URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Ianuarie 2021, 15:49

Tribunalul Bihor a respins cererea procurorilor de arestare a lui Victor Micula

Tribunalul Bihor a respins cererea procurorilor de arestare a lui Victor Micula foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a respins, marţi, propunerea de arestare în lipsă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Victor Micula în dosarul în care acesta a fost trimis în faţa instanţei alături de patru poliţişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI.

Potrivit portalului instanţei, marţi, dezbaterile au început cu o cerere de recuzare a procurorului Cristian Ardelean, care urma să susţină propunerea de arestare în lipsă a lui Micula, cerere care a fost respinsă.

Ulterior, judecătorul a respins şi propunerea de arestare, aducând ca temei articolul 227 din Codul de procedură penală, care prevede că "nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului". Totodată, instanţa a dispus că toate cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Soluţia pronunţată, marţi, poate fi contestată de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare la Curtea de Apel Oradea. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, Victor Micula a fost trimis în judecată pe 19 decembrie alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca, respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, iar prin rechizitoriul înaintat instanţei, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat arestarea preventivă a tânărului milionar. 

Judecarea propunerii de arestare a fost stabilită iniţial pentru data de 28 decembrie, însă instanţa a amânat cu o lună dezbaterile "în vederea îndeplinirii legale a procedurii de citare cu inculpatul", în Elveţia, unde Micula se afla plecat de anul trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
O judecătoare speriată de câți bani se învârt în jurul cauzei ...
... nu vrea să priceapă că "sustragerea inculpatului" de la ancheta acestui dosar e motiv indiscutabil pentru emiterea unui mandat de reținere în lipsă !?! Cum această judecătoare nu face față presiunilor venite pe toate căile polițienești, securistoide, politice și financiar-economice, urmează să se pronunțe Curtea de Apel, condusă acum de un reprezentant al grupului de foști "comandanți" de origine sălăjană ... așa că, rămâne de văzut cum va reacționa noua conducere a C.A. Oradea, la "indiferența" celor din Pc. Petofi care se pregătesc să reintre în vârtejul anchetelor penale !?!
Postat 26 Ianuarie 2021, 20:20 de CrisDumi
Mda...
Daca era un gainar era de mult adus cu mandat si băgat vreo 30 de zile la relaxa. Asta e sistemul, cine are baniii are puterea! Mai bine lăsat pe lângă casa si supravegheat decât băgat la zdup sa mai lucreze si p acolo ceva , sa mai dea de lucru la vreo 30 de oameni pe cheltuiala statului sau mai rău sa transforme zdupul intr o discoteca cu circuit închis. Degeaba 10 -15 oameni au lucrat corect si vine unul care bea izvorul si da strâmb cu ciocanul:) Macar de ar fi mai cuminte sa mentina ce au clădit părinții , pt ca deocamdata pe relațiile părinților și pe banii acestora încă e strâmb ciocanul...Sa conduci un imperiu si tu sa faci gainarii ,e bătaie de joc fata de cei ce au construit imperiul si dupa de noi restul pulimea...Cei 7 ani departe de casă își spun cuvantul:)
Postat 26 Ianuarie 2021, 19:15 de Adrian_Preda
Justitia penalilor
justitia penalilor, hustitia pentru penali, pensii speciale pentru interlopii oficiali!
Postat 26 Ianuarie 2021, 16:15 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON