URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Martie 2016, 13:19

Un criminal din Bihor, condamnat la închisoare pe viaţă în Germania după ce a înjunghiat un artist, îşi va ispăşi pedeapsa în România

Un criminal din Bihor, condamnat la închisoare pe viaţă în Germania după ce a înjunghiat un artist, îşi va ispăşi pedeapsa în România foto: www.pi.news.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr de 26 ani din comuna Vadu Crişului, condamnat la închisoare pe viaţă în Germania după ce, în urmă cu 4 ani, împreună cu un consătean, a ucis şi tâlhărit un muzician din localitatea germană Neukirchen-Vluyn, a fost extrădat şi îşi va ispăşi pedeapsa în România.

Kis Geczi Sebastian a fost predat sâmbătă autorităţilor române, fiind condamnat pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie după o crimă comisă în noaptea de 24/25 octombrie 2012 împreună cu complicele său, Kis Geczi Emeric, condamnat şi el la 12 ani de detenţie.

Cei doi l-au ucis pe muzicianul german Dieter Kahlen, 55 de ani, membru al formaţiei "Do it again", în locuinţa acestuia din localitatea Neukirchen-Vluy. Victima a fost descoperită trei zile mai târziu de către mama sa, în vârstă de 91 de ani, care a şi sesizat Poliţia.

Primul indiciu legat de oribila crimă le-a fost furnizat anchetatorilor germani din România, când, pe 30 octombrie 2012, poliţiştii bihoreni l-au oprit în trafic pe Kis Geczi Emeric, aflat a volanul maşinii furate. Ulterior investigatorii germani au descoperit mai multe probe, dovedind că Kis Geczi Sebastian a condus autoturismul din Germania spre casă, a plătit la benzinărie cu cardul victimei, a organizat atacul şi a împărţit prada.

Din cercetări s-a stabilit că cei doi bihoreni au intrat în casa muzicianului în noaptea de 24/25 octombrie, l-au lovit în somn cu o sticlă în cap şi pe urmă i-au înfipt un cuţit în piept, i-au furat mai multe carduri de credit, 220 de euro şi o maşină Mazda CX 5, cu numărul WES-DK 57, cu care s-au întors în România.

Ancheta procurorilor a stabilit că Dieter Khalen a avut mai multe contacte cu prostituate românce din zona în care locuia, iar cei doi tineri bihoreni erau din cercul fetelor. Aceştia lucrau în bordelurile din zonă, unde făceau curat în cluburile de saună. Totodată, ei au fost văzuţi de mai multe ori pe raza localităţii Wilich, unul dintre ei fiind în vizorul poliţiei locale de mai mult timp.

Pe 1 noiembrie 2012, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea preventivă a celor doi, precum şi predarea lor către autorităţile judiciare germane, unde în final au fost condamnaţi. Kis Geczi Sebastian la închisoare pe viaţă, iar Kis Geczi Emeric, la 12 ani de detenţie. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON