URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Octombrie 2012, 18:50

Spitalul Judeţean îşi construieşte două lifturi exterioare pentru transportul rapid al pacienţilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul Clinic Judeţean Oradea va avea începând de anul viitor două lifturi suplimentare, în exteriorul clădirii, pentru transportul rapid al pacienţilor de la Unitatea de Primire Urgenţe la secţia de Terapie Intensivă sau din saloane la sălile de operaţii.

"O clădire cum este cea a Spitalului Judeţean are nevoie în mod normal de 12 lifturi, ori în prezent spitalul este deservit de un lift mic şi două lifturi mari. Din acest motiv, nu de puţine ori se întâmplă ca aparţinătorii să fie daţi jos din lift la unul dintre etaje ca să poată intra infirmierii cu un pacient pe targă", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele două lifturi moderne, cu un consum scăzut de energie electrică, vor fi montate pe peretele exterior al corpului B al spitalului şi vor fi puse în funcţiune în cursul lunii decembrie. Lucrarea este executată de firma Herald pentru suma de 1,6 milioane lei, care cuprinde inclusiv lucrările de reparaţii capitale ale reţelei electrice din clădire.

Trei etaje reabilitate

Pe de altă parte, în prezent, corpul B al clădirii celui mai mare spital din judeţ este în plin proces de reabilitare. Reparaţiile capitale ale etajelor I - III au fost adjudecate de firma Eurocib pentru suma de 6,7 milioane lei, finanţare atrasă din fondurile Ministerului Sănătăţii şi de la bugetul local.

Astfel, la primul nivel al clădirii este în plin proces de amenajare un vestiar modern destinat celor 2.200 de angajaţi ai spitalului, iar la primul etaj va funcţiona secţia de Gastroenterologie. "Dorim să instituim aici o gardă pentru endoscopia intervenţională, pentru a putea rezolva endoscopic în mod rapid cazurile de hemoragii interne. Estimăm că în trei săptămâni lucrările la acest etaj vor fi gata", a spus Carp.

La rândul său, etajul II al clădirii va fi destinat secţiei de Terapie Intensivă Coronariană. Spaţiul va fi dotat cu paturi destinate cardiologiei intervenţionale dotate high-tech, cu angiografe moderne, şi va găzdui săli de operaţii.

Etajul III al clădirii va asăposti blocul operator al Spitalului Judeţean şi va reuni la un loc nu mai puţin de 10 săli de operaţii. Blocul operator va fi deservit de un aparat de protecţie microbiologică, menit să purifice curentul de aer cu flux laminar steril în sălile de operaţii şi să purifice aerul evacuat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
decontam atataia bani si copii rabda
ei vindeca CIUMA in mijlocul orasului :)))))) infectia aia ramae si in haine !!!! si aerrrrrrr , mizxxxxxeriiiiiiiiii sunteti nu medici :))) voi nu realizati ca ei nu se imbolnavesc nu le dau tratament ii tortureaza acolo, sau ei sunt nemuritori si imuni la boli :))))))))) cum isis bat joc de noi!!!!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:24 de criminali
decontam atataia bani si copii rabda
INVESTI ar moartea iar spala banii nostri si copii mor in pace, sa nu va dea putere de munca la cei ce isis bat joc de munca altora, amin! Au lifturi si consuma ca te ingrozesti si transporta numai batrani majoritate :)))) un focar de infectie astea trebuie cosntruite la margine orasului, ne omorati intentionat criminali sunteti !!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:21 de criminali
Tot mai sus, că e aglomerat parterul !?!
Dacă nu este şi heliport pentru SMURD măcar să fie nişte lifturi care să ducă totuşi pe acoperiş, că poate zboară câţiva "diozauri" din clădire.
Postat 18 Octombrie 2012, 19:08 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON