URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 01 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
06 Februarie 2016, 10:40

Universitatea reia concursul cu dedicaţie pentru Daniela Ionescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, mai are o şansă să devină profesor universitar. După ce prelegerea ce trebuia să aibă loc joia trecută a fost suspendată de comisia de concurs, pe motiv că nu s-au respectat procedurile, mai precis membrii comisiei nu au primit la timp dosarul candidatei, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a reprogramat această prelegere.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul Universităţii, decizia a fost luată în baza procesului verbal al comisiei, care a solicitat "amânarea desfăşurării concursului în termenul legal de 45 de zile", şi a punctului de vedere transmis de Consiliul Departamentului de Textile-Pielărie şi Management Industrial, care a comunicat că organizarea concursului este necesară. "Am întocmit o anexă la Ghidul desfăşurării concursurilor (n.r. document ce prevede regulile şi calendarul tuturor concursurilor pe care Universitatea le-a organizat în această lună), care cuprinde un nou calendar", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău.

Astfel, Universitatea nu a reluat concursul, ci doar a reprogramat prelegerea publică pentru data de 12 februarie, dând astfel comisiei timpul necesar pentru a consulta dosarul unicului candidat, Daniela Ionescu.

Dacă va câştiga sau nu concursul fosta decăniţă, rămâne de văzut. BIHOREANUL a arătat că posibila ei promovare la cel mai înalt grad didactic i-a determinat pe mai mulţi universitari orădeni să depună sesizări la Univeristate, dar şi la Ministerul Educaţiei, reamintind că Daniela Ionescu a fost condamnată penal pentru plagiat în 2003, dar a fost totuşi tolerată ca şi cadru didactic universitar. Totodată, fostul prorector Ioan Felea le-a transmis colegilor săi o scrisoare deschisă, prin care o acuză pe Ionescu că a mai plagiat şi o altă carte, "Electronica", publicată în 2004.

Mai mult, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a comunicat BIHOREANULUI că cele două contracte de cercetare ataşate de Ionescu la dosarul de candidat nu respectă condiţiile prevăzute de normele în vigoare pentru promovarea la gradul de profesor universitar.

Citeşte pe această temă şi articolul "Dedicaţie retrasă: Universitara Daniela Ionescu, acuzată de un nou plagiat"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
sorbonica
Rusine pentru Oradea e conducerea universitatii care accepta o asemenea umilire publica. Ea este o mitomata patologica altfel nu s-ar impauna cu o lucrare dovedita deja ca plagiat dar senatul si rectorul ce schelete ascund in dulap de-i au Ionestii la mana?
Postat 06 Februarie 2016, 22:36 de radu
o nerusinare colosala
Securista Ionescu e de o nerusinare fara seaman. Iar cei ce i-au dat dreptul de a se prezenta la concurs si vor fi complici la reusita ei frauduloasa trebuie dati pe mina Parchetului. O rusine pentru Universitatea Oradea ca femeia aceasta mai face parte din corpul profesoral. Studentii nu ar trebui sa ii mai ingaduie accesul la ore plagiatoarei cu epoleti.
Postat 06 Februarie 2016, 14:42 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON