URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2016, 23:40

Scorul de 20% dat de exit poll-uri i-a şocat pe liberalii bihoreni, care speră să câştige procente la numărarea voturilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peneliştii bihoreni sunt în stare de şoc. Scorul de numai 20% înregistrat de PNL în exit poll-uri i-a luat prin surpindere pe liberalii adunaţi duminică seara la sediul filialei din strada General Magheru.

Candidaţii filialei bihorene, Florica Cherecheş, Ioan Cupşa şi Gavrilă Ghilea, alături de liderul PNL Oradea, Mircea Mălan, au urmărit estimările prezentate de televiziuni cu figuri grave şi priviri în gol.

În lipsa lui Bolojan

Declaraţia social-democratului Liviu Dragnea, care a lăudat "scorul istoric" al PSD de peste 45% a făcut-o pe liberala Florica Cherecheş să îşi acopere faţa cu palmele. Avocatul Ioan Cupşa a urmărit veştile în picioare, în vreme ce Gavrilă Ghilea bătea darabana cu degetele în mânerul scaunului iar viceprimarului Mircea Mălan i-a îngheţat pe faţă un zâmbet rece.

De altfel, sediul PNL a fost mai gol decât la oricare dintre alegerile precedente. Printre liberalii adunaţi la partid s-au mai numărat viceprimarul Florin Birta, consilierii locali Adrian Felea, Teofil Filimon, Marcel Dragoş, Ioan Lezeu şi Liviu Marinău, directorul ASCO, Arina Moş, directorul tehnic al OTL, Romeo Nica, directorul tehnic al ABA Crişuri, Claudiu Oros, şi alţii.

Marele absent al serii a fost secretarul general al PNL, primarul Ilie Bolojan, aflat la sediul naţional al partidului din Capitală.

O parte din asistenţă a început să se împrăştie treptat în jurul orei 21:30, când viceprimarul Mălan a întrebat-o şoptit pe Florica Cherecheş peste masa lungă din sala de conferinţe: "Dăm o declaraţie presei?". Deputata l-a lăsat fără replică. "Şi ce să le spunem?", a răspuns tot cu o întrebare Cherecheş.

Pilda de la Judeţ

Primul mesaj al candidaţilor PNL de după anunţarea exit poll-urilor a fost de a mulţumi bihorenilor pentru prezenţa de peste 43% la urnele de vot.

Aflaţi încă în faza de negare specifică stării de şoc, liberalii au spus la unison că aşteaptă rezultatul numărătorii finale. "Mulţumesc tuturor orădenilor şi bihorenilor care au votat. Aştept să văd rezultatul final. PNL va merge înainte", a spus candidatul Gavrilă Ghilea.

Declaraţia acestuia a fost reluată şi de liderul PNL Oradea, care a insistat însă că procentul mare acreditat de sondaje în seama PSD nu înseamnă automat că partidul va şi forma Guvernul. "Un ziarist spunea înainte că în acest sediu s-a râs prea mult, iar acum urmează şi vremea plângerii. Nu plângem, deşi rezultatul nu este unul care să ne mulţumească. Cu un procent de 45% poţi să ajungi liniştit în opoziţie. Aştept rezultatele finale şi, în funcţie de partidele care vor intra în Parlament, în zilele următoare se va intra la negocieri", a spus optimist Mircea Mălan.

Liberalul a făcut trimitere la alegerile locale când peneliştii, care au adunat cele mai multe voturi, au pierdut conducerea Consiliului Judeţean Bihor.

"Mergem mai departe"

Declaraţiile celor doi liberali au fost întărite şi de Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, care au recunoscut că, deşi şi-ar fi dorit un alt rezultat al scrutinului de duminică, vor trata cu responsabilitate opţiunea bihorenilor. "Vom face o analiză şi vom merge mai departe", a spus Cupşa.

Cu câteva minute înainte de ora 22, la sediul din strada General Magheru mai erau doar liderii filialei, apropiaţi şi activul de partid însărcinat cu numărătoarea paralelă a voturilor.

Citiți cum au reacționat reprezentanții celorlalte partide după aflarea exit-poll-urilor, în articolele:

Aplauze la PSD Bihor, pentru scorul PSD şi ALDE. Mang: "Cred că şi rezultatul din Bihor va fi unul mult mai bun decât până acum" (FOTO/VIDEO)

UDMR-iştii bihoreni sunt bucuroşi că au intrat în Parlament. Despre alianţe, mai târziu… (FOTO/VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
jos mafia penele!
Populimea v a taxat pt. aroganta si prostie, nu numai in Bihor, in toata tara! Nu psd a castigat alegerile, voi, conducearea pnl le ati pierdut. Clujul a ramas Cluj, o surpriza placuta este Alba.
Postat 12 Decembrie 2016, 11:28 de ili3
GHERECHES MAI IA PARLAMENTAR?
MAI VA!!!
Postat 12 Decembrie 2016, 08:07 de ADINA
Unii s-au lasat asteptati
De la inmormantare au lipsit parchetarii! Ii asteptam negresit la parastasul de 40 de zile.
Postat 12 Decembrie 2016, 07:43 de pinonel
???
De ce va " minunati " ? Ce ti se pare socant, Coana Florico? Nu vedeti ca PSD a luat un VOT ISTORIC ? OARE DE CE ? Cred ca sunteti atat de "prosti " politic ca nici acum nu pricepeti despre ce e vorba ! PS : Euforia trece repede ! Atentie PSD ! Poate nu va faceti treaba ca atunci se schimba foaia !
Postat 12 Decembrie 2016, 01:13 de TDS
NOROC !
NOROC ca sunt liste electorale caci asa ii cunoastem (macar cu numele ) pe cei ce se vor alesii nostrii. Campanie asa ... o gluma fara vigoare, fara continut, fara personalitati carismatice care sa poatea tranzmite un mesaj sincer la mintea si sufletul omului. Candidati cu loc cumparat cu bani sau pe baza de pretenie cu birtinezul local, necunoscuti local, oameni controversati d.p.d.v. moral, o "latura" care fierbe doar in campanie ....... in rest raceala totala ! Cat despre birtinez ma mir ca nu s-au lamurit ca e un incapabil total , ca tot ce face este sa faca pe misteriosu si pe grozavu , nimic ce a inceput nu a terminat si este incapabil sa managerieze o echipa fiabila si potenta in PMO, el stie doar ce stie el in rest ce contaeza !
Postat 12 Decembrie 2016, 01:07 de scortosul
Ce-ai facut ma nene ma?
Nu pot sa inteleg cum Bolojan s-a putut inhaita cu ticalosii astia a lu' basescu. Cum de a fost atat de orb incat sa nu vada ca parazitii astia nu au facut in viata lor nimic fara sa le cada cel putin jumatate din suma? Cum de n-a vazut ca astia sunt niste vampiri de imagine? Cum de s-a urcat in barca astora dupa ce EL A ADUS ACEST ORAS IN SECOLUL 21? Nu pot sa inteleg astfel de lucruri, nu stiu, pur si simplu vad un contrast demential de urias intre ei, unul a ridicat un oras intreg din ruina, pe cand toti ceilalti au praduit la propriu tot ce se poate pradui intr-o tara, fara pic de empatie la suferintele a 90% din populatie. Pacat domnule primar Bolojan, stiti, noi romanii avem o vorba: spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti. Foarte foarte foarte proasta si neinspirata alegere.
Postat 12 Decembrie 2016, 00:23 de User anonimizat
Ia priviti oradenilor
ce trupa de ratati va face intretinerea un chin , va baga biruri ca pe vremea fanariotilor , si mai stau ca milogii la iertaciune ,injurindu-va CA COmunistii de la Psd de fapt au darimat Ciuperca..
Postat 12 Decembrie 2016, 00:04 de Aghaurr
marele absent al serii...
...a fost "deontologul" Adrian Abrudan, care semneaza si "Cris" ! Iar scorul de 20% n-are cum sa-i ia prin surprindere pe "liberali", ca doar exact atat au obtinut si la locale ! Vrajeala cu "am fost votat de 70%" a fost o prosteala, deoarece din total oradeni prezenti la vot cei 70 exact atat faceau: 20 ! Asa ca nu va mai acoperiti fatza cu mainile, mai bine dati-va palme ! Si dati-o jos pe toanta de Gorghiu si pe hotul ordinar de Blaga. Daca va uitati la "liberalii adunati la partid" o sa vedeti inca un motiv pentru care veti pierde, de acum inainte, TOATE alegerile: Birta, Felea (un nimeni fara personalitate, un gangavit care traieste bine bagat de taica-su la Universitate), Filimon (altul !), Marcel Dragos (wtf is Alice ?), Marinau (ce specimen !), Ghilea (un parvenit care si-a cladit averea pe hotie si bani publici), Claudiu Oros (credeam ca a murit, dar iata-l apare numai cand e vreun scrutin, apoi se retrage in barlogul caldut in care-l tine partidul de zeci de ani, desi e un nimeni care n-a facut niciodata nimic !) si lista ar putea continua.
Postat 12 Decembrie 2016, 00:01 de AgentulTermic
ce fete au pacalicii astia de la peneleu
zici ca si-au pierdut mintea la Ocsko si-acu stau pe Peta la pescuit ..poate pescuiesc alta..
Postat 11 Decembrie 2016, 23:59 de Aghaurr
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON