URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 August 2017, 01:03

Şi ce dacă e vânt, şi ce dacă sunt ploi? Iris a făcut show la Oradea pe cod portocaliu de furtuni (FOTO / VIDEO)

Codul portocaliu de furtuni care s-a abătut duminică seară peste judeţul Bihor şi peste Oradea nu i-a împiedicat pe rockerii de la Iris să susţină un concert de zile mari în parcarea Arenei Antonio Alexe. Deşi publicul a fost unul deloc numeros, orădenii care au înfruntat vântul puternic şi ploaia au dovedit că sunt fani adevărați, cântând fiecare vers alături de artişti.

Concertul a început puţin înainte de ora 21.30, pe o ploaie deasă, rece, şi un vânt puternic. Majoritatea orădenilor se ascundeau sub umbrele şi chiar ţineau de ele să nu fie luate pe sus, în vreme ce, în faţa scenei, vreo 50 de persoane dădeau din cap şi fluturau mâinile în faţa artiştilor de la Iris, în ultimul concert susţinut în formulă completă în faţa orădenilor.

În ciuda condiţiilor vitrege, publicul a cântat din toţi plămânii piesa "Iris Maxima" alături de artişti, versurile "Şi ce dacă e vânt /  Şi ce dacă sunt ploi / Nu ne vom opri din noapte în zori" căpătând o nouă însemnătate în parcarea scăldată în ploaie.

După ce vremea s-a mai domolit, tot mai mulţi s-au apropiat de scenă, aplaudând şi ovaţionând frenetic. Până la final, numărul spectatorilor a fost în jur de 200. Cu toate că de data aceasta nu a avut nici pe departe publicul numeros cu care s-a obişnuit la Oradea, Iris a făcut show adevărat.

Pe lângă solouri de chitară sau percuţie, publicul a fost lăsat să cânte singur în numeroase segmete ale pieselor cunoscute. "Baby", "Somn Bizar", "Demagogi" au ţinut fanii "în priză", cele mai aplaudate fiind însă "Strada ta" şi mult aşteptata "Floare de Iris". De altfel, foarte pătruns de versuri şi de melodia celei din urmă, un spectator a vrut să sară gardul ce delimita publicul de artişti, fiind oprit de jandarmi. La final, solistul Cristi Minculescu le-a mulţumit celor prezenţi că, în ciuda vremii, au venit la concert, după care membrii trupei au participat la sesiuni de autografe şi fotografii.

Vremea de afară i-a "faultat" şi pe comercianţii care au venit anul acesta la Festivalul Berii. Dacă pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică muşteriii nu s-au înghesuit din cauza temperaturilor extrem de ridicate, duminică seară, oamenii nu au venit din cauza furtunii. Ca niciodată, aparatele de joacă aduse în parcare nici măcar nu au mai fost pornite, iar la mititei, frigărui şi Kurtos kalacs nu au fost cozi. "Asta e, uneori câştigi, alteori pierzi. Vremea nu mai depinde de noi", a spus un comerciant resemnat. Măcar muzica a fost bună…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON