URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Martie 2024, 19:25

Șeful USR Bihor acuză PSD-iștii că s-au dat cu Bolojan: au votat noul proiect al Inelului Metropolitan, pe același traseu și cu exproprieri mai multe

Șeful USR Bihor acuză PSD-iștii că s-au dat cu Bolojan: au votat noul proiect al Inelului Metropolitan, pe același traseu și cu exproprieri mai multe Miercurea aceasta, reprezentanții PSD au votat Inelul Rutier Metropolitan Oradea cu mai multe exproprieri decât prevedea proiectul inițial, pe care l-au și „trântit” de trei ori, iar în 2022 au și mers la Cheriu să asculte proprietarii nemulțumiți
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, afirmă că PSD și PNL „s-au înțeles să conducă împreună” nu doar România, ci și Bihorul, considerând această „colaborare toxică pentru democrație”.

Ca argument, Dehelean invocă votul dat de consilierii județeni ai PSD pentru proiectul Inelului Rutier Metropolitan, deși acesta păstrează același traseu și chiar prevede exproprieri mai mari.

PSD se preface

„Colaborarea între PSD și PNL la nivel local pare să fi fost parafată ieri (n.r. – de fapt miercuri) prin votul consilierilor județeni PSD din Bihor pentru proiectul Inelului Rutier Metropolitan Oradea, după ce s-au opus, în nenumărate rânduri, chipurile din cauza exproprierilor extinse”, acuză președintele USR Bihor printr-un comunicat dat publicității vineri.

Potrivit lui Dehelean, proiectul Inelului Rutier Metropolitan „este necesar pentru Oradea”, dar deputatul susține că „până acum PSD s-a opus doar pentru a mima opoziția”, deși, în realitate, consilierii județeni ai PSD chiar au trântit proiectul de trei ori în 2021, el trecând abia după ce doi dintre ei și-au dat votul, motiv pentru care au și fost sancționați pe linie de partid, pierzându-și calitatea de membri ai „parlamentului” județean.

„Am spus deja că PSD și PNL s-au înțeles să conducă împreună România, dar şi Bihorul și Oradea. Această colaborare este toxică pentru democrație”, a concluzionat, totuși, Dehelean. În finalul comunicatului, acesta spune că „PNL a ajuns calul troian al PSD. PSD singur nu mai putea să câștige toată puterea în stat și de aceea a capturat PNL. Prin această înțelegere PSD își întinde mâna și spre Oradea și Bihor”.

A uitat de UDMR

Aprecierile președintelui USR Bihor vin la două zile după ce în reuniunea de miercuri a CJ Bihor au votat proiectul Inelului Rutier Metropolitan în forma revizuită atât reprezentanții PSD, cât și cei ai UDMR.

Dezbaterea proiectului revizuit a fost necesară după ce în luna decembrie a anului trecut Curtea de Apel Cluj a dispus, la capătul unui proces declanșat de 21 proprietari de terenuri din Cheriu nemulțumiți că șoseaua le va fragmenta terenurilor, anularea hotărârilor adoptate de CJ Bihor în 2021, acest fapt impunând refacerea proiectului inițial așa încât drumul să aibă o configurație nu de drum județean, ci de drum național.

Prin urmare, pentru acest lucru este necesară lărgirea platformei șoselei, deci exproprieri în plus, ceea ce înseamnă și creșterea costurilor pentru realizarea proiectului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Gică contra
Cu toată dragostea, eu v-am votat. Dar a fi în opoziție, nu înseamnă să fi contra la fiecare proiect al primăriei. Sunt proiecte care aduc un beneficiu comunității și dacă restul nu văd asta, încercați să fiți altfel voi, nu să vă aliniați cu partidele vechi. Să căutați să faceți campanie prin alte metode.
Postat 30 Martie 2024, 08:52 de Vio_427
Alo USR
Nu ai nicio logică, nu ați ajuns la maturitate. Nici PSD nu se plânge asa ca voi.
Postat 29 Martie 2024, 20:23 de Sandu2100
sa intelegem deci ca...?
USR vrea sa abandoneze kilometri de sosea in camp fara sa ii conecteze, vrea ca zona metropolitana sa nu aiba drumuri de legatura si de ocolire, sau vrea sa incalce justitia si sa continue sa construiasca un drum mai ingust decat s-a decis? Opozitia PSD nu a fost de forma, pana cand s-a aprobat proiectul s-a pierdut jumatate de an, mai mor unii pe sosele intre timp, mai pierdem investitori intre timp, mai trece un an din viata in care tara nu se dezvolta, poate ratam si niste fonduri europene si platim din buzunarul propriu finalizarea santierului. Si-au dat afara 2 membri, si nu poti sa zici ca a fost doar de forma. Ne bucuram ca le-a venit mintea de pe urma si acum au aprobat proiectul, dar asta e. In rest, politicism doar din partea USR, si teorii conspirationiste moderne.
Postat 29 Martie 2024, 19:51 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON