URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 05 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
02 Februarie 2016, 08:45

Studenţii au decis cine le vor fi senatorii în următorii patru ani

Alegerile pentru Senatul Universităţii din Oradea, mandatul 2016-2020, s-au încheiat.

Biroul Electoral Universitar a centralizat toate voturile adunate de candidaţii studenţi şi astfel a stabilit cine sunt cei 19 senatori care vor reprezenta tinerii din facultăţile orădene în cel mai înalt for al instituţiei.

Potrivit procesului verbal al BEU cu privire la rezultatele alegerilor de luni, din cei 14.060 de electori cu drept de vot, 949 s-au prezentat la urne, două voturi au fost nule, iar 13 albe. Astfel, 934 de voturi au rămas valabil exprimate.

Cele mai multe voturi le-a primit studentul Vancea Viorel-Vasile, de la Facultatea de Drept, care a adunat 585 de voturi. Pe locul doi în acest clasament este studenta Cseh Mădălina Alexandra, de la Arhitectură şi Construcţii, care a strâns 554 de voturi, iar pe trei studentul Mal Sebastian Paul, de la Teologie Ortodoxă, votat de 523 de colegi.

Ceilalţi 16 studenţi senatori aleşi de colegii lor sunt: Haiaş Teodor Lucian (Arte, 403 voturi), Iencea Teodora Consuela (Medicină şi Farmacie, 464), Moga Mircea Dan (Medicină şi Farmacie, 428), Butişcă Andrei-Marius (Protecţia Mediului, 386), Coman Ruben-Teodor (Protecţia Mediului, 354), Magyar Raluca Loredana Ştiinţe, 507), Boldan Ionuţ-Marian (Ştiinţe Economice, 381), Abrudan Adrian Florin (Ştiinţe Economice, 379), Sima Marian George (Geografie, Turism şi Sport, 492), Cosma George (IETI, 392), Herman Mircea Robert Ionuţ (IEMI, 466), Crăciun Nicolae Andrei (Inginerie Managerială şi Tehnologică, 464), Bocoi Florina Mariana (IRISPSC, 494), Balog Nicolas (Litere, 505), Moise Alin Ionuţ Cornel (Ştiinţe Socio-Umane, 418) şi Volda Gheorghe Ştefan (SSU, 382).

Mandatele pentru Senat câştigate de studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea vor fi validate săptămâna viitoare, de actualul Senat, iar apoi noii reprezentanţi îşi vor putea intra în atribuţii.

Citeşte şi articolele:

Cursa pentru putere: Universitarii orădeni şi-au votat reprezentanţii în Senatul academic şi se pregătesc de alegerea viitorului rector

Aproape o mie de studenţi au mers să-şi voteze reprezentanţi

S-au trezit din amorţeală: Studenţii orădeni îşi aleg senatorii (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6099 RON
  • 1 EUR = 4.9633 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON