URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2020, 19:03

Tengo Salonta a dominat primele etape ale Campionatului României la Tenis cu Piciorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o aşteptare de trei luni, Campionatul României la Tenis cu Piciorul a debutat la Cluj-Napoca în condiţii speciale, cu respectarea normelor medicale şi de distanţare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, pe terenurile de zgură de la Club Transilvania.

Potrivit organizatorilor, sezonul a început cu un triaj epidemiologic, dar şi cu un "extemporal" al participanţilor, care au completat declaraţii pe propria răspundere în legătură cu Covid-19, iar apoi chestionare, acestea fiind impuse de legislaţia actuală.

La proba practică, cele opt echipe participante au oferit dispute echilibrate şi deseori spectaculoase la fileu. Debutanţii, Junii Sătmarului, dar mai ales Negreşti Oaş, au făcut o figură frumoasă, ultimii reuşind chiar să animeze disputa pentru accederea în careul de aşi. S-a întâmplat în Grupa B, acolo unde succesul salontanilor de la Tengo s-a conturat mai greu decât era de aşteptat, graţie celorlalte competitoare, Fotbal-tenis Timişoara, Superstar Blak Hill Vatra Dornei şi Negreşti Oaş. Cea de-a doua echipă calificată în semifinale s-a decis la punctaverajul din meciul direct, timişorenii câştigând la mustaţă (un sigur punct, 56-55) în faţa dornenilor, deosebit de afectaţi de acest lucru. Din grupa A, Dumbrăviţa Timiş şi Tengo junior s-au calificat în penultimul act, lăsând în urmă formaţiile Bucovina şi Junii Sătmarului.

Partidele din faza eliminatorie au oferit dueluri locale, presărate cu ambiţii, dar şi orgolii între prieteni şi vecini. Tengo seniori a depăşit echipa de juniori, iar timişorenii au trecut de vecinii din Dumbrăviţa, asigurându-şi locul în finală, acolo unde nu au mai fost capabili să repete evoluţia din grupe când au încheiat la egalitate cu salontanii. Podiumul a fost completat de salontani care au învins echipa din Dumbrăviţa. Locul 5 a fost ocupat de Vatra Dornei în faţa vecinilor de la Bucovina, iar Negreştiul a triumfat în faţa sătmărenilor.

La solicitarea participanţilor, s-a mai jucat o nouă rundă, de această dată, jocurile derulându-se în condiţii optime, răcorirea participanţilor fiind asigurată şi de o repriză de ploaie. Dacă Grupa A a fost una extrem de echilibrată cuprinzând cele două formaţii bănăţene, dar şi grupările Superstar Black Hill şi Negreşti Oaş, în cealaltă grupă spectacolul a fost asigurat de duelul salontan dintre seniorii şi juniorii clubului Tengo, care au mers împreună în semifinale, acolo unde au dat de formaţiile timişene.

Ultimul act a opus cele două echipe bihorene încheindu-se cu victoria seniorilor, în timp ce pentru locul trei s-au duelat timişenele învinse în semifinală. Disputa s-a decis la proba de triplu, 2-1, fiind câştigată de formaţia de pe Bega, care a încheiat pe ultima treaptă a podiumului.

Faţă de sezonul trecut au intervenit mici modificări, astfel în faza grupelor punctele se dau pentru seturile câştigate pe probe, iar în faza eliminatorie victoria (indiferent de scor) e recompensată cu 2 puncte, iar pentru prezenţă se acordă 1 punct echipei care pierde. În caz de neprezentare nu se acordă punct. Cele mai bune patru echipe ale rundei primesc şi un bonus de 4,3,2, respectiv 1 punct în ordinea clasamentului.


Rezultatele din faza eliminatorie:

Etapa 1:

Semifinale

Tengo seniori – Tengo junior 2-0

Dumbrăviţa Timiş – Fotbal-tenis Timişoara 0-2

Finala mare: Tengo seniori – Fotbal-tenis Timişoara 2-0

Finala mică: Tengo junior – Dumbrăviţa Timiş 2-0

Locurile 5-6: Black Hill Vatra Dornei – Bucovina 2-0

Locurile 7-8: Negreşti Oaş – Junii Sătmarului 2-1

Etapa a 2-a:

Finala mare: Tengo seniori – Tengo juniori 2-0

Finala mică: Timişoara – Dumbrăviţa 2-1

Locurile 5-6: Black Hill Vatra Dornei – Bucovina 2-0

Locurile 7-8: Junii Sătmarului – Negreşti Oaş 2-0

Semifinale

Dumbrăviţa Timiş – Tengo juniori 2-0

Tengo seniori – Fotbal-tenis Timişoara 2-0

Clasamentul general:

1. Tengo Salonta seniori        44 puncte

2. Tengo Salonta juniori         35 puncte

3. Dumbrăviţa Timiş              35 puncte

4. Timişoara                           32 puncte

5. Black Hill Vatra Dornei     21 puncte

6. Junii Sătmarului                12 puncte

7. Bucovina                            12 puncte

8. Negreşti Oaş                        9 puncte

Loturile echipelor bihorene:

Tengo Salonta Seniori: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Alex, Sorean Vasile şi Illyés Gergö.

Tengo Salonta Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Halász Dániel şi Suciu David.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON