URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2021, 12:09

Un nou cartier rezidenţial, în Oradea: Peste 1200 de apartamente, în zona noului complex sportiv (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou cartier rezidenţial este pe cale să răsară în Oradea. Prima Development Group, cel mai important dezvoltator imobiliar din Oradea, a demarat lucrările la proiectul rezidenţial Arena Residence, cu peste 1.200 de apartamente. Conceput a fi cel mai mare şi mai modern ansamblu rezidenţial construit vreodată în oraşul de pe Criş, cartierul va fi edificat în zona noului hub sportiv.

Noutatea a fost anunţată miercuri, printr-un comunicat, de reprezentanţii companiei, care arată că lucrările au şi început în luna ianuarie a acestui an şi urmează a fi finalizate în 2024. Investiţia totală se ridică la 65 milioane de euro!

"Poziţionat într-o zonă-cheie a oraşului, aflată într-un puternic trend de dezvoltare, ansamblul rezidenţial va dispune de 1.226 de apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, cu suprafeţe cuprinse între 40 şi 100 mp, dar şi de apartamente de tip Penthouse, proiectate după un concept arhitectural ultra-futurist gândit să integreze simbiotic geometria cubică a structurilor rezidenţiale cu formele fluide inspirate de natură. Astfel, prin spaţiile vitrate generoase, toate spaţiile de locuit vor beneficia de multă lumină naturală şi de o experienţă vizuală unică asupra cadrului natural în care va fi amplasat complexul", se arată în comunicat.

"Am gândit proiectul Arena ca fiind unul unic, care să satisfacă nu numai exigenţele celor care vor să locuiască într-un spaţiu cu o arhitectură modernă, cu finisaje de ultimă generaţie, în locuinţe sigure şi fiabile, dar mai ales pe ale celor care vor să experimenteze în fiecare zi sentimentul de acasă, de loc căruia îi aparţin şi căruia îi adaugă noi şi noi valenţe", a adăugat Andrei Moanţă, Chief Executive Officer - Prima Development Group.

Complexul Arena Residence va fi ridicat pe strada Octavian Goga, pe malul Peţei, în locul fostei Cominca, nu departe de noul complex sportiv din Oradea, aflat în construcție.

"Locuitorii ansamblului rezidenţial Arena vor fi la câţiva paşi distanţă de noul Hub Sportiv de 5 stele din Oradea, care va îngloba: un stadion de fotbal cu o capacitate de 13.000 de locuri, care va costa 45 milioane de euro, și o sală polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri, care va găzdui competiţii importante de handbal, baschet, tenis de masă sau volei", mai arată comunicatul.

Informarea mai aminteşte că pe terenul ce aparţine de Sala Polivalentă (foto jos) va exista şi un hotel, prevăzut cu centre SPA, de relaxare, dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi terapii moderne corporale şi faciale, servicii de masaj, saună, înfrumuseţare, dar şi cu parcare subterană.

Reprezentanţii Prima mai adaugă şi că din cele 5 hectare de teren alocate pentru construcţia complexului Arena Residence, numai 1.4 hectare vor fi rezervate construcţiei de ansambluri rezidenţiale, urmând ca 3.6 hectare să fie rezervate pentru amenajarea de: spaţii verzi, zone de agrement, alei pietonale şi locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete, dar şi un coridor verde destinat în special activităţilor de promenadă, de-a lungul pârâului Peța, aflat în imediata vecinătate.

Pentru iubitorii de sport, complexul va dispune şi de o sală de fitness cu o suprafaţă de 1.000 mp, destinată locatarilor.

Complexul Arena Residence va dispune şi de staţii de încărcare electrică pentru autovehicule, iar apartamentele vor fi echipate cu sisteme tehnologice de control şi monitorizare a utilităţilor de tip Smart Home, controlabile în mod centralizat, dintr-o sigură aplicaţie dedicată.

În plus, Primăria Oradea derulează în prezent un proiect de extindere a liniilor de tramvai care vor trece exact pe lângă complex, programat pentru finalizare în decursul acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
si nu te opresti
Nu am nici o treaba cu david, el a zis ca nu-i place designul eu am zis ca ma bucur ca se construieste dar mi se par putine locuri. Tu ai scris despre david dar te-ai referit si la ce-am spus eu. 'Daca tu esti o persoana limitata ca "pune botul" la 3 dreptunghiuri si niste tufisuri, cu locuri de parcare probabil insuficiente'. Eu am zis de locurile de parcare, nu david si am si mentionat in post. Nu stiu cine e david, nu sustin parerile lui, nu stiu de ce ne amesteci. Hai sa reformulez desi era clar din prima: Sunt sau nu proiectate locuri suficiente de parcare? E intrebare simpla.
Postat 02 Aprilie 2021, 09:33 de nihil
Slab
"Daca asa pui problema(la treaba cu locurile putine de parcare eu am afirmat asta nu david si am facut-o pe baza pozelor din articol!) atunci schimbam placa." Pai eu lui David i-am scris dar vad ca raspunde nihil :)) Te-ai deconpirat singur, stiambile. In fine, te rog intelege draga nihil/David ca nimeni nu e impotriva ideii de constructie, dar, de cat sa faci ceva mediocru sau mai bine spus submediocru (ca aspect) pt 2021 mai bine nu faci nimic. Am scris mai jos...uita-te la Boemia Apartments din Bucuresti realizat tot de ei. Sau, daca vrei sa vorbim de chestii nromale in 2021 - in cea mai moderna zona a orasului - cu stadion modern bla bla bla, atunci te invit cordial sa vezi ceva demn de 2021, in adevaratul sens al cuvantului te rog uita-te aici: https://www.studiumgreen.ro/wings/ O parte din fiind dedicata masinile electrice. Observa te rog ca nu am dat nici un exemplu din Oradea, ca apoi o sa spui ca "lucrez la concurenta" si alte conspiratii. E simplu. Va fi zona cea mai moderna din oras si cred ca merita mai mult decat acest proiect comun, mediocru si sub-medicoru sau chiar slabist (mai ales daca avem in veder ecostul pe mp). Am incercat sa ofer si niste argumente, atat cat s-a putut la prima vedere. Ma opresc aici. Cele bune!
Postat 01 Aprilie 2021, 15:19 de Grupul_Skyscrapercity_Oradea_C
@grupul blabla
Daca asa pui problema(la treaba cu locurile putine de parcare eu am afirmat asta nu david si am facut-o pe baza pozelor din articol!) atunci schimbam placa. Vad ca sari in sus la orice observatie, ia-ti blocurile si bagati-le undeva. Nu reusesti sa discerni intre oameni care apreciaza ca se construieste si observatii pertinente venite din ce s-a intamplat deja! Auzi la el - cadru civilizat. civilizat dar sa nu atraga nimeni atentia la nimic acum cat inca e in proiectare si apoi sa veniti sa spuneti ca sunt deja construite si trebuia sa spunem inainte. Stim povestea, pastreaza-o pt tine. am sa merg cu masina la un eveniment sportiv de acolo si toate parcarile locatiei sportive vor fi ocupate de rezidenti iar tu in loc sa vii sa spui ca sunt prevazute macar atatea parcari cate aartamente(pe bloc pe sub bloc pe langa bloc) dai cu batu-n balta. Cadru civilizat my ass!
Postat 01 Aprilie 2021, 13:51 de nihil
@David
Salut. Daca ai stii ceva de acel grup ai intelege de ce nu ma voi cobra la nivelul tau. Ai scris un comentariu fara nici o valoare reala, 0 argumente, 0 pareri personale, 0 inefabil. Genul de oameni care discutam acolo o facem intr-u ncadru civilizat. Daca tu esti o persoana limitata ca "pune botul" la 3 dreptunghiuri si niste tufisuri, cu locuri de parcare probabil insuficiente, este fix parerea ta, care se multumeste cu putin. Dupa cum am scris, uita-te la Boemia Apartments din buc, facute de exact aceeasi firma. Eu cred ca, in 2021, un oras ca Oradea, si deci locuitorii lui, merita sincer mai mult. In rest, iti doresc noapte buna.
Postat 01 Aprilie 2021, 12:31 de Grupul_Skyscrapercity_Oradea_C
mie
mi se par foarte putine locuri de parcare in desenul ala. In rest, bine ca se construiesc sper sa aiba oamenii bani sa le si cumpere. 2 din 3 apartamente sunt de regula cumparate de speculanti si vandute ulterior la suprapret. In fine, bine ca se construieste.
Postat 01 Aprilie 2021, 10:29 de nihil
@Grupul_Skyscrapercity_Oradea_C
nu stiu care esti de pe acel grup, dar esti prost rau. Proiectul arata foarte fain, fara discutii
Postat 31 Martie 2021, 23:46 de David
Acelasi concepte urate, mereu
Acelasi aspect estetic de doi lei! Uitati ce afirma "dezvoltatorul" :)): "un concept arhitectural ultra-fu*urist gandit sa integreze simbiotic geometria cubica a structurilor rezidenţiale cu formele fluide inspirate de natura." Hahahaha! Daca acum 30 de ani arhitectii, comunistii ar fi participat la un exerctiu de imaginatie intitulat "cum vor arata blocurile in 2010 (dada, nu am gresit anul), exact asa le-ar fi desenat! Toate blocurile desenate acolo au ZERO forme fluide. Sunt doar niste paralelipipede urate, niste cutii de chibrite jegoase. Pana si in dezastrul urbanistic numit Cluj tot mai apare cate o constructie demna de 2021, dar aici in Oradea ne multumim cu jeguri! Treziti-va oradeni si nu mai bagati banii vostri, sau mai rau, ai bancilor (ramanand datori pe viata, practic) in astfel de cutii hidoase. Nu trebuie sa acceptati bazaconiile unor "designeri" de doi lei. De ce la Bucuresti aceeasi firma poate face un ansamblu ca Boemia Apartments dar de oradeni si de orasul lor isi bate joc Cauta in Google "skyscrapercity Oradea" daca iti pasa de orasul tau, Oradea!
Postat 31 Martie 2021, 16:53 de Grupul_Skyscrapercity_Oradea_C
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON