URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2020, 22:33

Victorie în ultima secundă pentru handbaliştii de la CSM Oradea în derby-ul de la Craiova (VIDEO)

Victorie în ultima secundă pentru handbaliştii de la CSM Oradea în derby-ul de la Craiova (VIDEO) foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au câştigat la limită, cu un gol înscris în ultima secundă, derby-ul etapei din acest week-end din cadrul campionatului Diviziei A.

Urma scapă turma!

Aflaţi pe primul loc în Seria D, bihorenii s-au deplasat la Craiova, unde, duminică, au întâlnit echipa de pe locul III, formaţia locală CS Universitatea.

Jocul, care a fost foarte echilibrat s-a încheiat cu victoria cu scorul de 27-26 a trupei orădene, pregătite de antrenorul George Tăutu. CSM  a înscris golul victoriei însă la ultima fază a jocului, prin Alexandru Potera.

Şi prima repriză a fost foarte echilibrată şi s-a încheiat tot în favoarea orădenilor şi tot la limită, cu 12-11.

În partea a doua, handbaliştii de la CSM s-au desprins însă la 24-20 în minutul 51. Totuşi, craiovenii n-au renunţat la luptă, au egalat la 26 în minutul 59, prin golul lui Ţiu, şi au avut atacul în ultimele 30 de secunde, însă o pasă greşită a dus mingea la portarul Răzvan Costin.

Acesta a declanşat contraatacul, la capătul căruia Alexandru Potera a înscris golul victoriei în ultima secundă.

Pe locul întâi

Antrenorul echipei bihorene, Gheorghe Tăutu, a afirmat după meciul de la Craiova că acesta a constituit cel mai bun joc al echipei din acest sezon. 

"Am făcut la Craiova cel mai bun meci din acest sezon şi îmi felicit băieţii pentru determinarea de care au dat dovadă. Cu o defensivă bine pusă la punct, am reuşit să anihilăm adversarul, cu toate că am avut multe greşeli tehnice individuale, coroborate cu multe ratări unu la unu cu portarul. Din fericire, în final, am reuşit să facem faţă presiunii şi să câştigăm", a declarat Tăutu pentru handbalmania.ro.

Prin acest succes, handbaliştii bihoreni şi-au consolidat prima poziţie în clasamentul Seriei D a Diviziei A, făcând un pas mare către calificarea la turenul semifinal.

CSM Oradea are acum 46 puncte şi este urmată de Unirea Sânnicolau Mare, cu 39 de puncte, în timp ce pe locul al III-lea se află în continuare Universitatea Craiova, cu 37 de puncte.

Principalul marcator al "roş-albaştrilor" în derby-ul de duminică de la Craiova a fost Devid Munea, autor a 10 goluri.

 

CS Universitatea Craiova – CSM ORADEA 26-27 (11-12)

Universitatea Craiova: Lupitu, Gheorghiţă – A. Păun 9 goluri, Luntraru 7, Neacşu 3, Iovănescu 3, Ianăşi 2, Ţiu 2, M. Păun, Drugă, Ruşeanu, Budoiu şi Coadălată. Antrenor: Cătălin Popescu.

CSM Oradea: Costin, Duma – Munea 10 goluri, Oarga 6, Mihăilescu 4, Mateaş 4, Potera 2, Radu 1, Pomian, Costea, Szasz, Teodorescu, Chiorean, Ivancov, Zamfir şi Szilagyi. Antrenor: George Tăutu.

Au arbitrat: Marian Drăghici şi Ionuţ Drăguţ.

 

În celelalte două partide ale etapei a 20-a, de duminică, 1 martie, HC Beldiman Arad şi CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu au remizat cu scorul de 24-24 pe terenul primei formaţii, iar în derby-ul timişorean, CSU Politehnica II a fost învisnă pe teren propriu de CNOPJ cu 33-29.

În etapa viitoare, ultima a turului al doilea al campionatului, CSM Oradea va sta. Următorul joc pentru bihoreni va avea loc peste două săptămâni, pe 15 martie, tot în deplasare, cu CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu, în prima rundă a returului II.

 

Vezi aici finalul spectaculos al meciului de duminică:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON