URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Decembrie 2022, 13:00

Suflet lângă suflet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt aproape 3 ani de când am fondat Banca pentru Alimente Oradea şi mă simt onorată când văd cât de mulţi oameni de bine s-au adunat în jurul nostru şi ne ajută să ajutăm comunitatea.

Unde mai găseşti atâta dedicare şi bunătate ca în industria binelui? Aşa e sectorul ONG: oamenii răspund nevoilor aproapelui, reuşesc să drămuiască fiecare resursă şi să producă un impact pozitiv imediat. În spatele fiecărei funcţii stă un om şi în sufletul lui stau daruri şi dorinţe, la fel ca în sufletul fiecărui om nevoiaş care întinde o mână după ajutor. Misiunea noastră e să creăm un spaţiu în care darurile unora şi nevoile celorlalţi să se întâlnească. 

Foarte concret, noi salvăm hrana de la risipă şi ajutăm oamenii în risc de sărăcie. Se aruncă zilnic în România 6.000 de tone de alimente bune de consum. Adică 300 de camioane cu produse pentru care s-a muncit şi s-au consumat deja darurile pământului, dar au fost produse în exces şi nu mai pot fi vândute în termen. Aşa că oameni de bine din companiile donatoare ne ajută să le colectăm în timp util. 

Le luăm cu dube frigorifice şi le donăm înainte ca ele să expire, pentru că e păcat de atâta mâncare ce ar ajunge la gunoi, în timp ce 4,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei. Donaţiile ajung la ei prin organizaţiile cu programe sociale pentru persoanele în nevoie din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Colegi dedicaţi, care caută mereu soluţii să îi ajute pe cei mai nevoiaşi: persoane cu dizabilităţi, bătrâni, copii abandonaţi, familii sărace, mame singure, victimele traficului de persoane, persoane fără adăpost şi mulţi alţii.

Eu văd în tot lanţul nostru Oameni cu "O" mare. Împreună am reuşit să salvăm în 3 ani 1.600 de tone de alimente, cu care am sprijinit lunar peste 20.000 de suflete. Asta înseamnă 3.200.000 de porţii de hrană!

Totodată, vă mulţumim, dragi orădeni, pentru că donaţi în cutiile noastre din magazine, la Colecta de Crăciun! Darul vostru va aduce bucurie altui suflet. Vă dorim sărbători cu respect, iubire şi bunătate, fără risipă!

Gabriela Vereş
Banca pentru Alimente Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON