URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
25 Martie 2020, 22:01

Testarea personalului secţiilor de Boli Infecţioase din Oradea: De la medici la îngrijitoare, toţi angajaţii verificaţi sunt sănătoşi

Testarea personalului secţiilor de Boli Infecţioase din Oradea: De la medici la îngrijitoare, toţi angajaţii verificaţi sunt sănătoşi (foto: generic, sursa: agenda.ge)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului desfăşurată în Oradea diferă substanţial de ceea ce se întâmplă la scară naţională. Până acum, cel puţin, în bine!

Miercuri, în a patra zi de când în laboratorul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu a fost pusă în funcţiune aparatura PCR pentru depistarea COVID-19 achiziţionată din Coreea de Sud prin eforturi strict locale, o parte din capacitatea de testare a acesteia a fost folosită pentru a verifica starea de sănătate a personalului secţiilor de Boli Infecţioase, de la medici la îngrijitoare.

"Azi am testat o parte din angajaţii de la Infecţioase şi în cazul tuturor rezultatul este negativ. Asta înseamnă că niciunul nu a fost contaminat, sunt sănătoşi", a declarat o sursă a BIHOREANULUI.

Aceasta nu a precizat numărul angajaţilor testaţi şi nici numărul total al testărilor efectuate la Oradea în cursul zilei de miercuri, dar a adăugat că, pe lângă cadrele de la Infecţioase, au fost testaţi şi pacienţi, inclusiv "unii aduşi de la Spitalul Judeţean cu febră".

În breasla medicală orădeană, rezultatul testărilor de miercuri a întărit moralul medicilor şi asistentelor. "Aceasta este o probă că personalul de la secţiile de Boli Infecţioase a ştiut să gestioneze calm situaţia, în condiţiile în care a avut de tratat 7 pacienţi confirmaţi, primul din 13 martie, plus zeci de suspecţi", spun sursele ziarului.

În prezent, numărul pacienţilor de la Infecţioase este, potrivit surselor BIHOREANULUI, de 27 persoane (7 confirmaţi şi ceilalţi suspecţi), constant de săptămâna trecută.

În mod rezonabil - întrucât au lucrat cu aceiaşi pacienţi, în acelaşi mediu şi cu acelaşi echipament - se presupune că şi restul angajaţilor celor două secţii sunt neinfectaţi, dar vor fi şi ei supuşi testărilor, pe rând.

Pe de altă parte, faptul că niciuna dintre cadrele secţiilor de Boli Infecţioase testate până acum nu a fost depistată cu coronavirus pare să indice că măsurile speciale aplicate în spitalele orădene încă de săptămâna trecută au fost eficiente.

În prezent, în România sunt închise mai multe spitale din cauză că peste 100 de cadre medico-sanitare au fost infectate, între acestea fiind Spitalul Judeţean din Suceava, Spitalul MAI Dimitrie Gerota şi chiar Spitalul Militar din Focşani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusine
Sursa care a furnizat aceasta informatie nu este adevarata. Numai minciuni. Medicii rezidenti de pe sectia de infectioase NU AU FOST TESTATI! Probabil ca rezidentii fac parte dintr-o alta "specie". Sa va fie rusine, rusine si conducerii spitalelor!!
Postat 25 Martie 2020, 22:54 de AndreiTurcu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON