URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
16 Decembrie 2015, 17:40

Surpriză: Record degeaba la alegerea şefilor Colegiului Medicilor Bihor, scrutinul va fi reluat la primăvară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatul scrutinului cu cea mai mare rată de participare din istoria Colegiului Medicilor  a fost validat doar parţial, astfel că procesul electoral desfăşurat la începutul acestei luni pentru o nouă conducere va trebui reluat, în parte, la primăvară.

Printr-un comunicat dat publicităţii miercuri de către preşedintele Comisiei Electorale Locale a Colegiului Medicilor din Bihor, dr. Sora Berinde, se arată că rezultatul alegerilor a fost validat doar pentru stabilirea componenţei Comisiei de cenzori (formată din trei medici, şi anume Parascovia Pop, Gheorghe Arpad Balogh şi Camelia Ienciu Iuhasz), precum şi a celor şapte membri care vor reprezenta organizaţia la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România (Carmen Pantiş, Oreste Straciuc, Adrian Duşe, Florian Bodog, Ladislau Ritli, Marius Bembea şi Camelia Buhaş).

În schimb, scrutinul pentru stabilirea celor 19 membri va fi reluat la începutul lunii martie, invalidarea lui fiind motivată de faptul că trei dintre candidaţi nu mai aveau acest drept după ce deja deţinuseră câte două mandate. Este vorba de medicii Adrian Duşe, Marius Bocaniciu şi Adrian Ţăgureanu.

Ca urmare a invalidării alegerii noului Consiliu Judeţean al CMB, această structură nu s-a mai reunit pentru alegerea conducerii executive, formată din preşedinte, doi vicepreşedinţi şi un secretar.

"Interimatul în acestă perioadă (n.r. – până în martie 2016) va fi asigurat de conducerea actuală a Colegiului Medicilor Bihor", se mai arată în comunicat dat publicităţii de Comisia Electorală Locală a CMB.

Încheiat săptămâna trecută, scrutinul pentru alegerea noii conduceri a CMB a prilejuit un record de participare, votând 726 de membri ai Colegiului, adică de aproape două ori mai mulţi decât în 2011, când au votat 493 dintr-un total de 1.400.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON