URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2023, 12:13

„Podul”: Teatrul Szigligeti pregătește premiera unui musical maghiar clasic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Szigligeti pregăteşte un nou spectacol, de data aceasta fiind vorba despre un musical clasic maghiar – "Podul". 

Spectacolul va fi montat de regizorul Tóth Tünde, se arată într-un comunicat transmis joi de biroul de presă al Teatrului Szigligeti.

Spectacolul spune povestea unui inventator, Radi, care creează o maşinărie de inteligenţă artificială capabilă să recunoască pe oricine. El este atât de preocupat de descoperirile sale ştiinţifice încât nu observă nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lui, deşi lumea este într-o continuă mişcare. 

"«Podul» este o poveste magică, plină de iubire, prietenie şi viaţă, dar are şi multe răsturnări de situaţie. În timp ce melodiile îndrăgite răsună, totul se rezolvă", se arată în informarea Teatrului Szigligeti.

Spectacolul a devenit faimos în 1988 şi datorită melodiilor originale scrise de Presser Gábor (cunoscut, între altele, din formaţiile Omega şi LGT) şi a mai fost jucat cu mare succes de trupa orădeană în anul 1992, au mai transmis reprezentanții Szigligeti. 

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Sebestyén Hunor, Kocsis Anna, Kovács Enikő, Molnár Júlia, Nagy László-Zsolt, Tőtős Ádám, Ilyés Klaudia, Kocsis Gyula, Csatlós Lóránt, Szabó Eduárd, Dimény Levente, Scurtu Dávid şi Szotyori József.

Premiera are loc sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 19, iar a doua reprezentaţie va fi în ziua următoare, duminică, tot de la ora 19. La ambele reprezentaţii mai sunt locuri disponibile.

Biletele pentru spectacol pot fi cumpărate de la agenţia Teatrului Szigligeti, respectiv online, pe Biletmaster.ro. Spectacolul este titrat în limba română.

Teatrul Szigligeti a început stagiunea pe 3 septembrie, cu un alt musical, "Castelul de spini", care a fost prezentat în teatrul de vară al Cetăţii. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON