URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2019, 21:28

Victorie la 16 puncte pe terenul dinamoviştilor pentru CSM CSU Oradea

Victorie la 16 puncte pe terenul dinamoviştilor pentru CSM CSU Oradea foto arhivă, Roby Boroș
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, formaţia CSM CSU Oradea a învins, sâmbătă, echipa Dinamo Știința București, într-un meci pe care l-a disputat în deplasare şi care a contat pentru etapa a 9-a (a 2-a a returului) din Grupa A valorică a Ligii Naționale.

Meciul, care a fost controlat în mare măsură de bihoreni, a fost câştigat de echipa campioană la o diferenţă de 16 puncte, cu scorul de 78-62.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Richard, Fometescu, Markovic și Valeika. Totuşi, în primul sfert dinamoviştii au fost cei care s-au aflat la timonă, ei intrând, de altfel, în avantaj cu patru puncte în prima pauză, scor 19-15.

Dinamo Știința a rămas în avantaj şi în prima jumătate a sfertului secund, după care roş-albaștrii au reușit să treacă în avantaj. Apoi, cele două formaţii s-au succedat de câteva ori la conducere, pentru ca Arturas Valeika să stabilească  scorul pauzei mari, 36-34 pentru CSM CSU.

În jumătatea a doua, bihorenii au arătat mult mai bine, iar acest aspect s-a văzut imediat pe tabela de marcaj. Elevii antrenorului Cristian Achim au reușit un parțial de 17-6, desprinzându-se la 13 puncte pe tabelă, diferenţă care s-a menţinut până la ultima pauză, când CSM CSU conducea cu 57-44.

În ultimul sfert, avantajul orădenilor a început să crească şi, chiar dacă pe final  Cristian Achim i-a trimis pe teren pe tinerii Fometescu şi Petrescu, CSM CSU a obţinut o victorie reconfortantă, cu scorul de 78-62.

„Întotdeauna acest gen de meci este complicat. Lumea consideră că Dinamo Știința este echipa cu șansa a doua în astfel de întâlniri, însă eu nu am aceeași părere. Mi-am dorit să avem abordarea potrivită pentru acest tip de jocuri. Am avut și puțin noroc pentru că Milutinovic nu a jucat. Sunt sigur că meciul nostru ar fi fost și mai greu cu el pe teren, dar sunt foarte bucuros pentru victoria obținută. Consider că e o victorie meritată, iar intensitatea noastră în apărare a făcut diferența”, a declarat, după joc, tehnicianul „roş-albaştrilor”, Cristian Achim.

Principalul marcator al campionilor a fost căpitanul Giordan Watson, 18 puncte. L-au urmat Kris Richard cu 15 puncte şi Nikola Markovic, cu 11 puncte înscrise.

De menţionat că la această partidă, CSM CSU Oradea a jucat fără accidentatul Bobe Nicolescu, dar și fără Dragan Zekovic.

Este cea de-a şasea victorie consecutivă pentru orădeni în actuala ediţie de campionat, ei ajungând acum la 7-2 la general, menţinându-se pe poziţia secudă a clasamentului, la două puncte de liderul U BT Cluj.

Formaţia clujeană a câştigat în această rundă jocul de acasă cu BCM U FC Argeş Piteşti, cu scorul de 89-80.

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va evolua tocmai în compania echipei clujene, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20.30, la Arena Antonio Alexe.

Până atunci însă bihorenii vor mai întâlni o dată formaţia U BT Cluj, miercuri, 11 decembrie, de la ora 19, dar în deplasare, în cadrul primei etape din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON