URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2018, 19:11

Felicia Popovici a preluat oficial șefia DNA Oradea, pentru 3 ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o perioadă de 9 luni în care a condus Serviciul Teritorial al DNA Oradea cu delegație, procuroarea Felicia Popovici a preluat oficial funcția, pentru o perioadă de 3 ani. Numirea a fost făcută, luni, printr-o hotărâre adoptată în unanimitate de Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

În vârstă de 36 ani, Felicia Popovici lucrează la DNA din 2015, fiind delegată la conducerea structurii din Oradea în luna martie a.c., după ce conducerea centrală a luat decizia de a nu mai prelungi delegarea procurorului Adrian Muntean, cel care luase locul, în urmă cu un an, procurorului Ciprian Man, transferat o vreme la Bucureşti.

Absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea, a Institutului Naţional al Magistraturii, şi procuror din anul 2009, noua şefă a DNA Oradea este cea care a obţinut arestarea lui Iuliu Kiss, alias Paprika, în 2012, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. După cum se ştie, interlopul a provocat un accident rutier care a dus la moartea tinerei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, sora geamănă a Adrianei şi verişoara lor, fiind condamnat la 5 ani de închisoare.

La DNA Oradea, Felicia Popovici a instrumentat dosarele medicilor de la Serviciul de Expertiză Medicală din Casa Judeţeană de Pensii, preluate de la Parchetul Bihor, trimiţându-i în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Până acum, medicul Ovidiu Pleşa a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu executare, iar doctoriţa Anca Grigorescu 2 ani de închisore cu executare.

Alte dosare instrumentate de către Popovici sunt cel al lui Leontin Ţârle, fostul director al Casei de Pensii, acuzat de corupţie, într-un dosar derivat din cel al subordonaţilor săi, şi cel al lui Ovidiu Dăescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pus sub învinuire pentru fraudarea unor fonduri europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pt unii mumă, pt alţii ciumă
Dar cu Ungur Dorel ,,Cap Mare", în dosarul nr 120/P/2014, cum au procedat? Dosarul a fost înregistrat la P.J.Salonta în 2011, de unde a fost preluat de P.T.Bihor în 2012. Dorel trebuia trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, uz de fals şi înşelăciune, respectiv că şi-a însuşit fraudulos un număr de cinci fonduri de vânătoare.Pentru a-l exonera de răspundere penală, DNA a preluat dosarul şi l-a ţinut la sertar până în 2018, când a constatat că faptele penale s-au prescris.Întâmplător, în această perioadă Ianoş Gheorghe din CSM a vânat(în baza unor autorizaţii de vânătoare INDIVIDUALE) pe cele 5 fonduri de vânătoare. Cireaşa pe tort a fost pusă de Man Ciprian, care nici n-a aşteptat soluţionarea plângerii împotriva soluţiei dispuse de DNA în cauza respectivă, că s-a şi prezentat la vânătoare (la cerbi lopătari),la Dorel, pe fondul ,,Goronişte". Asta cum vine, stimabililor? Nu mai vorbesc de zecile de dosare penale avute la parchetele bihorene de Dorel şi ce soluţii s-au dispus în acestea. Dar şi la parchetele din Arad este la fel, când vine vorba de Dorel. De exemplu, în anul 2015, Dorel a accidentat mortal un pieton, pe trecerea de pietoni în oraşul Chişineu Criş, după care a fugit de la faţa locului. Îmaginaţi-vă că şi la ora actuală dosarul respectiv este tot la parchet. Probabil îl vor soluţiona după reţeta patentată deja de DNA Oradea.
Postat 27 Noiembrie 2018, 10:34 de User anonimizat
!!!!
Felicità è tenersi per mano andare lontano la felicità è il tuo squardo innocente in mezzo alla gente la felicità è restare vicini come bambini la felicità, felicità
Postat 27 Noiembrie 2018, 09:18 de unom
Intrebari pentru FELICIA POPVICI
Avand in vedere obligatia de comunicare si de transparenta in cadrul DNA Oradea cum ati raspunde la urmatoarele intrebari : 1. Cum comentati sesizarea din oficiu a Parchetului de pe langaInalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si formarea dosarul penal 145/P/2018 in care se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de INDUCERE IN EROARE A ORGANELOR JUDICIARE , CERCETARE ABUZIVA si REPRESIUNE NEDREAPTA , dosar in care par sa fie vizati procurorul MAN CIPRIAN , procurorul MUNTEAN ADRIAN si politistul TRAIAN SURDUCAN ? 2. Credeti ca in cadrul DNA Oradea e posibil sa se fi comis abuzuri si ilegalitati in legatura cu instrumentarea unor dosare penale ? ( de exemplu , denunturi obtinute prin constrangere sau prin negocierea unor solutii ulterioare in fata instantelor de judecata , denuntatori cu privire la care s-ar fi comis infractiunea de favorizare a faptuitorului pentru ca au fost exonerati de raspundere penala desi au formulat denunturi dupa ce organul de urmarire penala era deja sesizat , pastrarea in sertar ani de zile a unor dosare vizand judecatori , procurori si avocati , pentru care s-au obtinut masuri de supraveghere tehnice , pentru ca in final sa se concluzioneze ca faptele nu exista , sesizari din oficiu pe stari de fapt inventate doar pentru a se putea obtine masuri de supraveghere tehnica in ideea ca in perioada de supraveghere persoanele vor putea comite ceva compromitator ) ? 3. Ce s-a intamplat cu dosarul vizand posibilele fapte de coruptie ale lui DRAGOS GLIGOR , fostul director al ELECTROCENTRALE , cu privire la incasarea unei spagi de peste 1 milion de euro . Dosarul a fost deschis in anul 2015 si pana in anul 2018 nu se dispusese efectuarea in continuare a urmaririi penale . De ce in 3 ani de zile DNA Oradea nu a putut stabili ca acesta este nevinovat si sa dispuna clasare sau macar sa ii atribuie calitatea de suspect pentru a putea fi intrerupt cursul prescriptiei speciale a raspunderii penale ? E clasat dosarul sau a fost tinut intr-un sertar la DNA Oradea pentru a se putea prescrie , iar posibilul spagar sa ramana nepedepsit si cu peste 1 milion de euro spaga pastrata . Legat de marile dosare de coruptie instrumentate de noua sefa DNA la care se face referire in articol le vom analiza ulterior pe fiecare cu o alta ocazie .
Postat 26 Noiembrie 2018, 21:33 de GenghisKhan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON