URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Noiembrie 2018, 19:11

Felicia Popovici a preluat oficial șefia DNA Oradea, pentru 3 ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o perioadă de 9 luni în care a condus Serviciul Teritorial al DNA Oradea cu delegație, procuroarea Felicia Popovici a preluat oficial funcția, pentru o perioadă de 3 ani. Numirea a fost făcută, luni, printr-o hotărâre adoptată în unanimitate de Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

În vârstă de 36 ani, Felicia Popovici lucrează la DNA din 2015, fiind delegată la conducerea structurii din Oradea în luna martie a.c., după ce conducerea centrală a luat decizia de a nu mai prelungi delegarea procurorului Adrian Muntean, cel care luase locul, în urmă cu un an, procurorului Ciprian Man, transferat o vreme la Bucureşti.

Absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea, a Institutului Naţional al Magistraturii, şi procuror din anul 2009, noua şefă a DNA Oradea este cea care a obţinut arestarea lui Iuliu Kiss, alias Paprika, în 2012, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. După cum se ştie, interlopul a provocat un accident rutier care a dus la moartea tinerei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, sora geamănă a Adrianei şi verişoara lor, fiind condamnat la 5 ani de închisoare.

La DNA Oradea, Felicia Popovici a instrumentat dosarele medicilor de la Serviciul de Expertiză Medicală din Casa Judeţeană de Pensii, preluate de la Parchetul Bihor, trimiţându-i în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Până acum, medicul Ovidiu Pleşa a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu executare, iar doctoriţa Anca Grigorescu 2 ani de închisore cu executare.

Alte dosare instrumentate de către Popovici sunt cel al lui Leontin Ţârle, fostul director al Casei de Pensii, acuzat de corupţie, într-un dosar derivat din cel al subordonaţilor săi, şi cel al lui Ovidiu Dăescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pus sub învinuire pentru fraudarea unor fonduri europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pt unii mumă, pt alţii ciumă
Dar cu Ungur Dorel ,,Cap Mare", în dosarul nr 120/P/2014, cum au procedat? Dosarul a fost înregistrat la P.J.Salonta în 2011, de unde a fost preluat de P.T.Bihor în 2012. Dorel trebuia trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, uz de fals şi înşelăciune, respectiv că şi-a însuşit fraudulos un număr de cinci fonduri de vânătoare.Pentru a-l exonera de răspundere penală, DNA a preluat dosarul şi l-a ţinut la sertar până în 2018, când a constatat că faptele penale s-au prescris.Întâmplător, în această perioadă Ianoş Gheorghe din CSM a vânat(în baza unor autorizaţii de vânătoare INDIVIDUALE) pe cele 5 fonduri de vânătoare. Cireaşa pe tort a fost pusă de Man Ciprian, care nici n-a aşteptat soluţionarea plângerii împotriva soluţiei dispuse de DNA în cauza respectivă, că s-a şi prezentat la vânătoare (la cerbi lopătari),la Dorel, pe fondul ,,Goronişte". Asta cum vine, stimabililor? Nu mai vorbesc de zecile de dosare penale avute la parchetele bihorene de Dorel şi ce soluţii s-au dispus în acestea. Dar şi la parchetele din Arad este la fel, când vine vorba de Dorel. De exemplu, în anul 2015, Dorel a accidentat mortal un pieton, pe trecerea de pietoni în oraşul Chişineu Criş, după care a fugit de la faţa locului. Îmaginaţi-vă că şi la ora actuală dosarul respectiv este tot la parchet. Probabil îl vor soluţiona după reţeta patentată deja de DNA Oradea.
Postat 27 Noiembrie 2018, 10:34 de User anonimizat
!!!!
Felicità è tenersi per mano andare lontano la felicità è il tuo squardo innocente in mezzo alla gente la felicità è restare vicini come bambini la felicità, felicità
Postat 27 Noiembrie 2018, 09:18 de unom
Intrebari pentru FELICIA POPVICI
Avand in vedere obligatia de comunicare si de transparenta in cadrul DNA Oradea cum ati raspunde la urmatoarele intrebari : 1. Cum comentati sesizarea din oficiu a Parchetului de pe langaInalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si formarea dosarul penal 145/P/2018 in care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de INDUCERE IN EROARE A ORGANELOR JUDICIARE , CERCETARE ABUZIVA si REPRESIUNE NEDREAPTA , dosar in care par sa fie vizati procurorul MAN CIPRIAN , procurorul MUNTEAN ADRIAN si politistul TRAIAN SURDUCAN ? 2. Credeti ca in cadrul DNA Oradea e posibil sa se fi comis abuzuri si ilegalitati in legatura cu instrumentarea unor dosare penale ? ( de exemplu , denunturi obtinute prin constrangere sau prin negocierea unor solutii ulterioare in fata instantelor de judecata , denuntatori cu privire la care s-ar fi comis infractiunea de favorizare a faptuitorului pentru ca au fost exonerati de raspundere penala desi au formulat denunturi dupa ce organul de urmarire penala era deja sesizat , pastrarea in sertar ani de zile a unor dosare vizand judecatori , procurori si avocati , pentru care s-au obtinut masuri de supraveghere tehnice , pentru ca in final sa se concluzioneze ca faptele nu exista , sesizari din oficiu pe stari de fapt inventate doar pentru a se putea obtine masuri de supraveghere tehnica in ideea ca in perioada de supraveghere persoanele vor putea comite ceva compromitator ) ? 3. Ce s-a intamplat cu dosarul vizand posibilele fapte de coruptie ale lui DRAGOS GLIGOR , fostul director al ELECTROCENTRALE , cu privire la incasarea unei spagi de peste 1 milion de euro . Dosarul a fost deschis in anul 2015 si pana in anul 2018 nu se dispusese efectuarea in continuare a urmaririi penale . De ce in 3 ani de zile DNA Oradea nu a putut stabili ca acesta este nevinovat si sa dispuna clasare sau macar sa ii atribuie calitatea de suspect pentru a putea fi intrerupt cursul prescriptiei speciale a raspunderii penale ? E clasat dosarul sau a fost tinut intr-un sertar la DNA Oradea pentru a se putea prescrie , iar posibilul spagar sa ramana nepedepsit si cu peste 1 milion de euro spaga pastrata . Legat de marile dosare de coruptie instrumentate de noua sefa DNA la care se face referire in articol le vom analiza ulterior pe fiecare cu o alta ocazie .
Postat 26 Noiembrie 2018, 21:33 de GenghisKhan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON