URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 10 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Noiembrie 2022, 17:45

Șeful NATO: Explozia din Polonia, cauzată de o rachetă ucraineană, dar „nu este vina Ucrainei” 

Șeful NATO: Explozia din Polonia, cauzată de o rachetă ucraineană, dar „nu este vina Ucrainei”  (sursa foto: www.nato.int)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut miercuri primele declaraţii legate de incidentul cu racheta care a lovit teritoriul Poloniei, în zona graniţei cu Ucraina, care s-a soldat cu doi morţi. Liderul alianţei nord-atlantice a spus că "nu există niciun indiciu că a fost vorba de un atac intenţionat", la fel cum nu există vreun indiciu că Rusia pregăteşte o ofensivă militară împotriva NATO.

"Analiza preliminară pe care am făcut-o sugerează că cel mai probabil incidentul a fost cauzat de o rachetă defensivă ucraineană lansată să apare teritoriul ucrainean împotriva atacurilor cu rachete de croazieră ale Rusiei. Dar, să mă fac înţeles: Acest incident nu este vina Ucrainei. Rusia poartă în cele din urmă responsabilitatea, întrucât continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei", a spus Jens Stoltenberg.

Secretarul NATO a spus că a purtat discuţii cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi cu preşedintele SUA, Joe Biden, cei trei punându-se de acord să "rămână vigilenţi şi calmi".

"NATO rămâne unit. Întotdeauna vom face ceea ce este necesar pentru a ne apăra aliaţii", a încheiat Stoltenberg.  

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că nu există niciun indiciu că incidentul de marţi ar fi fost un atac intenţionat asupra ţării sale.

"Nu există nimic care să indice un atac intenţionat asupra Poloniei. Cel mai probabil a fost un accident nefericit", a declarat Duda, într-o conferinţă de presă, potrivit Wiadomosci Gazeta, citată de News.ro.

Preşedintele polonez a adăugat că cel mai probabil a fost vorba de o rachetă de fabricaţie rusească, produsă în anii 1970 - S-300. "Nu avem nicio dovadă că racheta ar fi fost lansată de ruşi. Există multe indicii că era o rachetă care apăra Ucraina", a mai spus el. Totuşi, a subliniat că partea rusă este oricum de vină, pentru că a creat contextul acestui război.

Amintim că două persoane au murit marţi într-o localitate de la graniţa dintre Ucraina şi Polonia, în urma unei explozii cauzate de o rachetă, despre care iniţial s-a crezut că fusese lansată de ruşi, în contextul în care armata rusă lansase un atac cu circa 80 de rachete în vestul Ucrainei. De altfel, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a fost primul care a spus public că racheta respectivă a fost a Rusiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON