URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Februarie 2022, 11:20

Un tânăr de 19 de ani din Oradea își caută familia: „Am fost găsit de un polițist lângă un spital”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr în vârstă de 19 de ani din Oradea face apel la comunitatea online să îl ajute să își găsească familia care l-a abandonat la începutul anilor 2000. 

Emanuel Berceni a făcut acest apel într-un mesaj postat pagina de Facebook "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României", creată special pentru copiii abandonaţi sau adoptaţi care încearcă să-şi găsească familia.

Potrivit postării, Emanuel s-a născut pe 1 octombrie 2002, în Oradea.

„Sunt aici în căutarea originilor mele, părinților mei, fraților, rudelor sau oricine apropiat mie”, a scris el, postând și câteva versuri privind dorul de mamă.  

„Am fost găsit de un polițist lângă un spital din Oradea, după care am fost dus la orfelinat și am stat până la 8 ani în satul Groși, comuna Aușeu, județul Bihor. De aici am fost luat în plasament de către o familie minunată din Oradea. Nu am cuvinte suficiente să le mulțumesc pentru că m-au crescut, dar totuși întrebările la care nu am răspuns mă macină. Din păcate nu dețin alte informații despre mine”, a arătat băiatul.

Tânărul de 19 ani spune că, de-a lungul anilor, a realizat cât de mult îi lipsesc părinții biologici. Din acest motiv a și apelat la comunitate să îl sprijine să își găsească familia.

„Nu există zi pe lumea asta să nu mă gândesc la chipul mamei mele, deși de multe ori îmi apare în vis iar eu incerc să o îmbrățișez alintându-mă ca orice copil. Este dorința sufletului meu, de aceea vă rog pe toți să mă ajutați cu DISTRIBUIRILE voastre cât de mult, poate cineva își va aminti și de destinul meu. Vă mulțumesc tuturor!”, a mai scris el.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pagina "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României" a fost înfiinţată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda, care a început să îşi caute fratele, adoptat în urmă cu 26 de ani. Până să-l găsească, însă, a reuşit să reunească câteva zeci de familii, aşa că a decis să "deschidă" demersul ei spre comunitate.

Numeroase persoane despărțite de familie au apelat la ea pentru a-și populariza mesajele. Ideea este simplă: Cu cât postările lor se distribuie mai mult, cu atât le cresc mai mult şansele.

Până în prezent, pagina a strâns peste 135.000 de urmăritori, iar cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect, sute de persoane - înşirate într-o postare pe pagină - şi-au găsit familiile.

Vezi mai jos mesajul lui Emanuel!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON