URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Aprilie 2024, 20:41

„Veștile nu sunt bune” în privința stării de sănătate a lui Nicu Covaci

„Veștile nu sunt bune” în privința stării de sănătate a lui Nicu Covaci (Sursa foto: Facebook - Phoenix Transsylvania)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul trupei Phoenix, solistul Nicu Covaci, este internat în această perioadă la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde urmează un tratament după ce a fost operat pe creier. Membrii trupei au transmis că starea sa de sănătate este stabilă, însă "veştile nu sunt bune".

Potrivit site-ului Adevarul.ro, operaţia la care a fost supus interpretul în vârstă de 76 de ani a vizat extirparea unei tumori cerebrale, iar mostrele prelevate au fost trimise pentru analiză în laborator, pentru a se determina dacă aceasta este malignă sau benignă.

În 22 martie, interpretul și compozitorul Nicu Covaci a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă pe creier la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce a prezentat simptome precum amorţeală facială şi afectarea vederii. Diagnosticul iniţial, conform specialiştilor de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, a fost "proces expansiv intracranian".

Membrii trupei Phoenix au anunţat apoi luni, prin intermediul unei postări pe Facebook, că starea de sănătate a lui Nicu Covaci nu s-a îmbunătăţit.

"Oameni buni, ne-au parvenit rezultatele finale şi fără echivoc ale analizei situaţiei medicale a lui Nicu. Vom ţine sub discreţie diagnosticul, însă veştile nu sunt bune", au transmis colegii de trupă ai celebrului solist, care pe 19 aprilie va împlini 77 de ani.

Colegii lui Nicu Covaci au precizat că starea de sănătate a fondatorului legendarei trupe Phoenix este totuși stabilă şi că urmează un tratament. "Starea lui Nicu este stabilā, urmeazā cursul tratamentului şi este sub cea mai bună îngrijire posibilă! Condiţia medicală nu îi permite vizite, inclusiv noi limităm contactul, asa că adresăm rugăminte către presă a nu se insista în sensul acesta! Am promis că vă ţinem la curent cu informaţii veridice şi clare şi asta vom face!", au mai transmis colegii lui Nicu Covaci.

Înființată în 1962, trupa Phoenix a explorat o varietate de subgenuri ale rock-ului de-a lungul timpului, începând de la muzica beat și ajungând la rock psihedelic. Între cele mai cunoscute piese se numără „Nunta”, "Fata verde", "Mica ţiganiadă", "Mugur de fluier" ori "În umbra marelui URSS". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON