URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Noiembrie 2018, 08:59

Studenţi insistenţi: Comisia de Etică a Universităţii, somată în continuare să-l sancţioneze pe Sorin Curilă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Continuă epopeea declaraţiilor pro-familie tradiţională făcute de preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Sorin Curilă, la ceremonia de inaugurare a anului universitar.

Iniţial, 13 preşedinţi de asociaţii studenţeşti l-au reclamat pe Curilă la Comisia de Etică pentru propagandă religioasă, dar sesizarea lor a fost respinsă pe motiv că nu fusese semnată cu nume şi prenume, ci în numele organizaţiilor.

Citeşte mai departe, pe blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Stefan
Ai dreptate.Se vede ca probabil lucrezi undeva in productie si stii despre ce e vorba.Si eu sunt student,nu spun unde,dar e ceva tehnic.Macar 2 HAAS Mini Mill sau TM2 sa aiba Universitatea si sa nu bage banii in betoane.Ca norocul ca unii au mai miscat ceva-vezi laboratorul cu microscop de forta atomica Agilent(care a fost cam 300.000 de euro)+un microscop SEM(Scanning Electron Microscope).Cat despre Curila,poate o sti omul ceva dar te asigur ca nu stie pentru studenti.O sa aiba probleme pana la urma pt ca studentii isi deschid incet incet ochii chiar daca inca se descotorosesc cam greu de vechile mentalitati.E plin de panouri cu fonduri UE dar in afara de ceea ce am mentionat mai sus nu se vede nimic.Universitatea Oradea,daca vrea sa mai "traiasca" trebuie sa-i zboare pe cei corupti.
Postat 17 Noiembrie 2018, 00:37 de CetateanulTurmentat
Management de ”Sorbonica”. Ep.: Despre o anumită …insistență (studențească) necesară.
I. Politica ”Ciocului mic”, a alegerilor ”corecte și imparțiale”, respectiv de promovare a unor dascăli geniali model: Bara Vasile jr., sunt caracteristice unei "Sorbonici”; 2. Şi așa se deosebește o ”Sorbonică” particulară, sau de stat, din România/lume, de Universităţi ca: Imperial College London, Cambridge, Oxford, sau …Sorbona. 3. În altă ordine de idei, mă întreb câți dintre vitejii din fruncea organizațiilor studenţeţi implicate s-au născut în afara unei familii firești/tradiționale, respectiv cunosc faptul că familia tradițională este baza unei societăți sănătoase, respectiv a unui stat puternic şi …”normal la cap”. II. Faptul că Referendumul pentru familia tradițională a eșuat se datorează şi poziției evazive adoptată de ”călugăriţele” din conducerile centrale şi judeţene ale PSD şi ALDE, în legătură cu obiectul acestuia, fapt speculat din plin de ”brava” noastră (secu-)Opoziţie(!?) şi de prea numeroasele ONG-uri ale ”Statului paralel”, care l-au transformat într-un fel de Referendum anti-PSD. 2. Dacă unii tot au dat o conotație politică Referendumului, acesta trebuia să conțină încă două întrebări: a) Doriţi un Parlament unicameral, cu maxim 300 de membri? b) Doriți demiterea Președintelui României? Se vezi atunci prezență la vot. Mai ceva ca la alegerile din 20 mai 1990! III. Subiecte de analiză și acțiune pentru organizațiile studențești din cadrul UO (ANOSR ş.a.). Dar și pentru evaluatorii ARACIS care au venit recent la UO: 1. Câte utilaje CNC model HAAS au în dotare atelierele-școală de FIMT-UO? Numărul acestora este egal cu cel al unei subgrupe de studenți? 2. Poate vă explică și Președintele Senatului UO, în ce condiții (foarte) bune şi-au format deprinderile practice dascăli din generația actualului decan de la IETI-UO, spre deosebire de mulți dintre studenții orădeni post-revoluție (furata). 3. În contextul: a) investițiilor masive preconizate a fi realizate în cadrul UO; b) în care, sunt destule situații în care studenții aflați în internship pe la diverși agenți economici, fac des muncă de necalificat, sub ”îndrumarea” unor operatori, aspect pe care conducerea/senatorii UO nu prea îl sesizează; c) ”Cine nu muncește, ruginește” - Dimitrie Leonida, se impune și la UO formarea unui corp profesionist de cercetători, ingineri, tehnicieni, maiştri, laboranți care să asigure pregătirea practică efectivă a studenților în (viitoare) laboratoare (de cercetare), ateliere-școală, staţii pilot/de microproducţie ş.a. P.S. ”Doar adevărul ne poate vindeca” – Oana Zamfir ”Antena 3”. Şi de …sorbonism!
Postat 15 Noiembrie 2018, 20:02 de stefan
!!!
Acesta este TRIO EXPRESS! Bungau/ Cuscra Prada/ Curila...Sorbonica...
Postat 15 Noiembrie 2018, 17:11 de unom
banana
1. "ma" esti cu cine ti-ai pascut vacile,porcii, etc. 2. Eu nu umblu sa strang semnaturi ca sa fac probleme nimanui, mai ales cand vine vorba despre astfel de aberatii.
Postat 15 Noiembrie 2018, 12:25 de Alcor
@Alcor
Da pe tine cum te cheama ma, daca tot esti asa de curios hai sa incepem cu tine.
Postat 15 Noiembrie 2018, 12:13 de CucuBanana
Cum ii cheama pe acesti "insistenti" ???????
S-a ajuns deja pana acolo incat daca cineva vorbeste de bine despre familia naturala, care pana la urma a asigurat si asigura perpetuarea speciei umane, sa fie acuzat de propaganda (conotatie negativa) ???????? Cum ii cheama ???????
Postat 15 Noiembrie 2018, 10:57 de Alcor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON