URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2021, 09:08

Șefa DNA Oradea, Felicia Popovici, şi-a dat demisia din funcţie. Cine va prelua conducerea unităţii

Șefa DNA Oradea, Felicia Popovici, şi-a dat demisia din funcţie. Cine va prelua conducerea unităţii foto: magazinsalajan.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul şef al DNA Oradea, Felicia Popovici, şi-a dat demisia din funcţie şi intenţionează să-şi continue activitatea în cadrul unităţii de parchet ca simplu procuror, solicitarea ei urmând să fie discutată săptămâna viitoare de Secţia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit documentului publicat pe site-ul instituției, CSM va analiza nota „privind solicitarea doamnei procuror Popovici Irina Felicia de eliberare din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, şi continuarea activităţii la aceeaşi unitate de parchet".

Contactată de BIHOREANUL, șefa DNA Oradea, care şi-ar fi încheiat mandatul în funcţia de conducere abia în noiembrie 2021, a confirmat informația. "Mi-am înaintat demisia din funcţia de procuror şef pentru că voi intra în concediu prenatal, din 25 ianuarie, iar ulterior în concediu de maternitate. În acest fel, se poate organiza concurs, nu vor interveni blocaje în activitatea unităţii", a declarat Felicia Popovici (foto stânga).

Conform surselor ziarului, conducerea DNA Oradea va fi preluată, deocamdată cu delegaţie, de actualul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdan Chiş (foto dreapta).

În vârstă de 42 ani şi având gradul profesional de procuror Parchet Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Chiş a activat de-a lungul carierei ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi, vreme de doi ani, ca procuror în cadrul Serviciului Teritorial Timişoara al DNA.

Felicia Popovici a preluat conducerea DNA Oradea în 2018, într-o perioadă tulbure pentru unitatea orădeană, pe fondul unor nemulţumiri legate de activitatea foştilor şefi, Ciprian Man şi Adrian Muntean, consemnate de inspecţiile centrale relizate la instituţie. Situaţia a culminat, la începutul anului 2019, cu scandalul înregistărilor dezvăluite de avocatul Răzvan Doseanu, scandal încheiat cu revocarea din serviciul teritorial a procurorilor Ciprian Man şi a lui Cristian Ardelean.

Problemele cu care s-a confruntat instituţia s-au răsfrânt vizibil şi asupra rezultatelor. În 2018, DNA Oradea a reuşit să trimită în faţa instanţei doar 4 rechizitorii în care au fost inculpate 6 persoane. Comparativ, în anul 2017, nici el unul strălucit, au fost emise 8 rechizitorii şi încheiate 2 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, privind 27 inculpaţi din care 2 cercetaţi în stare de arest preventiv. Pentru 2019, DNA nu a făcut public bilanţul defalcat pe serviciile din teritoriu. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și procurorii locali nasc pui vii ... nu numai corupții veniți de la țară ca să ocupe orașul !?!
Nicio pierdere pe plan profesional cu FP dar, deja e prea mult cu sălăjenii ăștia care ocupă de ani și ani tot felul de funcții în instuțiile de forță din Bihor !?! Acum vor să ocupe iar spațiul de manevră, de la Oradea la Baia-Mare și de la Satu-Mare la Zalău. Crescuți la "școala ardeleană" a Vulpii, de la 2+1/4 ... îi regăsești, pe sălăjenii ăștia "dedicați" vechilor grupuri de influență, la vârful magistraților polițiștilor, securiștilor, parlamentarilor, guvernanților, etc, etc.
Postat 16 Ianuarie 2021, 09:53 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON