După ce a citit afirmaţiile directorului DGASPC Bihor, Călin Puia, care a spus că, prin firma sa, Traian Bodea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a comis nelegalităţi şi că n-a reuşit să termine în 8 ani lucrările la un drum judeţean, acesta din urmă îi dă replica şi susţine că a avut şi are doar afaceri legale.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a citit în BIHOREANUL afirmaţiile făcute, prin intermediul unui comunicat, de Călin Puia. "Eu îmi apăr onoarea pentru că merită să mi-o apăr, am muncit 20 de ani în privat. Face (n.r. – Călin Puia) afirmaţii nefondate pe degeaba. Îl invit mâine să trimită orice instituţie în control ca să vadă că nu este nicio problemă", a reacţionat, sâmbătă, Traian Bodea.
În comunicatul său, Puia vorbea despre drumul judeţean Copăcel-Tăşad, pe care Bodea, prin firma sa, nu ar fi reuşit să-l reabiliteze în 8 ani. Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean admite că a avut, din 2010, un contract încheiat pentru acel drum cu instituţia pe care acum o conduce, dar că în 2016, după ce a fost ales consilier judeţean, a renunţat la contract.
"Aveam 30 de zile să iau o decizie, fiindcă eram în incompatibilitate. Puteam să înstrăinez societatea, să cesionez contractul altcuiva sau să solicit rezilierea lui, căci intervenise o incompatibilitate neprevăzută. Am ales varianta de a denunţa contractul. Deci, pentru corectitudine am renunţat, nu pentru că nu s-ar fi putut continua lucrarea", a spus Bodea.
De ce nu a finalizat drumul din 2010 până în 2016? "În primii ani a fost finanţat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, de unde se punea o mică părticică din bani. Abia în 2014-2015 l-au trecut pe PNDL, dar era târziu", a răspuns Bodea.
În ceea ce priveşte acuzaţiile lui Puia, cum că a făcut afaceri cu "o firmă a unui vecin de peste drum de casă" prin care s-ar fi sustras de la plata TVA impozitului pe profit, Bodea spune că acele fapte nu există. "Nu am făcut aşa ceva niciodată! Se poate verifica fişa de partener între firma mea şi firma vecinului meu şi se va constata că doar la un moment dat am făcut geamuri termopan la o hală de-a lui şi atât, în jur de 15-20.000 lei", a precizat Bodea.
Vicepreşedintele CJ a subliniat că şi-a făcut o carieră "în privat" din 1997, după ce s-a întors din Viena: "Eu pot să fac dovada pentru tot ceea ce am şi ce am făcut. Nu ştiu câţi bugetari ar putea să facă la fel". Bodea a mai spus: "Casa mea în care stau e din 2004, de 14 ani. El (n.r. – Puia) şi-a construit casă din 2012 încoace, el vorbeşte?".
Cât despre prezenţa sa la şedinţa Colegiului Director al DGASPC, Traian Bodea spune că a luat cuvântul o singură dată şi a vorbit doar timp de 2 minute pentru a susţine organigrama propusă de Camelia Gaciu, cea care a asigurat interimatul, pe perioada detaşării lui Puia.
Legat de nelămurirea lui Puia, care se întreba ce face Bodea, "mare antreprenor", într-o funcţie vremelnică de vicepreşedinte al CJ Bihor, Traian Bodea dă de înţeles că nici el nu mai e convins se implicarea în politică şi administraţie: "Mi-am dat seama şi eu că n-am ce să caut în mizeria asta. Mă refer la tot ceea ce se întâmplă în politica românească".
Întrebat, în acest context, dacă vrea să se retragă din politică, Bodea a spus că e posibil să o facă după 2020: "Nu am stomac pentru asta…".
Citeşte şi: Conflictul dintre şefii Consilului Judeţean şi directorul DGASPC, Călin Puia, devine o răfuială personală: "Traiane, îţi dau o veste proastă…"
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.