URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sondajele pentru prezidențiale Crin Antonescu ocupă un onorant loc 3. În comparație cu Ilie Bolojan, 51% din respondenți l-ar prefera pe bihorean și doar 15% pe Crin. Credeți că prietenii Nordis, alde Ciolacu și Grindeanu, onor Kelemen Hunor sau doctor Lucică Bode nu știau aceste cifre? Și totuși, au preferat să meargă la pierdere cu Antonescu decât la câștig cu Bolojan. Asta, pentru că bihoreanul e coșmarul coaliției aflate la guvernare...
Zic şi eu
Adrian Cris
Una dintre cauzele exploziei populismului și extremismului ține nu de politicieni, ci de magistrați: calitatea slabă a actului de justiție, având consecință neîncrederea în capacitatea acesteia de a aplica legea. „Corupția subminează democrația. Astfel de lucruri reprezintă o mină de aur pentru extremiști”, a remarcat un cititor al BIHOREANULUI, comentând o știre despre lamentabilul rezultat al anchetării unei fraude cu fonduri europene de către DNA Oradea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva zile, Președintele interimar al României a promulgat o lege prin care se stabilește faptul că neprezentarea unui condamnat la Poliție sau la închisoare în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a condamnării la pedeapsa închisorii în regim de executare constituie infracțiunea de evadare...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2018, 15:00

Şi Curtea de Apel a dat dreptate Consiliului Judeţean: Poate cumpăra fostul Hotel şi Băi Rimanóczy

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Corpul B al clădirii care a găzduit pe vremuri Băile şi Hotelul Rimanóczy va putea fi cumpărat de Consiliul Judeţean Bihor la preţul de 310.000 euro, aşa cum au stabilit aleşii judeţeni. Decizia aparţine Curţii de Apel Oradea, care a judecat litigiul între CJ Bihor şi banca UniCredit, care a vândut nelegal clădirea, dar nu este definitivă.

Anunţul a fost făcut, joi, de Consiliul Judeţean, printr-un comunicat în care se arată că judecătorii Curţii de Apel au respins ca nefondate apelurile civile ale UniCredit Bank SA şi Remaxa Imobiliare SRL împotriva sentinţei Tribunalului Bihor în acelaşi dosar.

Împotriva acestei hotărâri se poate depune recurs, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă şi recursul va fi respins, CJ Bihor îşi va putea exercita dreptul de preemţiune asupra clădirii.

"Avem obligaţia să păstrăm patrimoniul construit. Fostele Băi şi Hotel Rimanoczy sunt clădiri emblematice ale oraşului, iar Consiliul Judeţean Bihor nu poate rata ocazia de a cumpăra şi renova acest imobil, mai ales că avem o hotărâre unanimă din partea aleşilor judeţeni. Am speranţa că vom obţine cât de curând o decizie favorabilă, iar clădirea impozantă din centru va fi din nou în slujba orădenilor", a transmis, prin comunicatul de presă, Pásztor Sándor, preşedintele CJ Bihor.  

După cum BIHOREANUL a mai scris, UniCredit Bank a "împachetat" corpul B al complexului ce a găzduit Băile şi Hotelul Rimanóczy într-o ofertă comună cu altele din Alba-Iulia, Salonta şi Târgu-Mureş, probabil tocmai pentru a evita o implicare a autorităţilor în această vânzare, căci, legal, CJ Bihor nu putea să-şi exprime dreptul de preemţiune asupra unor clădiri din alte judeţe.

Consiliul Judeţean şi-a exprimat dreptul de preemţiune doar asupra imobilului din Oradea, însă reprezentanţii băncii au susţinut că acest lucru s-a întâmplat tardiv şi a procedat la vânzarea pachetului de imobile.

Corpul B al imobilului este cel situat spre Crişul Repede. Corpul A dinspre Piaţa Ferdinand este deţinut de o altă firmă.

Conducerea CJ Bihor a fost criticată de opoziţie fiindcă vrea să cumpere o clădire nouă, dar lasă în paragină clădirea fostei Policlinici Mari de pe strada Republicii. Între timp, consilierii judeţeni au votat ca respectivul imobil să devină sediul CJ Bihor, însă nu au fost începute demersuri concrete pentru reabilitarea acestuia. 

Citeşte şi: Lupta pentru Băile Rimanóczy: Tribunalul Bihor a dat dreptate Consiliului Judeţean în procesul împotriva UniCredit Bank

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5966 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON