URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2024, 20:05

Șeful PNL Timiș, demis fiindcă nu a acceptat să susțină candidatul PSD. Vasile Blaga îi ia locul

Șeful PNL Timiș, demis fiindcă nu a acceptat să susțină candidatul PSD. Vasile Blaga îi ia locul foto: Facebook / Alin Nica
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vasile Blaga devine președintele interimar al PNL Timiș, după ce Alin Nica a fost demis de la conducerea filialei, fiindcă s-a opus vehement susținerii unor candidați comuni PSD-PNL la alegerile locale. El a declarat că mai bine își „taie o mână” decât să gireze candidatura pesedistului Alfred Simonis la președinția Consiliului Județean Timiș. Funcția este în prezent ocupată tocmai de Alin Nica.

Blaga, la butoane 

Decizia privind revocarea lui Alin Nica a fost luată marți seara în Biroul Politic Național al PNL, cu 60 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă”, 3 voturi fiind anulate, arată Spotmedia.ro. În aceeași ședință a fost stabilit și interimatul bihoreanului Vasile Blaga. 

„Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, la finalul BPN al partidului, potrivit News.ro.

El a adăugat că a fost stabilit „în cadrul coaliţiei candidat comun pentru Consiliul Judeţean Timiş din partea PSD, iar municipiul Timişoara va avea candidat pentru funcţia de primar din partea PNL”.

„Timișul a fost vândut ca la piață”

Înaintea ședinței, Alin Nica declarase că urmează să fie demis de la conducerea PNL Timiș. 

„Am aflat cu neplăcere că Timișul și timișorenii au fost vânduți ca la piață, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Național Liberal din Timiș. Am aflat că, și așa mi-au spus colegii, că PNL a a cedat șantajului PSD cu anticipatele, cedând Timișul și Timișoara către PSD. Mi-am luat rămas bun de la colegii mei, pentru că acum se propune demiterea mea din funcția de președinte al filialei Timiș, iar pentru noi, cei de la de la Timiș, această demitere echivalează practic cu excluderi din Partidul Național Liberal, pentru că nu vom avea șansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta”, a afirmat președintele CJ Timiș. 

Totodată, el a spus că „toate argumentele logice sunt în defavoarea” deciziei de a-l susține pe Alfred Simonis pentru a-i lua funcția. „Domnul Simonis e pe locul trei în toate sondajele. PNL are la Consiliul Judeţean mai mult decât dublu numărul de consilieri judeţeni şi preşedintele în funcţie. La Consiliul Local Timiş, PNL-ul are de trei ori mai mulţi consilieri locali. Toate acestea arată că este o negociere proastă pentru PNL”. 

„Mai bine îmi tai o mână”

Spotmedia.ro mai notează că, întrebat despre posibilitatea de a i se cere demisia din funcţia de lider PNL Timiş, Nica a răspuns: „Mai bine îmi tai o mână decât să semnez, ca preşedinte al filialei Timiş, o candidatură a domnului Simonis. Adică, am 20 de ani în acest partid şi pe vremea USL am candidat tot din partea PNL. Nu am acceptat nici atunci un astfel de compromis, deşi condiţiile erau cu totul altele. Nu o s-o fac nici acum".

Alin Nica a mai spus că este hotărât să candideze oricum pentru obținerea unui nou mandat la șefia Consiliului Județean Timiș.

Coaliția a decis luni să aibă candidaturi comune PSD-PNL în mai multe orașe mari care acum sunt conduse de primari USR. Înțelegerea în ceea ce privește județul Timiș este o candidatură a PSD-istului Alfred Simonis la CJ și o candidatură a PNL-istului Nicolae Robu la Primăria Timișoara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Un om cu coloana vertebrală
Cum puțin au mai rămas în PNL. PNL q devenit sluga PSD un speranța sa mai prindă câteva scaune călduțe. Pana acum ziceam că politicienii din România se ceartă pe față și pe la spate sunt prieteni, acum avem și dovada. Oricum e începutul sfârșitului pentru dinozaurii politici PNL PSD. În curând vor trebui sa își găsească de lucru în sectorul privat, cei care nu au reușit sa fure destul.
Postat 27 Martie 2024, 08:34 de CivisUlpianum
Nimic
nu se pierde!Totul se înlocuiește!
Postat 26 Martie 2024, 22:28 de nealiniat
Are si Nica asta o goarna...
Pana la urma daca esti intr-un partid ai si o disciplina, o diplomatie de partid de urmat. Nica asta a zis ca el face numai ce vrea el. Cei din partid l-au lasat acum sa faca numai ce vrea el, retragandu-i sprijinul. Are ocazia sa demonstreze ce poate, independent, chit ca a ajuns pe functia pe care e, tot datorita partidului.
Postat 26 Martie 2024, 21:34 de Riviera
stei buldog
buldogul de stei arata cat de hanis poate sa fie chiar si in temesvar.hamham ham face ,dar cu rezultate,nu ca USR-istii blegajiti
Postat 26 Martie 2024, 20:26 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON