URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iunie 2014, 23:14

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, cu Maria Şarapova. Românca a plâns, rusoaica a lăudat-o

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi una dintre cele mai lungi din istorie. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Halep a reuşit un break în primul ghem şi a făcut apoi 2-0. Şarapova, care s-a încălzit mai greu, dar nu atât de greu ca la utlimele trei meciuri disputate la Paris, le-a câştigat pe următoarele 5. Jocul agresiv şi variat, cu lovituri puternice, al rusoaicei a împins-o permanent în defensivă pe Halep. Totuşi românca a găsit resurse să obţinut un break la 5-3, dar şi-a cedat imediat serviciul şi a pierdut, cu 4-6, primul set la această ediţia a turneului de la Roland Garros, după 57 de minute de joc.

Şarapova a fructificat avantajul psihologic dat de câştigarea primului set şi a condus cu 2-0, după un break în ghemul 2. Încurajată de numeroşii români din tribune şi de o scădere în precizia jocului Şarapovei, Halep a reuşit rebreak-ul, apoi a egalat la 2. În ciuda a trei duble greşeli comise în ghemul al cincilea, Şarapova şi-a salvat serviciul, 3-2, iar 4-3 a avut două mingi de break. În loc de 3-5, Halep a egalat la 4.

În ghemul al nouălea, cele două jucătoare au avut un schimb spectaculos de 20 de mingi, cel mai lung al partidei, câştigat de Halep, care a reuşit apoi şi breakul, 5-4. Imediat, Şarapova a câştigat pe serviciul româncei, care nu s-a lăsat mai prejos şi a ridicat scorul la 6-5, dar nici la acest scor Halep nu a reuşit să închidă setul.

În tie-break, echilibrul s-a păstrat până la 2-2, fiecare jucătoare câştigând pe serviciul celeilalte. Şarapova a fost prima care şi-a fructificat serviciul, a condus cu 4-2 şi 5-3, însă Halep a întors rezultatul, câştigând setul cu 7-5 în tie-break, după alte 72 de minute de joc.

Seria breakurilor a continuat în setul decisiv, prima obţinându-l Şarapova. Halep a făcut la fel, nu înainte ca, la 15-40, rusoiaca să primească un avertisment pentru depăşirea timpului de serviciu. Tot Halep şi-a câştigat prima serviciul în decisiv, 2-1, a avut două mingi de break în jocul următor, dar rusoiaca nu a cedat şi a câştigat trei ghemuri consecutiv, ducând scorul la 4-2. Din nou Halep a găsit resurse şi, profitând de dublele greşeli ale adversarei, a egalat la 4. Şarapova a câştigat apoi următoarele două ghemuri şi a închis al treilea set cu 6-4 şi meciul după trei ore şi două minute.

"A fost cea mai grea finală din cariera mea. Felicitări, Simona", a spus după meci Şarapova, de nouă ori finalistă a unui Grand Slam.

Halep a declarat, după decernarea premiilor, că a avut două săptămâni incredibile la Roland Garros. Ea le-a mulţumit românilor care au fost alături de ea, precum şi familiei şi prietenilor. "Nu voi uita niciodată aceste momente. A fost prima finală de Grand Slam, sper să nu fie şi ultima", a spus Halep.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON