URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2015, 15:19

Bolojan mai vrea o dată! Referendumul pentru unirea cu Sînmartinul s-ar putea relua la alegerile locale de anul viitor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan nu se lasă. Deşi nici cel de-al doilea tur al referendumului nu a fost validat, edilul nu a renunţat la idee şi ia în calcul organizarea unui nou scrutin, anul viitor.

"Se poate lua în calcul organizarea unui nou referendum la alegerile locale. Nu mă pot pronunţa acum", a spus Ilie Bolojan luni, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat rezultatele scrutinului de duminică.

Proiectul este cu atât mai probabil cu cât municipalitatea şi administraţia locală din Oşorhei au luat deja în discuţie ideea organizării unui referendum privind unificarea administrativă. Cel de-al treilea scrutin pentru unificarea cu comuna Sînmartin ar putea avea loc tocmai cu această ocazie.

"Un eventual referendum va lua în calcul consultarea populaţiei din ambele localităţi. Probabil anul viitor se va lua o decizie", a mai spus Bolojan.

"Nu demisionez"

Primarul pare cu atât mai convins de necesitatea reluării votului pentru unirea cu Sînmartin cu cât referendumul de duminică a fost invalidat pentru doar 24 de voturi lipsă pe fiecare dintre cele 143 de secţii de votare. Asta în condiţiile în care s-au prezentat la urne nu mai puţin de 53.383 de orădeni. "Pentru acest referendum s-au mobilizat mase mari de oameni. A fost o voinţă importantă din partea orădenilor ca acest proiect să treacă", a spus Bolojan.

Edillul a arătat că în vreme ce 51.996 de orădeni au votat "Da", doar 1.043 au votat "Nu", numărul voturilor nule a fost de 344, iar al celor contestate 81.

Deşi nici cel de al doilea referendum pentru fuziunea cu Sînmartin nu a putut fi validat, edilul nu ia în calcul o eventuală demisie. "Când pentru un proiect important precum este această unificarea prezenţa la primul tur este de 20%, iar pentru cel de-al doilea de 28,24%, mă încearcă două sentimente contradictorii. N-o să fac alte comentarii", a spus edilul.

Chiar dacă nu demisionează, Bolojan îşi recunoaşte partea sa de vină. "Îmi asum partea mea de responsabilitate. Unii nu s-au dus probabil să voteze din cauza primarului", a declarat edilul.

Sabotaj UDMR şi PSD

Bolojan nu a ezitat să arate cu degetul către liderii UDMR şi PSD care au sabotat scrutinul mai mult sau mai puţin făţiş. "Conducerile celor două partide le-au spus public alegătorilor lor să nu meargă la vot. Dacă proiectele oraşului nu se vor realiza din acest motiv, liderii politici vor trebui să îşi asume această responsabilitate", a spus edilul.

Primarul este de părere că, deşi nu a fost un vot politic, la scrutinul de duminică referendumul a căzut pentru că, pe lângă inerţia existentă, marile partide şi-au îndemnat alegătorii să nu se prezinte la vot.

Primarul a explicat prezenţa sub aşteptări la referendumul de duminică prin mai mulţi factori. "Există o inerţie foarte mare a electoratului în a se prezenta la urne, din cauza percepţiei negative despre lumea politică. O altă cauză o reprezintă faptul că 10-15% dintre electori nu şi-au comunicat noile date Serviciului de Stare Civilă. Este vorba de cei plecaţi la muncă în străinătate sau care s-au mutat din Oradea, dar care figurează încă în listele electorale", a spus Bolojan.

Legat de situaţia politică, edilul a nuanţat că neîncrederea populaţiei în politicieni este o consecinţă a faptului că mulţi dintre aceştia au probleme penale, existând percepţia că de fiecare dată cineva are un interes personal sau un beneficiu indirect.

Având în vedere invalidarea referendumului, Ilie Bolojan a spus că anul acesta se va concentra pe finalizarea proiectelor europene deja începute, conectarea cu ajutorul CNADNR a drumurilor din oraş la reţeua de drumuri şi autostrăzi şi dezvoltarea turistică a oraşului. 

Edilul a încheiat afirmând că, pentru a-şi păstra ritmul creşterii economice, oraşul va trebui să se concentreze pe racordarea parcurilor industriale şi a unităţilor de producţie la realitatea şi nevoile oraşului.

Citiţi şi articolul "Referendum invalidat! Unirea a căzut din cauza absenţei de la urne a 3.325 de orădeni"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
56 Comentarii
Cine nu voteaza, nu conteaza!
Daca cei 70 %, care nu s-au prezentat la vot, ar fi mers cu totii si ar fi votat un NU, clar, ferm si hotarat, atunci altfel ar fi fost situatia.Am fi avut o imagine clara si nu ar mai fi fost nevoie de reluarea acestui referendum.La un scor de 70% NU si 30% DA, am fi inteles cu totii mesajul si l-ar fi scuturat pe Bolojan.Dar au preferat sa stea acasa ca niste "legume", intr-o tacere bizara, si mai au pretentia ca aceasta stare de letargie sa fie cosiderata de ceilalti optiune. Ba culmea tupeului, pun problema ca primarul sa-si dea demisia, deoarece nu are sustinerea majoritatii!!!Cine nu voteaza, nu conteaza!Cei care au votat(indiferent cum au votat)au stiut ce vor si au actionat. Pe cand ceilalti(periculos de multi!)au stagnat intr-o stare de inertie, poate suparare mocnita...Macar daca aveau un purtator de cuvant,care sa ne transmita si noua care este mesajul acestei non actiuni.Eu unul n-am inteles ce-i doare, ce nu le place, sunt sau nu sunt de acord cu aceasta unire, ca asta este tema referendumului, nu ? Faptul ca nu s-au unit sa spuna NU, arata micimea lor.
Postat 18 Iunie 2015, 00:57 de Bun
Perfect..
..E timpul sa demisionezi draga Ilie!Fii barbat!Nu uita tratamentul,si cartela de la tarcul de gunoaie...!
Postat 17 Iunie 2015, 13:36 de grigore
No comment.....clona comunista
No comment..... clona comunista bolojianista.
Postat 17 Iunie 2015, 09:35 de platona
@platona
Tu sigur respiri neasistat, ca la cat esti de prost chiar m-as mira sa faci asta! Ti-ai luat m...e de la Filip si acuma esti suparat pe Bolojan si pe oras, insa personal m-am saturat de toti frustratii care-si varsa naduful pe forum.
Postat 17 Iunie 2015, 07:08 de User anonimizat
clona @anticomunist
De fapt ,tu nici nu existi,esti o plasmuire a lui Bolojan in incrancenarea de a-si motiva interesele de grurp,in dispretul oradenilor.Deci un dialog intre noi nu poate exista...auzi.. "anticomunist" PCR-ist.
Postat 16 Iunie 2015, 20:58 de platona
@Platona
Mare noroc ai ca frustrarea si prostia nu dor. In rest ramane cum am stabilit!
Postat 16 Iunie 2015, 18:59 de User anonimizat
Deci,ramane cum am stabilit-la anul. De ce a fost asa de greu de inteles ?
Din fericire,acei tarani urbanizati de care amintea si scriitorul Paler intr-un editorial ca populeaza Bucurestiul, sunt in procent mic la Oradea ( 19-28%),deci nesemnificativ.Referendumul a fost mai mult decat graitor....Mai incearca Bolojan sa o dreaga cu postacii-clona,ca in rest..penibil fara frontiere.Ma bucur ca Oradea este populata de oradeni hotarati, dintr-o bucata...ce-au avut de spus,au spus !Cand ai de dat o lupta cu excrocii,adopti tactica si armele adecvate.Deci,ramane cum am stabilit, la anul . Vedeti ca se poate ? Ce a fost asa de greu ? Si atati bani (publici) praduiti..... pe degeaba .
Postat 16 Iunie 2015, 15:01 de platona
prea multi necivilizati, mancatori de seminte
Ce sa caute oamenii de la tara in Oradea, lasati-i in satele lor, e mai uman pentru toata lumea.
Postat 16 Iunie 2015, 14:02 de User anonimizat
curg banii
au facut ceva bani postacii psd-isti pe articolul asta. acuma stiu la ce meserie ar fi trebuit sa aspir :(
Postat 16 Iunie 2015, 12:49 de hehe
DIN GÂNDIREA UNUI DEPUTAT LIBERAL
"Am vorbit azi cu colegii sa vad daca exista vreo portita legislativa, se pare ca nu se poate trece de aceasta etapa de consultare populara. Ma mai interesez, mai discut cu colegii cu experienta in administratie. Dl ministru Victor Paul Dobre a spus ca se va gandi si el...."(FLORICA CHERECHES). Ce-i poate trece prin cap Madamei! Să găsească portițe legislative. Cucoană, poți să ștergi ce ai zis, am făcut captură, deci am dovada
Postat 16 Iunie 2015, 12:34 de TDS
Voi chiar nu aveti bun simt
@TC bai trollule lesinat, pe cine faci tu puturosi, lipitor de afise penibil ce esti!? Pe oamenii care contribuie la bugetul orasului asta prin munca lor, adica mai mult de 70% din oradenii care au ales sa boicoteze porcariile jupanului tau. Taiati-va venele de activisti de partid ordinari ce sunteti. Asta este respectul pe care oamenii lui Bolojan il au fata de oradeni? Rusine sa va fie, de paraziti care traiti pe spatele nostru.
Postat 16 Iunie 2015, 11:15 de rowald
@bihoreanoradean
Se pare ca a purta o conversatie cu tine, e vanare de vant. De unde si pana unde ai dedus tu ca eu consider ca " pentru orice esec din trecut, prezent sau viitor, sunt de vina oradenii care pierzând increderea in actualul primar, nu s-au prezentat la referendum?". Increderea in primar se va contoriza la viitoarele alegeri, asta daca Bolojan va mai candida. Am explicat de nenumarate ori, am exemplificat si cu recomandari ale Comisiei de la Venetia, mai spun de data asta si gata, pentru ca daca nici acum nu pricepi, chiar nu mai face sens sa insist. Absenteismul la referendum, nu poate si nu trebuie asimilat uneia sau alteia dintre optiuni. In Oradea, la alegeri prezenta la vot variaza intre 45-55 %. La ultimele parlamentare a fost conform BEJ 43%, deci absenteism de 57%. Intelege acest aspect si nu te mai umfla in pene cu "palma" data de oardeni primarului, pentru ca esti departe de realitate. Realitatea este , din pacate, cea descrisa de mine anterior, adica avem un oras populat in foarte mare procent de melteni. La fel ca TDS, generalizezi aspecte particulare, care evident te conduc la concluzii gresite. Disertatia ta cu "oamenii de afaceri" oradeni, e un exemplu clar de logica gresita si generalizare a unei particularitati. Salariile sunt mici in Oradea si asa si vor ramane, din pacate, pentru ca primarul (e impropriu spu primar) Filip, a alungat toti potentialii investitori din oras. Urmarea a fost, un excedent de oferta de forta de munca in raport cu cererea, de unde salariile foarte mici. Un alt efect si mai devastator zic eu, a fost ca toti, sau ma rog aproape toti, oamenii calificati in domeniul lor au ales sa plece din Oradea. Situatia se observa cel mai bine acum, cand investitorii adusi de Bolojan, sau ca sa fiu mai corect atrasi de PArcurile industriale facute de Bolojan, cauta specialisti si nu gasesc, aspect care la un moment dat va fi o frana consistenta in calea venirii unor noi investitori. Atat timp cat un procent covarsitor din forta de munca o reprezinta necalificatii sau cei slab calificati, poti sa astepti mult si bine cresterea salariilor.
Postat 16 Iunie 2015, 10:48 de User anonimizat
OK
@TC: De acord, după ce va da Declarații în Dosarul Microsoft!
Postat 16 Iunie 2015, 10:18 de TDS
Pe astia , numai cu forta merg la vot..
.. dupa zecile de comentarii stupide ( cu clare state de plata pe la boicotisti), zic si eu,(poate, sau sigur - gresesc), ar trebui sa ajunga Bolo - Premier, si ca sa-i sature de sezut acasa pe boicotisti - sa le dea ordonanta de govern pt. unirea Oradiei cu cele 2 localitati. Sigur ar mai ganguri prin articole pe aici si cu atata ar ramane... vaisiamar de concitadinii nostri , plini de ura, fara creier si puturosi din caleafara...
Postat 16 Iunie 2015, 09:55 de TC
oamenii vin ,dar mai şi pleacă !
De ce atâta disperare ? De ce trebuie consolat într-atât Bolojan? De ce este perceput totul ca un război între majoritatea orădenilor şi primar ? Vreau să cred că Bolojan este capabil să priceapă ce se întămplă şi să perceapă realitatea , chiar dacă un cor mărunt ,dar cu atât mai înverşunat îi cântă osanale . Urmează să se cureţe locul şi să ştiţi dragii mei că revenirea tinerilor în ţară va determina modificarea radicală a sistemului , ei se întorc dintr-un mediu exigent , cu o altă etică a muncii , cu alte expectanţe aşa se va întâmpla şi în Oradea . Pa ! Era să uit nu le trebuie Bolojan la Viscri ,Prinţul Charles e mulţumit cu ce a găsit acolo.
Postat 16 Iunie 2015, 09:53 de platona
@ anticomunist
Acum sa inteleg ca pentru orice esec din trecut, prezent sau viitor, sunt de vina oradenii care pierzând increderea in actualul primar, nu s-au prezentat la referendum? Pai sa-ti povestesc putin: in perioada 2007 -2009 in plin avant economic, oradenii aveau tot cele mai mici salarii din tara, explicatia oamenilor de afaceri fiind ca e banu' lor investit si fac ce vor! A venit criza si prostu' de oradean a muncit si pe bani putini iar mai apoi pe gratis ca sa fie sigur ca intra macar in somaj. Acum aceeasi oameni de afaceri incearca sa ne convinga de niste lucruri (care in teorie suna bine) dar nu-i mai baga nimeni in seama si nimeni nu mai are incredere in ei. Cat despre obsesia ta pentru mang, se pare ca devine paranoia: e prea insignifiant pentru populatia acestui oras si pur simplu profita de nemultumirile existente pentru a-si face campanie lui si psd-ului.
Postat 16 Iunie 2015, 09:30 de User anonimizat
AȘ...DA ZILE DE LA MINEEEE...
@vlad_oradea: Și pentru mine a fost o mândrie să votez! DACĂ A FOST CAZUL! Eu am la activ patru boicot-uri! Două la Referendum-urile Marinarului(știu că îți este drag!)și două acum, le ceea ce a organizat Bolojan! Dar până să-ți exprimi păreri aș fi de părere că ar trebui să te pui la punct cu gramatica! De ași manifesta dreptul...? Las-o moartă! Zic...
Postat 16 Iunie 2015, 09:26 de TDS
FRAIER
@Shogun OK, eu oi fi un fraier care mă opun! Și restul? Ce sunt?
Postat 16 Iunie 2015, 09:22 de TDS
Foarte bine
De regulă nu mă inflamez cu una, cu două, dar mulți neisprăviți scriu pe forumul ăsta. Vrea omul ăsta să facă ceva pentru amărâtul ăsta de oraș în care primarii de până acum n-au făcut mai nimic și toți fraierii s-au găsit să se pună de-a curmezișul. În orașul ăsta se lucrează, ceea ce-i foarte bine, în orice oraș cât de cât decent din Vest se lucrează în permanență. Nu vă place, apăi mereți în Hațeg să vedeți cât de mult NU se lucrează acolo... Bă, da' fraieri mai pot fi oamenii... Sper ca Oradea să prindă nu doar Sânmartinul, ci toate comunele vecine dacă asta înseamnă mai mulți bani pentru investiții. Mă duc la următorul referendum și la următorul și apoi la următorul până ne iese faza asta. Decât să stau ca prostu-n târg sau ca mortu-n păpușoi, mai bine merg la vot. Doar să anunțați când e următorul referendum.
Postat 16 Iunie 2015, 08:32 de Shogun
@bihoreanoradean
Atat poti, atat faci. E am acceptat "infrangerea" inca de la primul referendum. Vezi, ce nu poti tu sa intelegi, asa cum nu poti sa intelegi ca unificarea nu era despre Bolojan, este ca pentru a deveni un oras mare Oradea trebuie sa indeplineasca niste conditii. Una dintre ele, necesara dar nu suficienta, necesara din motive stric concrete, era sa trecem de pragul de 200.000 de locuitori. Printre celelalte conditii necesare se numara si aceea de a avea un primar activ care chiar vrea sa realizeze ceva si desi ultima pe care o amintesc, nu e cea din urma, de a avea cetateni care doresc si ei la randul lor ca orasul lor sa se sezvolte. Din pacate, cetatenii si-ai dat examenul. Chiar daca trecea referendumul, Oradea, cu astfel de locuitori, nu ar fi devenit veci un oras mare, pentru ca locuitorii sai nu au mentalitatea de cetateni ai unui oras mare. Cea mai evidenta dovada in sprijinul a ceea ce afirm aici este comportamentul de zi cu zi al locuitorilor cetatii, adica, aruncatul mizeriilor pe strada cand cosul e la catva metri de cetatean, parcatul pe spatii verzi si aiurea pe strada sau in intersectii, etc. Du-te pana la Viena, sau Budapesta ca e mai aproape si vei vedea diferenta de comportament. In incheiere iti dau un citat din idolul tau, plagiatorul Mang : "Atitudinea democratică este cea în care te prezinţi la scrutin şi votezi cum îţi dictează conştiinţa (...) Într-o democraţie funcţională, votul este cel care contează şi nu statul acasă!". Restul, e tacere!
Postat 16 Iunie 2015, 08:31 de User anonimizat
pana la dictatura inca un pic
Nu ti-a iesit din prima, nu ti-a iesit din a doua.. Ce facem? Hai sa schimbam si constitutia dupa cum ne ies cifrele sau sa repetem in cor: ' daca voi nu ma vreti, eu va vreu'.
Postat 16 Iunie 2015, 07:17 de User anonimizat
Asta e Primarul pe care l-am votat!!! Bravo
Bravo Bolo!!!, ma bucur si doream o astfel de decizie. Daca tot e pe boicot - hai sa o facem pana le iese pe gura boicotul , vor vomita numa boicot. E singurul om adevarat care se bate cu toate lichelele puse pe jaf, minciuna si plagiat. El si administratia staruiesc sa faca bine orasului in timp ce lupii se arunca asupra lui sa-l sfasie. Se va termina bine!!! Oradea va fi si mai mare (Oradea , Sanmartin - acum si Osorhei) . Apropo: ungurii nu mai au ce boscorodi: in Osorhei sumt majoritari. Una peste alta - un astfel de primar nu a avut si nu va mai avea orasul asta!! - cu ocazia asta sper sa isi anunte un nou mandat - ar distruge orice mucos psdist sau udmrist. Stiu ca nu va asteptati la decizia asta - dar e respectul pentru cei care voteaza de regula in orasul asta - ceilalti stau la cafele si pe net...asa sa si ramaneti , dar mai usor cu comentariile rautacioase pt. ca daca e bine pt. cetate va e bine si voua !!! Bravo BOLO, ne vedem la alegeri!!! Traiasca Oradea Mare
Postat 16 Iunie 2015, 06:43 de TC
"Edillul a arătat că în vreme ce 51.996 de orădeni au votat "Da", doar 1.043 au votat "Nu",-Domnu profesor,inapoi la Tilecus,la stagiatura!
Nu-l intaratati. Spuneti ca el.Anul viitor ,mai vreti odata ? Bine.Nu-l contraziceti .Pana la anul.....mai vedem pe ce scaun va sta. Auzi justificare de esec : "marile partide şi-au îndemnat alegătorii să nu se prezinte la vot." Putin le pasa majoritatii oradenilor de partide.Pricina este atitudinea primarului fata de "binele "oradeanului si "dezvoltarea "/demolarea Oradei.Un medic psihatru ar putea,usor sa se exprime , asupra gravitatii bolii si a tratamentului de urmat (repaus total,macar 1 ,2 ani).Casele din zona str. dr. Louis Pasteur si Ghe.Doja prezinta fisuri pana la temelie produse de trepidatiile utilajelor folosite la baterea pilotilor pentru Drumul expres; cu expropriatii din aceasta zona sunteti in proces, pentru o despagubire acordata de toata batjocura; lucrari fuserite la toate proiectele, filmate si prezentate la Directia ITC Bucuresti si Cluj,lucrari executate in batjocura cheltuirii banului public si european.Desigur ca nu puteti demisiona.... pentru ca INCA NU V-ATI PLATIT FACTURA PROMISA...
Postat 16 Iunie 2015, 00:19 de platona
Promisiunea MINCINOASA
Ba, Bolojane , ce ai promis si cui, de nu te lasi? Eu sunt oradean , n-am treaba cu politica cea spurcata, da' cu tine simt ca ceva nu-i in regula ! Vei intra in Guinness World Records cu astea 3 (trei !!!) referendum-uri consecutive ! Ba' primare, nu ti-e jena ? Ce-ai promis "elitei" ? De ce dracu' insisti atat ? Ai declarat public jn 25 mai, in conferinta de presa, ca daca nu trece ref-ul, nu va mai exista alt referendum ! Ba ' primare ! Interesu' tau e maxxxim!!!! Pentru un anumit perimetru ! Esti un ciudat, primare ! IAR ORADENII TE-AU MIROSIT ! Esti unic in lume, Prostea ! Ba cum dracu ? Asta este un vot ANTIBOLOJAN !!!!
Postat 15 Iunie 2015, 22:37 de ovexcluj
ce bine-mi pare ca ai luat teapa!
@ anticomunist: chiar asa de greu e sa acceptati o infrangere? Incep sa cred ca intre bolo si mickie ponta nu-i nici o diferenta..
Postat 15 Iunie 2015, 22:01 de User anonimizat
Oradea Mare
@tds mai este o optiune care se numeste vot de protest care consta in anularea votului prin introducerea lui fara stampila si implicit anularea lui.Prin acest gest cetateanul respectiv doreste sa semnaleze ca cele 2 optiuni de vot nu il reprezinta sau nu sunt o solutie din punctul lui de vedere, dar demonstreaza in acelasi rand dorinta cetateanului de asi manifesta dreptul democratic de a vota.Pentru mine intotdeauna a fost o mandrie sa votez si nu o povara, nuantele astea democratice sunt prea subtile pentru noi, romanii. A nu misca un deget nu poate fi considerata alegere si implicare, pacat ca nu va zbateti sa faceti 50%+1 care sa voteze NU, decat sa incurajati lasitatea si nepasarea.
Postat 15 Iunie 2015, 22:01 de vlad_oradea
Prosul nu e prost destul...
daca nu e consecvent.
Postat 15 Iunie 2015, 22:00 de vasyion
@bihoreanoradean
Eu inteleg ca esti suparat pe Bolojan si ca il urasti, dar limba romana cu ce ti-a gresit?
Postat 15 Iunie 2015, 21:39 de User anonimizat
@rowald
mai baiatule, ti-am mai spus, seara pastiluta aia verde, ca daca uiti, vezi cum te manifesti! Esti atat de adanc in eroare incat nu ti se mai oxigeneaza neuronu' si debitezi doar tampenii care n-au nici o legatura cu logica sau realitatea. Esti varza si nici macar nu esti de Bruxelles.
Postat 15 Iunie 2015, 21:36 de User anonimizat
@TDS
Iarasi faci trecerea de la particular la general, asa fara nici o noima. Ce faci, sau ce ai facut tu este irelevant in contextul general. Conteaza ce face masa, adicatelea, cum am mai spus, ragaitorii de mici si bere.
Postat 15 Iunie 2015, 21:23 de User anonimizat
@rowald
Dupa cum scrii, pari un biet derbedeu caruia mamica lui i-a spus intotdeauna ca e grozav.
Postat 15 Iunie 2015, 21:19 de Neutryno
Comunisti, pocaiti si melteni
tov bolojan a crezut ca reuseste sa treaca referendumul cu ajutorul pocaitilor si al activistilor de partid. Gresit, tovarasi, nu ati invatat nimic despre democratie in ultimii 25 de ani. Oradenii, fie ca sunt ei romani sau unguri sunt oameni mandri si de caracter, care nu se lasa calariti de toti veneticii, iar faptul ca nu s-au prezentat la vot arata ca ii doare in cot nu de orasul lor, ci de toti tzaranii si minoritarii religiosi care incearca de ani buni sa acapareze orasul asta minunat.
Postat 15 Iunie 2015, 20:31 de rowald
:))
@BihoreanOradean: daca proiectul era propus de alt primar oricum nu il votai, asa ca lasa-ne. Daca tu crezi ca toti cei 50 000+ care au votat au terenuri in Sinmartin esti intr-o grava eroare. Siiii, daca eu am votat nu inseamna ca am votat ca sa imi ramana mie terenul de pe dealuri scump? Acestea sunt niste speculatii de doi lei si cine are creier nu pune botul la astfel de comentarii. Daca tu ziceai ca e ok referendum ul si eu l-asi fi boicotat, ce parere ai fi avut? Stii foarte bine ca cei care l-au boicotat le-a fost frica de faptul ca, daca se face cvorum-ul, e clar ca trece. Cea mai buna rezolvarea a fost fuga, si e si asta o strategie. Apropo, mai am una buna. Sunt convins ca toate firmele care au sustinut referendum-ul, printre care si Qbiz - firma de software au terenuri in felix si vor face miliarde de EUR din softuri pentru hotele din zona :))))))))))))))))))). E ok prietene. Las se se pi*e Clujul si Timisoara pe noi si de acum inainte ca si pe un targ provincial trecator...
Postat 15 Iunie 2015, 19:31 de OradeaCivitas
@ cateii lui bolo
Ma baieti! Voi chiar nu vreti sa intelegeti ca oradenii s-au saturat de santierele fara sfarsit din oras, de obraznicia politiei locale, de preturile mari la utilitati, de monopolul impus de firmele de casa ale primariei, in general de miserupismul primatului fata de oradeni? Boicotul referendumului nu are legatura nici cu miserupismul si nici cu mang s-au banditii din psd. Inteleg ca sunteti frustrati daca sunteti din Sanmartin sau daca a-ti investit in terenuri in zonele mentionate in megaplanurile idiotului. N-aveti decat sa-l luati de primar in Sanmartin la urmatoarele alegeri ca sa va ridice Felix-ul la nivel de Malorca sau Ibiza..
Postat 15 Iunie 2015, 18:33 de User anonimizat
PA
@vlad_oradea: ABSENTA DE LA VOT=ABTINERE! Ce naiba, daca pe Buletinul de vot existau doar doua optiuni(DA sau NU), dar stim cu totii ca exista si Institutia abtinerii(in Parlament, in Adunari Generale la societati), ce sa faca omul care dorea sa se abtina?! Deci despre asta e vorba! In plus repet(la infinit), asa ne-a invatat PDL-ul! Ca se poate si asa! PDL inghitit de PNL! Sau invers? Asa ca vorba magistrala a copilului din discutia cu Alinuta: PA!
Postat 15 Iunie 2015, 18:25 de TDS
PARANOIA?
Asta este deja PARANOIA!(Nume generic pentru un grup de boli psihice cronice care se manifestă prin lipsă de logică în gândire, prin idei fixe, prin susceptibilitate, prin orgoliu exagerat, prin mania persecuției, prin halucinații etc). Bolojan omite un lucru: Referendum-ul poate fi BOICOTAT si de aceasta data(ma rog, pensionarii poate vor intelege mai greu aceasta posibilitate). La alegerile parlamentare din 2009 Marinarul a organizat Referendum-ul PARLAMENT UNICAMERAL 300. Acesta s-a desfasurat separat de alegeri(aceeasi sectie de votare, sali diferite). NU M-AM DUS NICI ATUNCI LA REFERENDUM!(nu eram de acord cu desfiintarea SENATUL-ui). Repet, BOICOT-ul e posibil si intr-o astfel de situatie!
Postat 15 Iunie 2015, 18:21 de TDS
oradea mare
@rowald prietene esti intr-o confuzie mare de tot, prietenul tau mang te-a indus in eroare.Neprezentarea la vot nu reprezinta exprimarea de optiune ci doar indolenta. Iesiti toti la vot si votati NU si atunci am sa va respect pe toti.Pana atunci pentru mine sunteti 0, astia care nu ati fost la vot.
Postat 15 Iunie 2015, 18:01 de vlad_oradea
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Acum urmeaza criza de fiara PSD (da, de fiara nu de fiere), incepe sa urle fiara din ei :))))))). Oricum, Mang va iesi primar, si va propune si el un referendum prin care sa desparta Oradea in mai multe metropole prospere cum ar fi: Mosia Filip-ineza de centru , Conacele contelui Mang de IT, Zona schizo-micro-procesor cu functionare in logica negativa UDMR , Zona celor cu coeficient IQ prea ridicat pentru a putea fi comasati cu celelalte zone "normale".
Postat 15 Iunie 2015, 17:59 de detectiv
ce sa fac..
stiu ca realitatea este dura, insa psd-ul si-a facut-o singur. ce sa zic, daca nu s-au gandit inainte de a face ceva.
Postat 15 Iunie 2015, 17:57 de hehe
Voi traiti in lumea voastra
@hehe n-are rost sa mai continuam, tu ai parerea ta si evident ca nu vei abdica de la ea. Tu fa politica, pe noi ne doare in cot de politica voastra, oricare ar fi partidele pe care le reprezentati (da, inclusiv PSD). Somn usor, micule troll!
Postat 15 Iunie 2015, 17:53 de rowald
roward e bun
roward, micutule psd-ist, stii si tu ca psd-ul are zile numarate in oradeai. eu te inteleg (sincer), incerci sa faci lumea sa inteleaga ca bolojan e baiat rau, ca psd-ul are dreptate, ca lumea nu-l vrea, etc, insa surpriza! are doua mandate de primar, iar daca ar candida l-ar obtine si pe al treilea fara probleme. ei, asta da surpriza, pun pariu ca nu te-ai fi gandit. cum am mai zis inteleg psd-ul, le inteleg zvarcoririle, insa asta e realitatea, partidul vostru doar se duce in jos. na, sorry, dar n-am ce face.
Postat 15 Iunie 2015, 17:50 de hehe
niet pe draq
@hehe nu au nici o treaba psd-istii in asta, micule troll. Nu mai incercati sa politizati realitatea. Iar realitatea zice ca lumea nu vrea acest proiect de unire pentru ca este inutil si nu reprezinta decat o ambitie de tzaran prost a lui Lie, care vrea sa demonstreze ca face el ce vrea, indiferent de ce doreste electoratul. Vezi tu, micule troll, de asta l-au boicotat mai mult de 100 de mii de oradeni. Sigur ca asta nu inseamna ca 100 de mii de oradeni vor vota cu PSD sau UDMR; insa in mod sigur asta inseamna ca 100 de mii de oradeni il vor boicota pe Bolo la alegerile locale de anul viitor, daca mai continua sa tina de unirea asta ca prostu de traista. Intelegi acum situatia de ansamblu, micule troll?
Postat 15 Iunie 2015, 17:43 de rowald
niet
e amuzant cum psd-istii incearca sa-si asume faptul ca cei care n-au mers la vot sunt practic de partea lor. nope, nu sunt. daca 100.000 de oameni erau de partea psd-ului, atunci aveam primar psd-ist, totul era rosu in oradea. insa nu e, si ma bucur.
Postat 15 Iunie 2015, 17:33 de hehe
Trollul de Birtin
trollii lui bolojan, mai activi decat trollii lui Putin, dar mult mai ineficienti
Postat 15 Iunie 2015, 17:18 de rowald
@vlad_oradea
dar restul de peste 100k de oradeni care si-au bagat .... in bolojan si unirea lui, la ce va da dreptul bai postacilor?
Postat 15 Iunie 2015, 17:16 de rowald
Oradea Mare
Procentul de 98% din 52000 de oradeni ii cam da dreptul sa faca ce vrea muschiul lui.Aviz amatorilor de boicotare, tot respectul domnule Bolojan.
Postat 15 Iunie 2015, 16:48 de vlad_oradea
:)))
cred ca la aflarea vestii, psd-istii au bagat o noua transa de bani in contul postacilor, sa aiba pt inca un an de comentat :)) @anticomunist, nu e faza ca nu se vrea, problema e ca nu se duc la vot. e o diferenta foarte mare intre lucrurile astea doua. cea mai mare parte din cei ce nu se duc la vot o fac din lene, insa daca ar fi sa voteze ar vota pentru alipire. o mutare buna a lui bolojan, impusca doi iepuri dintr-un foc: si osorheiul si sinmartinul.
Postat 15 Iunie 2015, 16:20 de hehe
Mda...
@Ionel Pintea: Tu vi sa acuzi iar fara dovezi. Mai bine ai tacea dupa invartelilie cu fostul PECO. Hai lasa-ne. @ANTICOMUNIST: PERFECT DE ACORD. Mai bine i-ar lasa in pace pe oradeni. Si daca venea propunerea din partea unui alt lider politic, ei tot nu mergeau la vot! Asa ca, draga Oradea, cum iti asterni, asa dormi.
Postat 15 Iunie 2015, 16:04 de OradeaCivitas
Tata Primarilor
Asta e adevaratul Bolojan, cel pe care il stiu eu si pe care l-am votat!
Postat 15 Iunie 2015, 15:58 de kaboom
BRAVO!
Foarte bine! Nu va lasati! -macar pentru cei care va apreciaza munca si de ciuda pentru cei care vor sa distruga tot ce ati realizat pana acum.
Postat 15 Iunie 2015, 15:57 de oradean001
Bolojan la Viscri ( până se pronunţă în vreo şedinţă de îndată )
“Aici e o gura de rai. Mireasma si frumusetea locului iti iau pur si simplu mintile. Si dintr-o data vrei sa ramai aici pe vecie. Privind si pasind pe aceste locuri intelegi ce a gasit printul britanic aici. Oameni gospodari, tarani autentici, peisaje cum in alte parti ale lumii nu mai exista, case si sate vechi de sute de ani. Aici functioneaza o Romanie autentica, veche, curata, cu reguli proprii, plina de viata. Ar trebui sa realizam cu totii ce sansa uriasa avem ca este aceste locuri sa fie ale noastre, in tara noastra si sa ne bucuram din plin de ele.” - spune cineva de Viscri . M-am gandit ( şi nu mi-a luat mult ) sa-l delegăm pe primarul Bolojan la Viscri unde să mai implementeze din proiectele lui de urbanizat - să-i facă o surpriză Prinţului Charles – nu înainte de a-i trimite Alteţei Sale nişte imagini care să prezinte Oradea înainte şi după potopul ce poartă numele de Ilie.
Postat 15 Iunie 2015, 15:50 de saint_paulia
Avem un primar !
Deci, omu' asta clar nu are urma de decenta.Pe linga ca nici prin gand nu-i trece sa-si dea demisia,el deja se gandeste la o a treia incercare de super-unire.....
Postat 15 Iunie 2015, 15:37 de Citizen
Penibil
Vazand ca nu poate intruni cvorumul necesar validarii mincinosului referendum, doreste aceasta procedura, deoarece astfel cetatenii, interesati de alegerile locale, sa intruneasca cvorum si pentru referendumul unirii localitatilor. Asta se numeste inselare si furt pe fata. De doua ori ti s-a spus prin atitudinea cetatenilor ca proiectul fuziunii nu se doreste a fi si totusi nu renunti! Mizerie! Rusine!
Postat 15 Iunie 2015, 15:33 de cartisalex
dada
perfect, acuma sansele sa nu treaca sunt mult mai mici, avand in vedere ca vor iesi si pensionarii la vot.
Postat 15 Iunie 2015, 15:30 de hehe
Nene Ilie
Las-o-n spume. Nu vor meltenii unire, pentru ce te mai agiti. NU poti sa faci bine cu de-a sila. Noi o stam pe banca, o sa scuipam coji de seminte si o comentam ca suntem departe de Cluj sau Timisoara si o sa-l injuram pe primar ca nu aduce investitori care sa dea mii de euro salar, chiar daca noi nici la banda nu suntem in stare sa muncim. Da' nu e mai cool asa?
Postat 15 Iunie 2015, 15:29 de User anonimizat
Se vede ca te-a sfatuit madam borbely !
Esti penibil nea ilie, ai auzit de Comisia de la Venetia?! Ai auzit pe dreaqu! Comisia de la Venetia nu recomanda ca referendumurile sa fie organizate simultan cu alte tipuri de scrutine si chiar daca recomandarile nu au valoare obligatorie, ele au rol de indrumare mai ales pentru "statele care doresc a fi recunoscute de egalii lor ca state de drept si cu o democratie functionala". Eu cred ca ai nevoie de o lobotomie, sa scapi si sa ne scapi de obsesiile tale! Stiu, acum au venit ,,baietii" si-ti bat obrazul, ei au pus banul dar tu n-ai reusit sa-i prostesti pe oradeni! In locul tau m-as uita mai des peste umar....
Postat 15 Iunie 2015, 15:28 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON