URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2012, 18:50

Spitalul Judeţean îşi construieşte două lifturi exterioare pentru transportul rapid al pacienţilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul Clinic Judeţean Oradea va avea începând de anul viitor două lifturi suplimentare, în exteriorul clădirii, pentru transportul rapid al pacienţilor de la Unitatea de Primire Urgenţe la secţia de Terapie Intensivă sau din saloane la sălile de operaţii.

"O clădire cum este cea a Spitalului Judeţean are nevoie în mod normal de 12 lifturi, ori în prezent spitalul este deservit de un lift mic şi două lifturi mari. Din acest motiv, nu de puţine ori se întâmplă ca aparţinătorii să fie daţi jos din lift la unul dintre etaje ca să poată intra infirmierii cu un pacient pe targă", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele două lifturi moderne, cu un consum scăzut de energie electrică, vor fi montate pe peretele exterior al corpului B al spitalului şi vor fi puse în funcţiune în cursul lunii decembrie. Lucrarea este executată de firma Herald pentru suma de 1,6 milioane lei, care cuprinde inclusiv lucrările de reparaţii capitale ale reţelei electrice din clădire.

Trei etaje reabilitate

Pe de altă parte, în prezent, corpul B al clădirii celui mai mare spital din judeţ este în plin proces de reabilitare. Reparaţiile capitale ale etajelor I - III au fost adjudecate de firma Eurocib pentru suma de 6,7 milioane lei, finanţare atrasă din fondurile Ministerului Sănătăţii şi de la bugetul local.

Astfel, la primul nivel al clădirii este în plin proces de amenajare un vestiar modern destinat celor 2.200 de angajaţi ai spitalului, iar la primul etaj va funcţiona secţia de Gastroenterologie. "Dorim să instituim aici o gardă pentru endoscopia intervenţională, pentru a putea rezolva endoscopic în mod rapid cazurile de hemoragii interne. Estimăm că în trei săptămâni lucrările la acest etaj vor fi gata", a spus Carp.

La rândul său, etajul II al clădirii va fi destinat secţiei de Terapie Intensivă Coronariană. Spaţiul va fi dotat cu paturi destinate cardiologiei intervenţionale dotate high-tech, cu angiografe moderne, şi va găzdui săli de operaţii.

Etajul III al clădirii va asăposti blocul operator al Spitalului Judeţean şi va reuni la un loc nu mai puţin de 10 săli de operaţii. Blocul operator va fi deservit de un aparat de protecţie microbiologică, menit să purifice curentul de aer cu flux laminar steril în sălile de operaţii şi să purifice aerul evacuat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
decontam atataia bani si copii rabda
ei vindeca CIUMA in mijlocul orasului :)))))) infectia aia ramae si in haine !!!! si aerrrrrrr , mizxxxxxeriiiiiiiiii sunteti nu medici :))) voi nu realizati ca ei nu se imbolnavesc nu le dau tratament ii tortureaza acolo, sau ei sunt nemuritori si imuni la boli :))))))))) cum isis bat joc de noi!!!!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:24 de criminali
decontam atataia bani si copii rabda
INVESTI ar moartea iar spala banii nostri si copii mor in pace, sa nu va dea putere de munca la cei ce isis bat joc de munca altora, amin! Au lifturi si consuma ca te ingrozesti si transporta numai batrani majoritate :)))) un focar de infectie astea trebuie cosntruite la margine orasului, ne omorati intentionat criminali sunteti !!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:21 de criminali
Tot mai sus, că e aglomerat parterul !?!
Dacă nu este şi heliport pentru SMURD măcar să fie nişte lifturi care să ducă totuşi pe acoperiş, că poate zboară câţiva "diozauri" din clădire.
Postat 18 Octombrie 2012, 19:08 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON