URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Martie 2019, 12:53

Colţ al imaginaţiei: Viitorii designeri orădeni și-au expus munca în holul Bibliotecii Universității (FOTO)

Colţ al imaginaţiei: Viitorii designeri orădeni și-au expus munca în holul Bibliotecii Universității (FOTO) Cel mai atractiv spațiu a fost colțul întunecat unde doar lămpile create de studenți ofereau lumină. Aici, au fost expuse lămpi în forme curbate, de șarpe, lămpi de perete sau dreptunghiulare, care îți stimulau imaginația.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenții de la specializarea Design din cadrul Facultății de Arte din Oradea au expus, joi seară, mai multe lucrări realizate pe parcursul semestrului. Holul Bibliotecii Universității a devenit astfel un colț al imaginației.

Evenimentul "Design Expo" a fost organizat de studenţii anului III de la specializarea Design, dar la expoziţie au contribuit studenţi din toţi anii, inclusiv masteranzii.

Creaţiile sunt foarte diverse, de la elaborarea unor etichete de parfumuri, produse cosmetice sau vinuri, până la crearea unor obiecte de mobilier sau chiar cutii de ceai unice. O studentă a expus cutii de ceai în formă de faguri de miere, atrăgând privirile curioşilor. O alta, pasionată de machiaj, a ales să conceapă o etichetă pentru un spray.

Au mai fost expuse şi cărţi cu poveşti ilustrate, mai toate având un final fericit. Majoritatea exponatelor au fost realizate pe calculator, cadrele didactice învăţându-şi studenţii să folosească tehnici digitale.

Creativitatea a fost primul criteriu ce a stat la baza realizării exponatelor. "Sunt mândră de ce am reuşit să fac şi mă bucur că aici învăţăm să îmbinăm frumosul cu utilul", a spus Adela Lucaci, anul II la Design. Studenții din anul I, fiind mai mici, au avut ca temă studierea formelor, pentru a se obişnui cu ele; de exemplu, un gândac uriaş, realizat din carton, a fost expus lângă colţul lămpilor. 

"Îmi place foarte mult să citesc, aşa că atunci când profesorii ne-au cerut să ilustrăm un obiect, eu am ales cartea", a povestit şi Bianca Negruţ, boboacă la Design. 

Alţi studenţi au conceput schiţe de obiecte mai mari, realizate în diverse programe, pe calculator. "Când lucram într-un hipermarket, am văzut că oamenii cumpărau multe biciclete din plastic pentru copii lor, aşa că m-am gândit să fac schiţa unei biciclete din lemn", a spus Doiniţa Bolboceanu

La eveniment au fost chemaţi şi reprezentanţi ai unor firme care au nevoie de designeri. "Firmele vin la acest eveniment, reţin numele unor studenţi pentru că le plac ceea ce au făcut, apoi le urmăresc progresul. Avem mulţi studenţi care s-au angajat deja ca designeri la mai multe companii şi le place ceea ce au ales să facă", a precizat lect. univ. Ana-Maria Abrudan.

Expoziţia va rămâne în holul bibliotecii timp de o lună. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON