URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2017, 12:22

Voluntariat virtual: Poţi fi voluntar şi de la distanţă!

Voluntariat virtual: Poţi fi voluntar şi de la distanţă! foto generic, histio.org
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Voluntariatul nu presupune neapărat prezenţă fizică. Mijloacele moderne de comunicare ne oferă posibilitatea ca o persoană să poată ajuta pe alţii, chiar de la distanţă. Ca exemple, oricine poate acorda consultanţă de specialitate, poate împărtăși din experiențele sale, poate superviza canalele de social media sau site-uri. Alte variante includ oferirea de servicii gratuite în funcție de expertiza pe care o are: traduceri, administrare de site, design ș.a.

Peste tot în lume există oameni dornici să facă un bine altora, dar mulți dintre ei sunt prea ocupaţi să-şi asume inconvenienţele unei deplasări în acest scop. Voluntariatul virtual poate oferi soluţia pentru această problemă! Există foarte multe ONG-uri, pentru care un asemenea ajutor ar fi de importanţă majoră, având în vedere că ar completa munca pe care colaboratorii organizaţiei o depun  în practică.

Ajutorul poate consta în consultanţă juridică, editare foto sau video, sprijin sufletesc oferit prin telefon beneficiarilor, etc. Persoanele interesate care ar putea oferi asemenea servicii sunt invitați să se înscrie ca voluntari virtuali pe pagina www.volonet.ro.

Website-ul este realizat în cadrul proiectului Reţea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) iniţiat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, şi derulat în parteneriat cu Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare. Acest proiect este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON