URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2016, 22:31

Aplauze la PSD Bihor, pentru scorul PSD şi ALDE. Mang: "Cred că şi rezultatul din Bihor va fi unul mult mai bun decât până acum" (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucurie şi aplauze, duminică seară, la sediul PSD Bihor, după ce exit-poll-urile au arătat că social-democraţii au obţinut un scor de peste 45% la alegerile parlamentare.

În frunte cu preşedintele organizaţiei, Ioan Mang, au stat în jurul televizorului aspiranţii la un mandat de parlamentar Florian Bodog, Felix Cozma, Adelina Coste, Ioan Sorin Roman şi Gheorghe Bogdan, dar şi mai mulţi colegi de partid ai acestora, inclusiv europarlamentarul Emilian Pavel, medicul Aurel Mohan ori fostul inspector şcolar general Nicolae Avram.

Spre deosebire de alte scrutinuri, când aşteptau rezultatele urmărind postul Antena 3, de data aceasta social-democraţii au urmărit Digi 24, unde a fost citat un sondaj IRES care arată că, la Camera Deputaţilor, PSD a obţinut un scor de 45,8%, iar la Senat de 45,9.

De două ori aplauze

Rezultatul a fost intens aplaudat de social-democraţi, care apoi au aşteptat tăcuţi să vadă ce scor are ALDE. Când au aflat că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a obţinut peste 6% din voturile românilor, PSD-iştii au aplaudat din nou.

Mang şi cei cinci candidaţi n-au mai stat să urmărească şi declaraţiile principalilor lideri politici din România, ci au ieşit rapid din birou, pentru a face declaraţii jurnaliştilor orădeni. "Aş dori să mulţumesc colegilor pentru eforturile depuse în această campanie electorală. A fost, zic eu, cea mai bine pregătită campanie din câte am făcut până acum, atât în Bihor cât şi la nivel naţional", a declarat Mang.

Despre rezultatele locale, liderul PSD a spus doar că le mulţumeşte cetăţenilor pentru că Bihorul are o prezenţă mare la vot (de 43,78%), fiind un judeţ fruntaş în ţară. "Îmi exprim speranţa că acest lucru va fi şi în favoarea PSD", a spus Mang. Înainte, însă, de ora 21, unii membrii PSD comentau, cu jumătate de gură, că prezenţa mare la vot în Bihor va însemna că liberalii vor avea aici un procent semnificativ peste media naţională.

Mang n-a făcut prea multe declaraţii pe marginea rezultatelor din Bihor, de altfel încă o necunoscută, spunând doar că se aşteaptă să fie un scor de peste 30%. "Cred că şi rezultatul din Bihor va fi unul mult mai bun decât am avut până acum", a declarat liderul PSD. Întrebat de BIHOREANUL dacă deschide şampaniile pentru a sărbători, Mang a spus că nu încă. "Doar după ce aflăm rezultatele din Bihor".

Cât despre viitorul premier al României, Mang a spus că social-democraţii vor desemna în Comitetul Executiv persoana care va ocupa această funcţie doar după ce se vor stabili funcţiile din noul Parlament.

Bodog: Trebuie să facem ce am promis

Fruntaş pe lista PSD Bihor pentru Senat, Florian Bodog, care de altfel încheie acum un mandat de senator şi este şi prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, a făcut la rândul său câteva declaraţii. "Consider că rezultatul arată foarte clar că populaţia României îşi doreşte un guvern politic. Nu este deloc de neglijat că Partidul Social Democrat a luat mai bine decât dublu faţă de următorul partid clasat", a spus Bodog.

PSD-istul a mai spus că rezultatul alegerilor parlamentare arată că "populaţia s-a săturat de acest experiment nereuşit, de acest experiment tehnocrat", dar şi că îi obligă pe social-democraţi să îndeplinească ce au promis, adică "să aducem românii în clasa de mijloc".

"În acelaşi timp, cred că acest rezultat trebuie să dea de gândit tuturor, să dea de gândit clasei politice şi noi nu trebuie neapărat să ne culcăm pe lauri, ci să începem o muncă pentru reconstrucţia ţării, pentru a aduce mai multe bunăstare în buzunarul fiecăruia dintre cetăţenii României, bunăstare pe care să o simtă nu numai din cifre şi din statistici, să o simtă în modul de viaţă, în stilul de viaţă şi în nivelul de trai", a mai spus Bodog.

După ce s-au felicitat unii pe alţii, social-democraţii s-au pus pe telefoane, pentru a centraliza datele primite din secţiile de votare privind numărătorile paralele.

Citiți cum au reacționat reprezentanții celorlalte partide după aflarea exit-poll-urilor, în articolele:

Scorul de 20% dat de exit poll-uri i-a şocat pe liberalii bihoreni, care speră să câştige procente la numărarea voturilor (FOTO)

UDMR-iştii bihoreni sunt bucuroşi că au intrat în Parlament. Despre alianţe, mai târziu… (FOTO/VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
deces
a decedat asa zisul ,,anticomunist" odihneascase in.....
Postat 12 Decembrie 2016, 10:26 de Ardeleanul
!!!
Voi apucati-va sa faceti ce stiti mai bine...sa furati...dau oamenii cu voi de nu va mai adunati niciodata..
Postat 12 Decembrie 2016, 08:40 de Tinas
Aceeasi urare ca la pnl
Lipsesc parchetarii! Ce frumos era sa intretina veselia cu clinchet de catuse...
Postat 12 Decembrie 2016, 07:45 de pinonel
@via
VIA nu pricep de cien vorbesti ! iliesci-roman-vacaroiu-nastase-basescu-dragnea-ponta & comp sunt demolatorii romaniei. Ei guverneaza direct sau din umbra Romania din 1989 pana azi . Tu nu stii ??
Postat 12 Decembrie 2016, 00:47 de scortosul
s-a dus naibii...
...tara asta, cu asemenea dobitoci la guvernare ! Jumate din ei au fetze tampe ! Din pacate, alde prostu' de primar si gasca lui de tembeli n-au facut altceva decat sa-si bata joc de oradeni si cum nici populatia n-are minte multa... ia te uita ! PeDeSeRe-ul iarasi va mulge biata tara. Meritat ! Fugiti cat mai puteti !
Postat 12 Decembrie 2016, 00:17 de AgentulTermic
PERFECT
In sfarsit ii vad pe cei ce ne-au termenat fizic 10 ani, ca-i ia dr@cu. Falca a facut preinfarct...ba, astia a lu' tatucu' basescu, sper sa va vad pe toti ca primiti ceea ce meritati, in chinuri. Pentru GENOCIDUL pe care l-ati creat in tara asta, meritati sa fiti haituiti cate zile ati mai avea impreuna cu tot neamul vostru de curve ordinare. Nu mai pot de bucurie sa va vad in picaj, ba, ticalosilor!!! Ati fost pentru poporul roman mai rau decat un holocaust nuclear, monstri jegosi. La tomberon cu voi!
Postat 12 Decembrie 2016, 00:08 de User anonimizat
pacat de bietul Ciolos...
...e chiar bun, dar restul tembelilor de "limberali" isi merita soarta (chiar daca si a noastra va fi acum nasoala, cu patlagica peste noi) in frunte cu incruntatul de secretar general care-a distrus Oradea si a lasat-o sa moara de frig !
Postat 12 Decembrie 2016, 00:06 de AgentulTermic
Ba Bolojane..
Pregateste-te de bulau , oricit ai fi tu de protejat de securisti . Partidu tau de hoti escroci si tradatori a ajuns la fund..
Postat 11 Decembrie 2016, 23:50 de Aghaurr
Vinovati ???.....
Vinovatii pentru castigarea alegerilor de catre demagogii mincinosi PSD-isti sunt in ordinea fonctiei : Iohahanis ( care a intors spatele romanilor pupando in kur pe mercheloaie si politica anti romana dusa de Europa ), liderii nationali ai PNL (il includ si pe birtinez care fie vorba intre noi eu nu'l consider o capacitate, somitate in nimic, nu are charisma si nu este in stare sa comunice si sa colaboreze cu nimeni, doar cu el insusi ) care si-au dat la glezna de la campania pentru locale si nu au facut nimic concludent in campanie . Singurul pe care il regret este Ciolos in rest ... vax ! Am votat pnl doar pentru CIOLOS ! Pacat ca el nu v-a mai fi !
Postat 11 Decembrie 2016, 23:22 de scortosul
Avem conducatorii pe care ii meritam , pe care ii alegem !
Iar 4 ani de minciuni, demagogie, hotie generalizata mascata, !! Vai de tara asta, de poporul asta > Reprezentantii criminalilor din '89 sunt azi alesii castigatori !!... asta e poporul roamn, nu ma mir ca tate nationalitatile conlocuitoare vor despartirea de Roamnia damboviteana ! Astai sunte hoti, mincinosi, demagogi iar parlamentarii sunt cei mai buni dintre noi ! NU ????
Postat 11 Decembrie 2016, 23:14 de scortosul
Motivele înfrângerii PNL
1.Fuziunea cu PDL 2.Vasila Blaga dus la DNA 3.Refuzul de a organiza referendumul pentru Familie odată cu alegerile parlamentare 4.Au dat premierul , aprobat de președinte , înainte ca românii să voteze Parlamentul 5. Ilie Bolojan Gavril a pierdut din cauza neasumării unei mia colpa pentru distrugerea Dealului Ciuperca , și tentativa de a acoperii o parte din vinovați ! PSD nu a făcut absolut nimic să câștige alegerile , le-au pierdut doar PNL
Postat 11 Decembrie 2016, 22:52 de vocilebihoreanului29
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON