URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Octombrie 2018, 15:00

Şi Curtea de Apel a dat dreptate Consiliului Judeţean: Poate cumpăra fostul Hotel şi Băi Rimanóczy

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Corpul B al clădirii care a găzduit pe vremuri Băile şi Hotelul Rimanóczy va putea fi cumpărat de Consiliul Judeţean Bihor la preţul de 310.000 euro, aşa cum au stabilit aleşii judeţeni. Decizia aparţine Curţii de Apel Oradea, care a judecat litigiul între CJ Bihor şi banca UniCredit, care a vândut nelegal clădirea, dar nu este definitivă.

Anunţul a fost făcut, joi, de Consiliul Judeţean, printr-un comunicat în care se arată că judecătorii Curţii de Apel au respins ca nefondate apelurile civile ale UniCredit Bank SA şi Remaxa Imobiliare SRL împotriva sentinţei Tribunalului Bihor în acelaşi dosar.

Împotriva acestei hotărâri se poate depune recurs, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă şi recursul va fi respins, CJ Bihor îşi va putea exercita dreptul de preemţiune asupra clădirii.

"Avem obligaţia să păstrăm patrimoniul construit. Fostele Băi şi Hotel Rimanoczy sunt clădiri emblematice ale oraşului, iar Consiliul Judeţean Bihor nu poate rata ocazia de a cumpăra şi renova acest imobil, mai ales că avem o hotărâre unanimă din partea aleşilor judeţeni. Am speranţa că vom obţine cât de curând o decizie favorabilă, iar clădirea impozantă din centru va fi din nou în slujba orădenilor", a transmis, prin comunicatul de presă, Pásztor Sándor, preşedintele CJ Bihor.  

După cum BIHOREANUL a mai scris, UniCredit Bank a "împachetat" corpul B al complexului ce a găzduit Băile şi Hotelul Rimanóczy într-o ofertă comună cu altele din Alba-Iulia, Salonta şi Târgu-Mureş, probabil tocmai pentru a evita o implicare a autorităţilor în această vânzare, căci, legal, CJ Bihor nu putea să-şi exprime dreptul de preemţiune asupra unor clădiri din alte judeţe.

Consiliul Judeţean şi-a exprimat dreptul de preemţiune doar asupra imobilului din Oradea, însă reprezentanţii băncii au susţinut că acest lucru s-a întâmplat tardiv şi a procedat la vânzarea pachetului de imobile.

Corpul B al imobilului este cel situat spre Crişul Repede. Corpul A dinspre Piaţa Ferdinand este deţinut de o altă firmă.

Conducerea CJ Bihor a fost criticată de opoziţie fiindcă vrea să cumpere o clădire nouă, dar lasă în paragină clădirea fostei Policlinici Mari de pe strada Republicii. Între timp, consilierii judeţeni au votat ca respectivul imobil să devină sediul CJ Bihor, însă nu au fost începute demersuri concrete pentru reabilitarea acestuia. 

Citeşte şi: Lupta pentru Băile Rimanóczy: Tribunalul Bihor a dat dreptate Consiliului Judeţean în procesul împotriva UniCredit Bank

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON