URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
16 Noiembrie 2022, 17:45

Șeful NATO: Explozia din Polonia, cauzată de o rachetă ucraineană, dar „nu este vina Ucrainei” 

Șeful NATO: Explozia din Polonia, cauzată de o rachetă ucraineană, dar „nu este vina Ucrainei”  (sursa foto: www.nato.int)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut miercuri primele declaraţii legate de incidentul cu racheta care a lovit teritoriul Poloniei, în zona graniţei cu Ucraina, care s-a soldat cu doi morţi. Liderul alianţei nord-atlantice a spus că "nu există niciun indiciu că a fost vorba de un atac intenţionat", la fel cum nu există vreun indiciu că Rusia pregăteşte o ofensivă militară împotriva NATO.

"Analiza preliminară pe care am făcut-o sugerează că cel mai probabil incidentul a fost cauzat de o rachetă defensivă ucraineană lansată să apare teritoriul ucrainean împotriva atacurilor cu rachete de croazieră ale Rusiei. Dar, să mă fac înţeles: Acest incident nu este vina Ucrainei. Rusia poartă în cele din urmă responsabilitatea, întrucât continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei", a spus Jens Stoltenberg.

Secretarul NATO a spus că a purtat discuţii cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi cu preşedintele SUA, Joe Biden, cei trei punându-se de acord să "rămână vigilenţi şi calmi".

"NATO rămâne unit. Întotdeauna vom face ceea ce este necesar pentru a ne apăra aliaţii", a încheiat Stoltenberg.  

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că nu există niciun indiciu că incidentul de marţi ar fi fost un atac intenţionat asupra ţării sale.

"Nu există nimic care să indice un atac intenţionat asupra Poloniei. Cel mai probabil a fost un accident nefericit", a declarat Duda, într-o conferinţă de presă, potrivit Wiadomosci Gazeta, citată de News.ro.

Preşedintele polonez a adăugat că cel mai probabil a fost vorba de o rachetă de fabricaţie rusească, produsă în anii 1970 - S-300. "Nu avem nicio dovadă că racheta ar fi fost lansată de ruşi. Există multe indicii că era o rachetă care apăra Ucraina", a mai spus el. Totuşi, a subliniat că partea rusă este oricum de vină, pentru că a creat contextul acestui război.

Amintim că două persoane au murit marţi într-o localitate de la graniţa dintre Ucraina şi Polonia, în urma unei explozii cauzate de o rachetă, despre care iniţial s-a crezut că fusese lansată de ruşi, în contextul în care armata rusă lansase un atac cu circa 80 de rachete în vestul Ucrainei. De altfel, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a fost primul care a spus public că racheta respectivă a fost a Rusiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.574 RON
  • 1 EUR = 4.9481 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON