URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2021, 19:25

Un nou proiect imobiliar în Oradea: Peste 800 de apartamente în blocuri cu 10 etaje, pe malul Peţei, în zona Seleuş

Un nou proiect imobiliar în Oradea: Peste 800 de apartamente în blocuri cu 10 etaje, pe malul Peţei, în zona Seleuş Pe strada Ion Bradu, grupul Prima a demarat deja un proiect imobiliar, pe care acum vrea să-l continue cu alte 6 blocuri (sursa foto: www.primacasa.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fondul locativ din Oradea continuă să crească. O firmă din grupul dezvoltatorului imobiliar Prima Residence şi-a anunţat intenţia de a construi şase blocuri cu câte 10 etaje fiecare (maximum 50 de metri înălţime) şi care în total să găzduiască 825 de apartamente, în zona străzii Ion Bradu, din cartierul Seleuş, pe malul Peţei. Noul cvartal va veni în continuarea cartierului Prima deja existent în zonă.

Investiţia este în fază incipientă, Compania de Construcţii Rezidenţiale AG SRL depunând la Primăria Oradea propunerea de Plan Urbanistic Zonal pentru noul ansamblu rezidenţial, aşa cum a fost întocmită de arhitectul Daniel Tivadar.

Conform documentelor postate pe site-ul Primăriei, la o distanţă de 21 metri de pârâul Peţa şi 20 metri de strada Ion Bradu, se doreşte construirea a şase corpuri de clădire, cu locuinţe colective şi dotări de cartier. Două blocuri vor avea la parter spaţii comerciale şi de servicii. De asemenea, una dintre clădiri va avea, tot la parter, o creşă.

Complexul rezidenţial, întins pe un teren în suprafaţă totală de 30.461 mp, va avea 887 de locuri de parcare, dintre care 643 la nivelul solului şi 244 în garajul subteran. De asemenea, investitorul ar vrea să amenajeze alte 27 de locuri pe un teren al oraşului, aflat în partea vestică a terenului. Spaţiile verzi vor ocupa minimum 21% din suprafaţa totală, proiectul prezentat acum neavând prea multe detalii despre aceste zone.

Totodată, investitorul propune amenajarea unui sens giratoriu pe strada Ion Bradu, pentru fluidizarea accesului la noul cartier.

Orădenii pot să consulte proiectul de PUZ pe site-ul oradea.ro sau la sediul Primăriei, în zilele de marţi şi vineri, între orele 13 şi 15. Opiniile, sesizările sau sugestiile trebuie transmise până cel târziu pe 6 mai prin e-mail (la adresa alina.cadar@oradea.ro), prin poştă către Primărie (Piaţa Unirii nr. 1, Instituţia Arhitectului Şef, Compartiment Urbanism şi Avize) sau direct, în centrul de Relaţii cu Publicul, de la parterul palatului administrativ.  

Grupul Prima Residence, cel mai important dezvoltator imobiliar din Oradea, patronat de omul de afaceri Kopanyi Ştefan, a construit în oraş mii de apartamente, în zone precum strada Oneştilor, cartierul Nufărul şi str. Ceyrat. Recent, investitorul a anunţat că începe munca la un ansamblu de blocuri pe strada Octavian Goga (Arena Residence), unde va da în folosinţă peste 1.200 de apartamente. Conform datelor de pe site-ul grupului, pe strada Ion Bradu, Prima a finalizat construcţia a două blocuri cu 8 etaje, în care toate apartamentele sunt vândute, şi mai are în lucru un imobil similar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
blocurile prima reprezinta o catastrofa peisagistica majora si o pata de rusine pe obrazul consiliului local, hapsan dupa bani si incompetent la mod cronic!
cine ii da lui kopanyi autorizatie sa contruiasca blocurile in zone naturale sensibile si atat de aproape incat vezi pe geam atat de usor ce fac vecinii din celalalt bloc? la fel a facut si pe onestilor, in prima nufaru, la fel face si langa noua sala a sporturilor, respectiv pe malul petei - ceea ce este o CATASTROFA peisagistica majora! habaucii din primaria Oradea sunt pusi pe luat taxe, orice e de vanzare daca platesti destul, se vede cu ochiul liber! in caz de incendiu la unul din blocurile pe care le laudati in articol, sa vedeti ce amploare va lua catastrofa, pt ca blocurile sunt exagerat de apropiate! condamn infractorii din CL care au aprobat constructii rezidentiale in arii naturale protejate, cum e paraul Peta, aici nu va mai fi nici liniste, nici apa curata, nici aer curat, pentru ca, iata, ni se pregatesc 887 locuri de parcare, adica 887 masini care vor polua fonic si fizic tot locul acela! Bolojan a spus ca doreste aerisirea orasului de locuinte noi si impingerea constructiilor spre zonele periferice, spre comunele Santandrei, Sanmartin, Osorhei, etc... doamna Cadar Alina, asa chioara si nesimtita sunteti? facem/aprobam blocuri peste tot doar ca sa va justificati salariul?
Postat 13 Aprilie 2021, 09:28 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON