URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2019, 10:19

Victorie mare pentru CSM CSU Oradea: 86-80 cu israelienii de la Ironi Ness Ziona!

Victorie mare pentru CSM CSU Oradea: 86-80 cu israelienii de la Ironi Ness Ziona! sursa foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi aveau câteva probleme de lot, cu Valeika, Zekovic şi Fometescu, despre care nu se ştia cu exactitate că vor putea juca, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au mobilizat exemplar şi, miercuri seară, au învins pe teren propriu redutabila echipă israeliană Ironi Ness Ziona.

Meciul, care a contat pentru cea de-a doua etapă a fazei secunde a grupelor FIBA Europe Cup, s-a încheiat cu scorul de 86-80, după ce în marea majoritate a timpului orădenii s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj, la un moment dat, în debutul sfertului III, chiar şi cu 20 de puncte, scor 55-35.

Cei doi jucători care au acuzat probleme medicale, Valeika şi Zekovic, au tras de ei, iar antrenorul Cristian Achim i-a aruncat în luptă încă de la început, alături de Richard, Barnette şi Watson.

CSM CSU a început foarte bine, s-a instalat la conducere încă din start, ba mai mult s-a desprins deja după zece minute la 11 puncte, scor 23-12.

Sfertul II a continuat cam de aceeaşi manieră, cu "roş-albaştrii" la timonă. Astfel, după ce în aceste zece minute orădenii au înscris 26 de puncte, iar oaspeţii numai 23, la jumătatea disputei se consemna deja un avantaj de 14 puncte pentru CSM CSU, 49-35.

După ce au marcat primii, ajungând să conducă chiar cu 20 de puncte (55-35), în sfertul III orădenii au consemnat o scădere în joc, oaspeţii revenind tare din urmă. Astfel, deşi în ultima pauză s-a intrat cu avantajul de trei puncte al CSM-ului, scor 63-60, deja în primele minute din sfertul IV, israelienii au reuşit să treacă la conducere, cu 64-63 şi 66-65. Au fost însă doar singurele momente când oaspeţii s-au aflat la conducere, pentru că mobilizarea exemplare pe final al campionilor României au făcut ca aceştia să rămână la timonă până la final, când tabela de marcaj a consfiinţit victoria la şase puncte, cu 86-80.

"Sunt foarte bucuros pentru victorie, obţinută împotriva unei reprezentante a unui alt fel de baschet. Israel este recunoscut pentru nivelul baschetului de acolo. Sunt bucuros că am reuşit să batem o echipă cu nişte jucători foarte buni, cu un buget pe măsură. De asemenea, aş vrea să spun că înainte de toate sunt mândru de echipa mea. Mai ales că am avut probleme cu trei jucători în acest meci – Valeika, Zekovic şi Fometescu. Practic am fost limitaţi în a face ceea ce ne-am propus la începutul meciului. Practic nu am putut să contez pe aceşti trei jucători la capacitatea lor normală. Îi felicit pe Valeika şi Zekovic pentru efortul depus în aceste condiţii, pe fond de dureri, respectiv lipsă suficientă de pregătire", a declarat antrenorul Cristian Achim, la finalul partidei, când a ţinut însă să-l remarce şi pe Kris Richard, cel mai bun de pe teren, care a înscris şi 31 de puncte.

"Consider că am jucat bine din punct de vedere colectiv. Cu excepţia unei perioade de joc în repriza a doua, atunci când am cedat un avantaj important, sunt de părere că am făcut o treabă bună. Sunt fericit pentru felul în care am terminat meciul. Am executat planul de joc şi, ca de fiecare dată când respectăm ceea ce ne propunem, am obţinut victoria. Ironi Ness Ziona este o echipă bună. Ştiam că au un IQ baschetbalistic ridicat. Nu au deschis meciul foarte bine, dar toate echipele au zile bune şi zile rele. Merită felicitaţi pentru felul în care au luptat şi pentru că nu au renunţat să lupte nici la -20 puncte", a declarat şi Richard, la finalul partidei.

Alături de Kris Richard, pentru CSM CSU au mai marcat în acest meci: Nikola Markovic, 18 puncte, Aarond Broussard, 14 puncte, Sean Barnette şi Arturas Valeika, câte 6 puncte, Dragan Zekovic, 5 puncte, Giordan Watson, 4 puncte, şi Cătălin Baciu, 2 puncte.

De partea cealaltă, de la echipa din Israel, principalii marcatori au fost Daequan Cook şi Jeffree Withey, cu câte 16 puncte.

După această etapă, ambele echipe, atât CSM CSU Oradea, cât şi Ironi Ness Ziona, au câte o victorie şi o înfrângere înregistrate în Grupa J a FIBA Europe Cup.

În următoarea confruntare, CSM CSU va întâlni echipa Tsmoki Minsk din Belarus, pe 8 ianuarie, tot la Arena Antonio Alexe. Până atunci însă, duminică seara, de la ora 19, formaţia bihorenă va evolua în Liga Naţională, de asemenea, pe teren propriu, în compania piteştenilor de la BCM U FC Argeş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON