URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Martie 2020, 22:01

Testarea personalului secţiilor de Boli Infecţioase din Oradea: De la medici la îngrijitoare, toţi angajaţii verificaţi sunt sănătoşi

Testarea personalului secţiilor de Boli Infecţioase din Oradea: De la medici la îngrijitoare, toţi angajaţii verificaţi sunt sănătoşi (foto: generic, sursa: agenda.ge)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului desfăşurată în Oradea diferă substanţial de ceea ce se întâmplă la scară naţională. Până acum, cel puţin, în bine!

Miercuri, în a patra zi de când în laboratorul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu a fost pusă în funcţiune aparatura PCR pentru depistarea COVID-19 achiziţionată din Coreea de Sud prin eforturi strict locale, o parte din capacitatea de testare a acesteia a fost folosită pentru a verifica starea de sănătate a personalului secţiilor de Boli Infecţioase, de la medici la îngrijitoare.

"Azi am testat o parte din angajaţii de la Infecţioase şi în cazul tuturor rezultatul este negativ. Asta înseamnă că niciunul nu a fost contaminat, sunt sănătoşi", a declarat o sursă a BIHOREANULUI.

Aceasta nu a precizat numărul angajaţilor testaţi şi nici numărul total al testărilor efectuate la Oradea în cursul zilei de miercuri, dar a adăugat că, pe lângă cadrele de la Infecţioase, au fost testaţi şi pacienţi, inclusiv "unii aduşi de la Spitalul Judeţean cu febră".

În breasla medicală orădeană, rezultatul testărilor de miercuri a întărit moralul medicilor şi asistentelor. "Aceasta este o probă că personalul de la secţiile de Boli Infecţioase a ştiut să gestioneze calm situaţia, în condiţiile în care a avut de tratat 7 pacienţi confirmaţi, primul din 13 martie, plus zeci de suspecţi", spun sursele ziarului.

În prezent, numărul pacienţilor de la Infecţioase este, potrivit surselor BIHOREANULUI, de 27 persoane (7 confirmaţi şi ceilalţi suspecţi), constant de săptămâna trecută.

În mod rezonabil - întrucât au lucrat cu aceiaşi pacienţi, în acelaşi mediu şi cu acelaşi echipament - se presupune că şi restul angajaţilor celor două secţii sunt neinfectaţi, dar vor fi şi ei supuşi testărilor, pe rând.

Pe de altă parte, faptul că niciuna dintre cadrele secţiilor de Boli Infecţioase testate până acum nu a fost depistată cu coronavirus pare să indice că măsurile speciale aplicate în spitalele orădene încă de săptămâna trecută au fost eficiente.

În prezent, în România sunt închise mai multe spitale din cauză că peste 100 de cadre medico-sanitare au fost infectate, între acestea fiind Spitalul Judeţean din Suceava, Spitalul MAI Dimitrie Gerota şi chiar Spitalul Militar din Focşani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusine
Sursa care a furnizat aceasta informatie nu este adevarata. Numai minciuni. Medicii rezidenti de pe sectia de infectioase NU AU FOST TESTATI! Probabil ca rezidentii fac parte dintr-o alta "specie". Sa va fie rusine, rusine si conducerii spitalelor!!
Postat 25 Martie 2020, 22:54 de AndreiTurcu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON