URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
18 Ianuarie 2016, 13:17

Voleibalistele de la CSU Oradea au cedat jocul cu liderul clasamentului, Medicina Târgu Mureş, cu 1-3

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de volei feminin CSU a cedat primul joc oficial din nou an, pe teren propriu, cu scorul de 1-3, în faţa celor de la Medicina Tg. Mureş, liderul clasamentului Seriei Vest din Divizia A2.

Meciul, care a contat pentru etapa a XI-a şi s-a desfăşurat în Sala Polivalentă a Universităţii, a consemnat pe seturi: 20-25, 12-25, 25-21 şi 19-25.

Astfel, la fel ca echipa de handbal feminin a clubului universitar, şi cea de volei a întâlnit pe teren propriu cea mai valoroasă formaţie din seria în care activează.

De precizat însă că la Târgu Mureş funcţionează un Centru Naţional de Excelenţă unde sunt selectate şi se pregătesc unele dintre cele mai bune voleibaliste ţării. Spre deosebire de orădence, care se antrenează doar o dată pe zi, la Târgu Mureş şedinţele de pregătire sunt şi dimineaţa şi după-amiaza. În aceste condiţii este lesne de înţeles că forţele din teren au fost disproporţionate. Cu toate acestea, elevele antrenoarei Mariana Szabo-Alexi au oferit o replică onorabilă mai valoroaselor sale adversare.

Primul set a stat sub semnul echilibrului până la scorul de 7-8 pentru oaspete. A fost momentul în care s-a solicitat un timp de odihnă, situaţie care a dat peste cap angrenajul gazdelor. La reluare, mureşencele au făcut 5 puncte consecutive desprinzându-se la 6 lungimi, avantaj care nu a mai putut fi recuperat de către gazde. Aşadar primul set s-a încheiat cu 20-25 pentru mureşence.

Setul al doilea a fost aproape fără istoric, "tratamentul" acordat de mediciniste orădencelor fiind unul sever care a condus spre un crunt 12-25. La 2-0 pentru oaspete şi cu o asemenea desfăşurare a setului secund, nimeni nu credea că partida nu se va termina în minimum de seturi. Poate şi pe fondul unei relaxări în tabăra oaspetelor, dar mai ales datorită prestaţiei excelente a gazdelor, CSU Oradea şi-a adjudecat setul al treilea după ce l-a condus practic în permanenţă. S-a mers "umăr la umăr" până la scorul de 3-3. Din acel moment şi până la final echipa de pe Crişul Repede s-a aflat la conducere. A făcut-o chiar şi la 6 puncte (11-5), pentru ca pe final să aibă ceva emoţii, oaspetele apropiindu-se la doar o lungime (22-21). Totuşi, datorită în special concentrării, CSU şi-a adjudecat setul al treilea cu 25-21.

Soarta ultimului set a fost decisă de startul slab, orădencele pornind practic de la 0-3. Cursa de urmărire a dat rezultate, fetele Marianei Szabo-Alexi reuşind să egaleze la 9. Din acel moment oaspetele au preluat conducerea şi nu au mai cedat-o până la final, impunându-se cu 25-19.

În această partidă, pentru orădence nu a putut evolua Bianca Chende, voleibalista suferind recent o operaţie de menisc.

Cum CSU Oradea are etapă liberă în runda viitoare, conducerea echipei a profitat de situaţie şi a programat  jucătoarelor un stagiu de pregătire montană, care a început deja duminică şi se va desfăşura până pe 24 ianuarie, în staţiunea Arieşeni.

În jocul cu mureşencele, pentru CSU Oradea au evoluat: Iuliana Fîcă, Maria Fîcă, Roxana Haidu, Horvath Reka, Mădălina Pura, Nicoleta Ponorean, Camelia Ungur, Lavinia Gîrdan, Denisa Ienciu şi Petra Dudaş. Antrenoare: Mariana Szabo-Alexi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON