum și ecosistemul digital din sala de clasă”, a transmis Inspectoratul Școlar.

Lecțiile demonstrative vor fi ținute pentru majoritatea disciplinelor (limba și literatura română, matematică, limba engleză, fizică, biologie, chimie  etc.) și vor fi predate de 13 profesori ambasadori în educație digitală și profesori care au parcurs programe de formare. Ei le vor da colegilor și exemple de instrumente necesare pentru lecțiile digitale predate elevilor din generațiile Alpha și Z.

„Fiecare workshop în sine reprezintă un exemplu de adaptare a școlii la educația digitală. Dascălii participanți vor descoperi cum pot îmbina cunoștințele de specialitate, abilitățile pedagogice și instrumentele tehnologiei pentru a adapta procesul de învățare la era digitală”, a mai transmis IȘJ.

Inspectoratul Școlar organizează aceste lecții gratuite pentru profesori în contextul în care 98 de primării din județ au câștigat finanțări nerambursabile pentru dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON