URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2020, 14:30

Surse: În Oradea sunt trataţi 23 pacienţi cu coronavirus, doi au fost vindecaţi şi externaţi, nici un cadru medical nu e confirmat cu Covid-19

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Informaţii noi despre situaţia pandemică la nivelul judeţului Bihor. Într-una din cele două secţii de Boli Infecţioase ale Spitalului Municipal din Oradea sunt internaţi 23 pacienţi confirmaţi cu coronavirus, iar două persoane au fost externate după ce au fost declarate vindecate. Din rândul cadrelor medicale din Oradea nu este înregistrată, până acum, nici o îmbolnăvire.

Conform surselor BIHOREANULUI, marţi la ora amiezii, la Spitalul Municipal din Oradea erau 23 de pacienţi cu coronavirus, cu toţii îngrijiţi la etajul VI al clădirii din Rogerius. Dintre aceştia, unul, cel adus de la Spitalul Orăşenesc Aleşd în urma accidentului epidemiologic declarat duminică, este tratat pe un pat de terapie intensivă, fiind intubat.

Până în prezent, în Bihor au fost diagnosticate cu Covid persoane atât din afara judeţului (din primele „valuri” de repatriaţi, când aceştia încă nu erau escortaţi spre judeţele de domiciliu), cât şi din Oradea, Abram, Bulz, Holod, Paleu, Remetea, Sânmartin, Sântandrei şi Toboliu.

Sursele nu au precizat câte persoane sunt internate ca suspecte, această categorie de pacienţi fiind internată la etajul III al unităţii.

Pe de altă parte, din Spitalul Municipal a fost externat un al doilea pacient declarat vindecat, după ce luni fusese anunţată oficial vindecarea şi externarea unui prim bolnav, despre care BIHOREANUL aflase că este un şofer din Piatra Neamţ intrat în carantină în Oradea. A doua persoană vindecată este, potrivit surselor, un bărbat de 40 de ani dintr-o comună limitrofă municipiului.

În cursul zilei de luni au fost efectuate la laboratorul Spitalului Municipal din Oradea încă 61 testări pentru depistarea coronavirusului, cel mai intens ritm de după punerea în funcţiune a aparatului PCR, în urmă cu două săptămâni. Dintre acestea, două testări au fost făcute pentru a doua oară unor pacienţi internaţi la etajul VI al spitalului, într-una din cele două secţii de Boli Infecţioase, acolo unde se află persoanele confirmate cu Covid-19.

„Din cele 61 testări efectuate luni, două au fost pentru pacienţi confirmaţi de la Infecţioase, iar una pentru o persoană aflată în izolare la domiciliu. Toate trei sunt cu rezultat pozitiv (n.r. – indicând prezenţa coronavirusului). Testările continuă şi marţi”, a declarat una dintre sursele BIHOREANULUI.

În prezent, în rândul personalului medico-sanitar din Oradea nu există nici un caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

În ce priveşte testarea personalului medico-sanitar de la Spitalul din Aleşd, unde duminică a fost înregistrat un accident epidemiologic, în cazul unui angajat al acestei unităţi testarea făcută a fost neconcludentă şi urmează să fie repetată, iar pentru alţi 12 angajaţi rezultatul a fost negativ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON