URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
25 Februarie 2016, 19:55

Şeful Poliţiei despre spiritul civic al unor bihoreni: "E plină ţara de «misecuvenisme» şi «misecuvenişti»"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a prezentat joi, raportul de activitate al Inspectoratului pe anul trecut în Colegiul Prefectural, structură informală din care fac parte şefii serviciilor guvernamentale deconcentrate din judeţ, prezidată de subprefectul Iulius Delorean.

Victimele au vina lor

Cifrele de bilanţ, făcute publice de conducerea IPJ la începutul lunii februarie, au fost prezentate acum sintetizat de şeful Poliţiei Bihor, care a ţinut să scoată în evidenţă faptul că infracţionalitatea în judeţ este în continuă scădere, atât în ceea ce priveşte faptele comise împotriva patrimoniului, cât şi cele împotriva persoanelor.

"Au fost luate măsuri ferme pentru combaterea infracţionalităţii, de aici şi numărul mai mare de persoane împotriva cărora s-au dispus reţineri şi arestări. E o vorbă a unui poliţist mai bătrân: «Porcul în coteţ şi hoţul la bulău»!", a declarat chestorul Liviu Popa.

Şeful Poliţiei a ţinut să precizeze şi faptul că cele mai multe furturi şi înşelăciuni au la origine neglijenţa proprietarilor, care, în ciuda numeroaselor campanii de prevenire derulate de poliţişti, continuă să îşi lase lucrurile la vedere. "Mai grav e în cazul înşelăciunilor de tip «Accidentul». Miercuri, o bihoreancă a trimis 8.000 de euro unui individ care a sunat-o să-i spună că fiul ei, care plecase de o oră de acasă, a provocat un accident rutier. Cu scuzele de rigoare, aceasta nu e înşelăciune. E taxa pe ceva", a explicat şeful Poliţiei Bihor.

Lipsă de spirit civic

Chestorul Liviu Popa a criticat şi lipsa de spirit civic a unor bihoreni care, în opinia sa, preferă să-i critice pe oamenii legii decât să ia atitudine. Un exemplu relatat de ofiţer priveşte cazul unui orădean al cărui propriu fiu a fost tâlhărit în faţa casei, şi deşi bărbatul a auzit că un copil strigă după ajutor, nu a ieşit să vadă ce se întâmplă.

De ce? Pentru că n-a crezut că ar putea fi al său, după cum a explicat ulterior în faţa oamenilor legii. "Auzi că strigă un copil şi nu ieşi să vezi ce se întâmplă, nu te interesează? Toţi ştiu că au drepturi, dar uită că au şi obligaţii. E plină ţara de «misecuvenisme» şi «misecuvenişti»", a remarcat cu părere de rău ofiţerul.

Casa profesorilor

Tot joi, şefii serviciilor guvernamentale deconcentrate din judeţ au votat în unanimitate pentru aprobarea Planului de Acţiuni pe 2016 vizând obiectivele cuprinse în programul de Guvernare, iar finalul şedinţei a fost rezervată Casei Corpului Didactic, reprezentată de directoarea Carmen Bodiu.

Bodiu a prezentat istoria, menirea, dar şi realizările pe anul trecut a instituţiei coordonate şi controlate de Inspectoratul Şcolar Judeţean: acreditarea de către Direcţia Generală Management şi Reţea Şcolară a şase programe de formare continuă, avizarea de către Ministerul Educaţiei a 86 de programe de formare, editarea volumului "Autoeducaţie şi educaţia permanentă", editarea unui nou număr al revistei Didactica Militans, creşterea numărului publicaţiilor prin editura Casei Corpului Didactic şi înfiinţarea unui nou Centru de Documentare şi Informare la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON