URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
10 Ianuarie 2013, 10:31

Şi Luceafărul Felix şi-a reluat pregătirile. Florin Fărcaş, noul antrenor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După FC Bihor, şi cealaltă echipă bihoreană de fotbal componentă a Ligii a II-a la fotbal, Luceafărul Felix, şi-a reluat pregătirile în vederea abordării returului de campionat.

Lotul echipei Luceafărul s-a reunit miercuri la Baza Sportivă din Sânmartin, unde, cu această ocazie, patronul Gavrilă Ghilea a prezentat noul staff tehnic, format din Florin Farcaş (principal), Cornel Blejan (preparator fizic) şi Marius Popa (antrenor cu portarii). "Printr-o pregătire serioasă şi cu disciplină sperăm să obţinem rezultatele dorite, care să ne ferească de un loc retrogradabil. Ne vom axa în continuare pe jucători tineri cu implicarea celor cu experienţă de la care vor avea ce să înveţe", a spus Gavrilă Ghilea.

La reunire au fost prezenţi următorii jucători: Alin Sălăjan, Dumitru Paul, Teodor Deac, Sergiu Ghilea (portari); Cosmin Letan, Adam Achim, George Bogdan, Bogdan Mintaş, Istvan Svarczkopf, Cristian Cura, Ovidiu Ghilea, Bogdan Lăscan, Dumitru Muntean, Andrei Haş, Cristian Jurca, Leo Jurca, Gheorghe Popescu, Florin Neaga, Constantin Roşu, Cristian Morar, Neluţ Roşu, Zeno Bundea, Sebastian Ianc, Ionuţ Cervinschi, Ionuţ Pantea şi Bogdan Vlad (Mako - Ungaria) - jucători de câmp.

În lot s-au regăsit, astfel, şi jucători care au evoluat în trecut la Luceafărul II, plus Sălăjan şi Cura, care au revenit de la CS Oşorhei. A lipsit însă portarul Bogdan Miron, pentru care sunt în derulare negocierile cu FC Braşov şi George Cornea, plecat la lotul naţional de juniori.

În ceea ce priveşte programul echipei, Luceafărul se va pregăti pe plan local, iar în perioada 23 ianuarie - 2 februarie va intra în cantonament la Complexul Perla din Băile 1 Mai.
Conform conducerii clubului, au fost fixate şi câteva meciuri de pregătire, după cum urmează: 6 februarie - Crişul Sântandrei, 13 februarie - FC Termal Gyula, 16 februarie - ACS Poli Timişoara şi 20 februarie - CS Oşorhei, în plan mai fiind încă cel puţin trei jocuri.

"Îmi propun să fac o echipă cât mai competitivă, care se va baza foarte mult pe atitudine, determinare şi disciplină de joc. Cunosc foarte bine lotul şi am convingerea că putem face un retur cât mai bun. Scopul nostru este să creştem cât mai mulţi tineri. Ne dorim cât mai multe puncte, care să ne permită menţinerea în Liga a II-a", a declarat Florin Farcaş, care a mai antrenat în Liga a II-a echipele FC Bihor şi FC Şimleul Silvaniei, iar în tur a fost manager general al clubului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6021 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON