URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Decembrie 2022, 13:00

Suflet lângă suflet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt aproape 3 ani de când am fondat Banca pentru Alimente Oradea şi mă simt onorată când văd cât de mulţi oameni de bine s-au adunat în jurul nostru şi ne ajută să ajutăm comunitatea.

Unde mai găseşti atâta dedicare şi bunătate ca în industria binelui? Aşa e sectorul ONG: oamenii răspund nevoilor aproapelui, reuşesc să drămuiască fiecare resursă şi să producă un impact pozitiv imediat. În spatele fiecărei funcţii stă un om şi în sufletul lui stau daruri şi dorinţe, la fel ca în sufletul fiecărui om nevoiaş care întinde o mână după ajutor. Misiunea noastră e să creăm un spaţiu în care darurile unora şi nevoile celorlalţi să se întâlnească. 

Foarte concret, noi salvăm hrana de la risipă şi ajutăm oamenii în risc de sărăcie. Se aruncă zilnic în România 6.000 de tone de alimente bune de consum. Adică 300 de camioane cu produse pentru care s-a muncit şi s-au consumat deja darurile pământului, dar au fost produse în exces şi nu mai pot fi vândute în termen. Aşa că oameni de bine din companiile donatoare ne ajută să le colectăm în timp util. 

Le luăm cu dube frigorifice şi le donăm înainte ca ele să expire, pentru că e păcat de atâta mâncare ce ar ajunge la gunoi, în timp ce 4,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei. Donaţiile ajung la ei prin organizaţiile cu programe sociale pentru persoanele în nevoie din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Colegi dedicaţi, care caută mereu soluţii să îi ajute pe cei mai nevoiaşi: persoane cu dizabilităţi, bătrâni, copii abandonaţi, familii sărace, mame singure, victimele traficului de persoane, persoane fără adăpost şi mulţi alţii.

Eu văd în tot lanţul nostru Oameni cu "O" mare. Împreună am reuşit să salvăm în 3 ani 1.600 de tone de alimente, cu care am sprijinit lunar peste 20.000 de suflete. Asta înseamnă 3.200.000 de porţii de hrană!

Totodată, vă mulţumim, dragi orădeni, pentru că donaţi în cutiile noastre din magazine, la Colecta de Crăciun! Darul vostru va aduce bucurie altui suflet. Vă dorim sărbători cu respect, iubire şi bunătate, fără risipă!

Gabriela Vereş
Banca pentru Alimente Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON