URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Mai 2014, 08:00

Zgonea îi aşteaptă pe investitori la Bucureşti, ca să-i explice cum îi afectează "taxa pe stâlp"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Camerei Deputaţilor, PSD-istul Valeriu Zgonea, a fost prezent miercuri şi joi în Bihor, ca un fel de "antemergător" al premierului Victor Ponta, care a făcut o vizită de jumătate de zi în Oradea.

Într-o întâlnire cu jurnaliştii orădeni desfăşurată joi la sediul PSD Bihor, după ce a spus că "România este cea mai prietenoasă şi modernă ţară din Europa de Est", Zgonea a fost întrebat în ce măsură este ţara prietenoasă cu investitorii, dacă Guvernul a instituit aşa-numita "taxă pe stâlp", mai precis un impozit pentru construcţiile industriale, care anulează astfel facilitatea firmelor din parcurile industriale, scutite de impozit pe clădiri.

Zgonea şi-a început răspunsul vorbind despre obligaţia Guvernului de a institui această taxă. "În momentul când ai creditori, pe care dreapta ţi i-a făcut şi te-a îndatorat, în momentul în care vrei să relansezi mediul de afaceri, trebuie să negociezi cu aceşti creditori. Discutăm cu Fondul Monetar, cu Comisia Europeană şi Banca Mondială care sunt metodele în care se strâng cei mai mulţi bani la buget", a declarat Zgonea. Astfel, a spus acesta, taxa este menită să acopere "toate lucrurile neimpozitate", categorie în care se includ clădirile industriale.

PSD-istul a precizat însă că, în urma conflictelor apărute pe această temă, legea este blocată la Camera Deputaţilor "până când găsim o soluţie, astfel încât să nu afectăm anumite proiecte de dezvoltare a societăţii româneşti şi anumite comunităţi". Taxa intră însă în contradicţie cu proiectul de dezvoltare a parcurilor industriale, a recunoscut şeful Camerei, adăugând că doreşte găsirea unei soluţii astfel încât bugetele locale să nu fie afectate, dar ţara să respecte promisiunile faţă de creditori.

Drept urmare, a spus Zgonea, o comisie de specialitate a Camerei îi va asculta pe reprezentanţii investitorilor şi asociaţiilor patronale, pentru a afla ce-i deranjează, considerând un semnal de alarmă ce s-a transmis prin presă. Totuşi, politicianul a lăsat să se înţeleagă că discuţiile ar putea fi centrate nu neapărat pe ascultarea oamenilor de afaceri, cât pe lămurirea lor că au pierdut o facilitate, dar mai au şi altele. "Vrem să vedem care este problema cu adevărat, cu ce-l afectează pe el (n.r. investitor) această taxă. Îi îngreunează lui afacerea, în momentul în care ai garanţii şi ajutoare de stat? În momentul în care i-a pus Primăria o infrastructură la dispoziţie sută la sută gratuit? Noi vedem numai taxa, dar nu vedem şi avantajele pe care le-a pus Guvernul pe masă", a spus Zgonea.

PSD-istul a făcut referire şi la primarul Ilie Bolojan, care a spus la începutul săptămânii că o companie orădeană a relocat o investiţie de 15 milioane de euro din cauza acestei taxe. "Eu sunt dispus să aştept acea companie la Bucureşti, să ne spună care este problema sa şi să punem pe hârtie ce am susţinut noi în investiţii acum şi care sunt avantajele companiei respective, care este conflictul şi cum putem să-l rezolvăm. Trebuie să tratăm fiecare companie care generează locuri de muncă în România ca pe o problemă foarte importantă", a declarat Zgonea.

Întrucât în conferinţa de presă era prezent şi viceprimarul Oradiei Ovidiu Mureşan, jurnaliştii i-au cerut acestuia să precizeze, concret, problema investitorilor orădeni. Valeriu Zgonea nu i-a permis, însă, vicelui să vorbească, spunând că jurnaliştii se pot întâlni zilnic cu edilul, pentru a discuta acest subiect, şi că temele centrale nu trebuie amestecate cu cele locale.

Pe de altă parte, Zgonea i-a îndemnat pe toţi bihorenii să meargă duminică la vot. "Este momentul ca indiferent de etnie sau de religie, de opţiunea pe care o au, să meargă la vot", a spus Zgonea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
He`Zgone cu pluta inspre vadu crisului
si daca ar putea ar impozita si pe acolo sarea si marea; Din putzul gandirii zgonene: "baah ardeleni, corcitzilor, rebelilor, hai ca va explic io cum sta treaba: impozitam ca asa vor muschii nostri, ce drequ tot comentati ! o sa-i trimiteti pe vitejii aia de asa-poreclicte patronate, adica va veni Puiutz Luctzi si fostu sau amic de buzunar domnu Dan de oradea ? binneee bah, fie, 2 penelisto oportunisti locali, bine, poate le servesc cu o kaffa sa le explic sa taca naibii ! Imi zicea cineva ca Murry al nostru ar fi zis odata ca e bine cu taxa locala, asa si ... caaaaare-i problema ta, e pesedist adevarat , cand asa, cand invers, uitata-te la ael si iti dai seama ca viata nu e usoara cu atatea zeci de kille in plus " Multumim tovarasu Z pt vizita
Postat 24 Mai 2014, 06:23 de Crinuletz Pontescu
Alianţa cu Rusia o vor... ungurii
De ce se aliază ungaria cu Rusia ? Deoarece nu are nici o altă opţiune. Nu le susţine nimeni altcineva in afara de ruşi politica externă (instigarea la separatism). Din punct de vedere militar ungaria nu poate fi apărată: o câmpie traversată de un fluviu având capitala în mijloc, toate obstacolele naturale din jurul aceste câmpii fiind controlate de statele vecine. Din punct de vedere economic un stat agrar şi furnizor de servicii are o populaţie de 9 milioane de locuitori. Ungaria are nevoie de conflict, are nevoie să iasă în evidenţă. Principala temă de bătaie: drepturile minorităţilor naţionale din bazinul dunăreano-carpatic. Principala strategie: găsirea unui aliat puternic care să-i promită orice formă de anulare a Tratatului de la Trianon. În anii ’90 au fost marile state europene şi Statele Unite – însă stabilizarea centrului european prin Uniunea Europeană nu i-a satisfăcut Ungariei principala cerere, modificarea condiţiilor Tratatului de la Trianon. De aproape 100 de ani, ungaria nu şi-a modificat obiectivele şi mijloacele politicii externe – însă nici nu are cum să găsească soluţii noi. Acest blocaj s-a transformat într-un fel de psihoză generalizată la nivelul societăţii – de aici apare şi solidaritatea populaţiei faţă de Viktor Orban şi extremiştii de la JOBBIK . Cam aşa a apărut alianţa ungariei cu Rusia. buda pesta şi-a găsit noul protector de la care să ceară revizuirile dorite.
Postat 23 Mai 2014, 21:45 de @luky
pontozaurul mongolioid
pai, la cat au furat ungurii din Transilvania, eram azi cu adevarat Elvetia, Europei Centrale. Acum, revizionismul unguresc ar vrea sa o ia de la capat cu furturile din Transilvania, bineinteles, daca de data asta le-o da vladimir vladimirovici, asa cum in trecut le-au dat-o austriecii, mai apoi au incercat cu stalin si cu hitler. acum, trag nadejede la vladimir vladimirovici artizanul \"federailzarii\" adversarilor !
Postat 23 Mai 2014, 21:29 de Defense
???
Zgonea??!! ce meserie ai baiatu???groaznic..o tara fara valori!!! Este incredibil cum oameni de factura asta isi iau funcctia in serios.....Scarba..
Postat 23 Mai 2014, 21:10 de soso
ZGONEA ...zvonea ... esti un prostanac
AUZI SA MEARGA LA BUCALE ... sa le explice tondul ...ti-ai pus ochelari ca sa pari mai inteligent prostule ???
Postat 23 Mai 2014, 19:18 de Johny B
mergeti la vot,dar nu cu fostii uslasi
daca colegul lui Mihai Viteazul zice sa mergem la vot ,mergem dar nu sa votam apropierea de Rusia
Postat 23 Mai 2014, 13:07 de luky
adica le-a zis-o de mama
e traducerea in limba romana. suntem mandri ca suntem romani si contemporani cu zgonea o nulitate ajunsa in functii inalte care isi bate joc de cei care il paltesc ( investitorii). emblema parvenitului.
Postat 23 Mai 2014, 12:02 de oradean
Mai lasa...
Magarul de Zgoneam auzi: Noi vedem numai taxa, dar nu vedem şi avantajele pe care le-a pus Guvernul pe masă... Ce le-a pus guvernul pe masa investitorilor din Parcul industrial? Raspuns: o totala lipsa de predictibilitate fiscala, schimbarea continua a regulilor de joc...etc, si acum are pretentia sa ia banii pe care nu ii ia municipaliatea...
Postat 23 Mai 2014, 11:32 de un oradean
@ bombonel
Bombonel , ce facusi . Nu ai avut voie sa vorbesti ?
Postat 23 Mai 2014, 11:19 de @bombonel
sa vina la Oradea
Da sa vina el sa discute cu investitorii. Ce sa caute investitorii la Bucuresti. Pe langa ca fac investitii in RO sa ii mai punem sa pupe pantofii celor de la Bucuresti. Dezamagire totala./
Postat 23 Mai 2014, 09:39 de hahaha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON