URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2014, 23:14

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, cu Maria Şarapova. Românca a plâns, rusoaica a lăudat-o

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi una dintre cele mai lungi din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Halep a reuşit un break în primul ghem şi a făcut apoi 2-0. Şarapova, care s-a încălzit mai greu, dar nu atât de greu ca la utlimele trei meciuri disputate la Paris, le-a câştigat pe următoarele 5. Jocul agresiv şi variat, cu lovituri puternice, al rusoaicei a împins-o permanent în defensivă pe Halep. Totuşi românca a găsit resurse să obţinut un break la 5-3, dar şi-a cedat imediat serviciul şi a pierdut, cu 4-6, primul set la această ediţia a turneului de la Roland Garros, după 57 de minute de joc.

Şarapova a fructificat avantajul psihologic dat de câştigarea primului set şi a condus cu 2-0, după un break în ghemul 2. Încurajată de numeroşii români din tribune şi de o scădere în precizia jocului Şarapovei, Halep a reuşit rebreak-ul, apoi a egalat la 2. În ciuda a trei duble greşeli comise în ghemul al cincilea, Şarapova şi-a salvat serviciul, 3-2, iar 4-3 a avut două mingi de break. În loc de 3-5, Halep a egalat la 4.

În ghemul al nouălea, cele două jucătoare au avut un schimb spectaculos de 20 de mingi, cel mai lung al partidei, câştigat de Halep, care a reuşit apoi şi breakul, 5-4. Imediat, Şarapova a câştigat pe serviciul româncei, care nu s-a lăsat mai prejos şi a ridicat scorul la 6-5, dar nici la acest scor Halep nu a reuşit să închidă setul.

În tie-break, echilibrul s-a păstrat până la 2-2, fiecare jucătoare câştigând pe serviciul celeilalte. Şarapova a fost prima care şi-a fructificat serviciul, a condus cu 4-2 şi 5-3, însă Halep a întors rezultatul, câştigând setul cu 7-5 în tie-break, după alte 72 de minute de joc.

Seria breakurilor a continuat în setul decisiv, prima obţinându-l Şarapova. Halep a făcut la fel, nu înainte ca, la 15-40, rusoiaca să primească un avertisment pentru depăşirea timpului de serviciu. Tot Halep şi-a câştigat prima serviciul în decisiv, 2-1, a avut două mingi de break în jocul următor, dar rusoiaca nu a cedat şi a câştigat trei ghemuri consecutiv, ducând scorul la 4-2. Din nou Halep a găsit resurse şi, profitând de dublele greşeli ale adversarei, a egalat la 4. Şarapova a câştigat apoi următoarele două ghemuri şi a închis al treilea set cu 6-4 şi meciul după trei ore şi două minute.

"A fost cea mai grea finală din cariera mea. Felicitări, Simona", a spus după meci Şarapova, de nouă ori finalistă a unui Grand Slam.

Halep a declarat, după decernarea premiilor, că a avut două săptămâni incredibile la Roland Garros. Ea le-a mulţumit românilor care au fost alături de ea, precum şi familiei şi prietenilor. "Nu voi uita niciodată aceste momente. A fost prima finală de Grand Slam, sper să nu fie şi ultima", a spus Halep.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON